Sminkefjerner

Servietter eller flytende sminkefjerner - hva er best?

- En grundig renserutine er første steg til en sunn hud, sier ekspert.

FJERNE SMINKE: Selv om sminkefjerningsservietter kan virke som det enkleste og kjappeste alternativet, kan det gjøre mer skade enn man tror. FOTO: NTB Scanpix
FJERNE SMINKE: Selv om sminkefjerningsservietter kan virke som det enkleste og kjappeste alternativet, kan det gjøre mer skade enn man tror. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å fjerne sminken og rense ansiktet er noe de aller fleste (forhåpentligvis) kvinner gjør hver eneste kveld før vi legger oss. Å sove med all sminken på er tross alt en no-go for huden, og noe vi til stadighet blir fortalt at vi ikke skal gjøre.

– Å sove med sminke på er noe av det verste du kan gjøre mot huden din, siden huden fornyer seg optimalt om natten og via søvn. Det har Rolah O. Lønning, som er kosmetisk lege på BeWell klinikken og har skrevet boken «Frisk hud», tidligere sagt til KK.

Det er derfor viktig å vaske rester av dagen bort før man legger seg til å sove. Dette gjelder ikke bare sminke, men også spesielt solkrem, samt at det er ekstra viktig når man bor i storby med høy luftforurensning.

– Sminke, sammen med rester av forurensning, svette og døde hudceller blokkerer porene og gir økt forekomst av akne, hudormer, større porer, mindre glød, tørr hud og raskere aldring, la Lønning til.

God kveldsrutine

Men hvordan man skal fjerne sminken og hvilken kveldsrutine man bør ha er det mange teorier om. Ulike serumer, vippebalsamer og kremer med mye fuktighet er høyt anbefalt, men det er bortkastede penger å investere i dyptvirkende serum og gode fuktighetskremer dersom huden er full av forurensing og avfallsstoffer, skal vi tro Ann-Kristin Stokke, fagsjef hos Skintific.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer