Skinn

Ser skotuppen din slik ut?

Saltrender er et lite helvete, men fortvil ikke, det er råd å få.

I VINTERUFØRE - ÅR ETTER ÅR: Eieren av disse støvlettene har sett seg lut lei skjemmende hvite skjolder. Heldigvis er det tips å få. Foto: Cecilie Leganger
I VINTERUFØRE - ÅR ETTER ÅR: Eieren av disse støvlettene har sett seg lut lei skjemmende hvite skjolder. Heldigvis er det tips å få. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Snøslaps og grisete vær er det verste du kan utsette dine flunkende nye og superdeilige skinnstøvletter for. Etter en tur ute i holkeføret får de plutselig skjemmende hvite streker på seg.Hvorfor skjer dette egentlig?- Dette er såkalte saltrender som oppstår på skinn når du ikke har fått impregnert dine sko og støvletter ordentlig før bruk, sier Elisabeth Moe fra Bianco Norge til kk.no.- Skinnet vil da suge fukt og vann til seg, og hvis det har blitt saltet på veiene vil dette bli sittende igjen på skoene som hvite skjolder når de tørker, legger hun til.

Slik blir du kvitt dem

Ulumskheten blir du kvitt ved å pleie, kjæle med og stelle fottøyet.- Disse skjoldene kan fjernes med skånsomme rensemilder til skinn og tekstiler. Du sprayer litt skum på en klut eller svamp, og tar dette på skjoldene, behandlingene kan gjentas hvis nødvendig, tipser Moe.I tilfeller der saltet har laget arr i skinnet, kan dette fjernes med egnet skokrem. Etter behandlingen må du så huske å impregnere skoene for å beskytte dem slik at det ikke skjer igjen.
 • Les også: Vårskoene vi gleder oss til å bruke
 • Kjerringråd

  Hvis du ikke føler du har råd til å kline til med alskens sprayer, vokser og kremer, finnes det også smarte ting du kan gjøre som ikke trenger å koste så mye.Sørg for eksempel alltid for at du tørker av møkk og salt fra skoene når de fortsatt er våte. Her sies det at en blanding av like deler vann og edikk er topp å ha på kluten.Litt farris med sitron skal visst også være bra.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer