Black Friday:

Shop smart på salget!

Dette er hva du bør se etter.

BLACK FRIDAY: Nå begynner shoppegalskapen! Vi har listet opp hva du bør se etter for å gjøre det litt enklere for deg. Foto: Scanpix
BLACK FRIDAY: Nå begynner shoppegalskapen! Vi har listet opp hva du bør se etter for å gjøre det litt enklere for deg. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Black Friday. Shoppingdagen vi har adoptert fra USA har så å si forlenget seg til å bli en hel uke. En hel uke hvor shopping og salg er i fokus, og det er vel ikke feil? Det eneste er at det fort kan bli trangt i butikkene eller at varer forsvinner ekstremt raskt både fra nett og butikk! Derfor kan det være greit å gå salgsuken i møte med en aldri så liten plan:

Først og fremst: Hva er det du leter etter? Går du på salget kun for å shoppe, eller er du kanskje på utkikk etter noe? Det kan fort bli en overveldende affære denne Black Friday, men dersom du lager en liten liste over hva du ønsker å kjøpe, kan det hele bli ganske så mye enklere - og morsommere.

Vi har tatt en titt på hvilke trender som har vært hotte denne sesongen - og som fremdeles kommer til å ha lang levetid inn i neste år. For det er nemlig ikke sånn at alle trender dør ut. Rød-fargen, for eksempel, har vært en stor hit i år, og vi ser ingen grunn til at den skal forsvinne med det første. Det samme gjelder gullsmykkene. Ikke bare er de fine å se på, men de kan også være med på å sette prikken over i-en i et antrekk.

I tillegg til disse to, hva annet bør man se etter? Under har vi laget en liste over trender, plagg og tilbehør som kan være verdt å ta en titt på under denne shoppinguken!

LES OGSÅ: Selena Gomez stjal all oppmerksomhet med sin nye sveis under American Music Awards

STATEMENTKÅPE: Kåpe med dyreprint fra Maje via Net-a-porter.com, kr 5200. Kåpe i blått og sort fra Paper London via Net-a-porter.com, kr 6200. Foto: Net-a-porter.com og Scanpix
STATEMENTKÅPE: Kåpe med dyreprint fra Maje via Net-a-porter.com, kr 5200. Kåpe i blått og sort fra Paper London via Net-a-porter.com, kr 6200. Foto: Net-a-porter.com og Scanpix Vis mer

Det er ikke mange som nødvendigvis ønsker å bruke flere tusen kroner på en slik kåpe. Ettersom kåpen gjør så mye ut av seg, kan det jo faktisk hende at du ikke elsker den like mye om et par år som du gjør akkurat nå. Skal man først bruke mye penger er det jo viktig at du finner noe du har planer om å bruke i lang tid, men det kan være en god idé å ta en ekstra titt etter statementkåpen under salget.

Nettopp fordi disse kåpene er såpass «mye», blir de ofte satt ganske kraftig ned i pris. Her kan du gjøre et kjempebra kupp på en kåpe som virkelig er et blikkfang. Det er bare så kult!

VIDE BUKSER: Bukse i sølv fra 2ND DAY, kr 1200. Hvit bukse fra By Malene Birger, kr 1799. Foto: Produsentene og Scanpix
VIDE BUKSER: Bukse i sølv fra 2ND DAY, kr 1200. Hvit bukse fra By Malene Birger, kr 1799. Foto: Produsentene og Scanpix Vis mer

Vi har gått til innkjøp av et par (ok, ganske mange) vide bukser denne sesongen. De er den perfekte kombinasjonen av både behagelig og elegant. Disse kan du bruke til både hverdag og fest, de kan styles opp og ned, og er rett og slett bare noe du bør ha i skapet ditt. Vi bruker dem sammen med deilige gensere, en strammere blazer, en topp som er mer egnet for fest, eller til og med kjoler!

GULLSMYKKER: Øredobber fra Hasla, kr 2800. Kjede fra Dulong, kr 3500. Klokke fra Dyrberg/Kern, kr 2000. Foto: Produsentene og Scanpix
GULLSMYKKER: Øredobber fra Hasla, kr 2800. Kjede fra Dulong, kr 3500. Klokke fra Dyrberg/Kern, kr 2000. Foto: Produsentene og Scanpix Vis mer

Gullsmykker går vi nok aldri lei. Dersom du har planer om å bruke litt penger under salget, bør du virkelig finne de perfekte gullsmykkene du kan ha for alltid! For det kan du faktisk. Smykker som disse er klassikere du kommer til å ha glede av i mange år.

LES OGSÅ: 12 grunner til at Dakota Johnson er dronningen av den røde løperen

SE RØDT: Genser fra Zadig & Voltaire, kr 4410. Kjole fra Stine Goya, kr 3600. Sjal fra Lovechild 1979, kr 550. Foto: Produsentene og Scanpix.
SE RØDT: Genser fra Zadig & Voltaire, kr 4410. Kjole fra Stine Goya, kr 3600. Sjal fra Lovechild 1979, kr 550. Foto: Produsentene og Scanpix. Vis mer

Rødt har vi sett svært mye av i år. Det er ikke bare vi som nok en gang har falt helt pladask for den iøynefallende fargen. Selv om mange forbinder rødt med jul, foretrekker faktisk vi å bruke dem mot våren og sommeren. Bare tenk deg den fine, røde sommerkjolen sammen med solkysset hud!

Under Black Friday-salget, og den som vil finne sted etter julen, bør du virkelig se etter plagg og tilbehør i rødt. En farge du kan bruke året rundt!

SOCK BOOTS: Lårhøye støvletter fra Zara, kr 799. Oransje støvletter fra Mango, kr 499. Rosa støvletter fra Giuseppe Zanotti via Net-a-porter.com, kr 6100. Støvletter med blomsterprint fra Zara, kr 499. Foto: Produsentene, Net-a-porter.com og Scanpix.
SOCK BOOTS: Lårhøye støvletter fra Zara, kr 799. Oransje støvletter fra Mango, kr 499. Rosa støvletter fra Giuseppe Zanotti via Net-a-porter.com, kr 6100. Støvletter med blomsterprint fra Zara, kr 499. Foto: Produsentene, Net-a-porter.com og Scanpix. Vis mer

Sokkeskoen har uten tvil vært en av årets store trender. Vi har sett stjerner som hele Kardashian-familien i de populære skoene, og det ser ikke ut til at trenden forsvinner med det første. Mange av kjedebutikkene har produsert titalls varianter av den såkalte sock boot-en. Du finner også noen litt dyrere par, selvfølgelig, men kanskje kommer dem på salg denne uken? Vi krysser fingrene!

RUTER: Blazer fra Zara, kr 899. Veske fra River Island, kr 449. Foto: Produsentene og Scanpix.
RUTER: Blazer fra Zara, kr 899. Veske fra River Island, kr 449. Foto: Produsentene og Scanpix. Vis mer

Du har sikkert sett et par rutete blazere gå forbi deg denne høsten. Også her snakker vi en av sesongens store trender! Men ruter funker også veldig godt på bukser, jakker, vesker og annet tilbehør. Dette er definitivt mønsteret du bør se etter under årets salg!

LES OGSÅ: Dette er it-jentenes favorittantrekk til festsesongen

HVITE SKO: (Fra venstre til høyre): Sko fra Zara, kr 699. Sko fra Dorateymeur via Net-a-porter.com, kr 4000. Sko fra Mango, kr 699. Foto: Produsentene, Net-a-porter.com og Scanpix.
HVITE SKO: (Fra venstre til høyre): Sko fra Zara, kr 699. Sko fra Dorateymeur via Net-a-porter.com, kr 4000. Sko fra Mango, kr 699. Foto: Produsentene, Net-a-porter.com og Scanpix. Vis mer

Nok en trend du bør holde øynene åpne for. Hvite sko i varianter som skoletter og de mer åpne variantene som du ser over, ble populært blant svært mange denne sesongen - spesielt moteprofilene. Vi elsker å bruke dem sammen med jeans!

BASEPLAGGENE: Blazer fra H&M, kr 499. Jeans fra Weekday, kr 500. Skjorte fra Lindex, kr 299. Foto: Produsentene og Scanpix
BASEPLAGGENE: Blazer fra H&M, kr 499. Jeans fra Weekday, kr 500. Skjorte fra Lindex, kr 299. Foto: Produsentene og Scanpix Vis mer

Sist, men ikke minst: baseplaggene! Vi har snakket om dem før, og vi kommer nok til å nevne dem i lang, lang tid. For det er jo nettopp det som er poenget: Dette er plaggene du kan ha i skapet ditt for alltid! De perfekte jeansene, den hvite skjorten og den sorte blazeren er kjempegode utgangspunkt en dag du står helt fast. Nei, de må nødvendigvis ikke brukes sammen, men de kan det - og de kan styles med så mye annet!

LES OGSÅ: Oslo-varehus åpner spesiell utsilling. Kun Harrods som har fått muligheten før!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer