SLIK KLER MOTEREDAKTØRENE SEG: Silje Pedersen og Celine Aagaard er vant til å gå på store arrangementer, og de vet hva som skal til for at de føler seg vel. Her er moteredaktørenes beste tips! Foto: Stella Vaage, Stockholm Streetstyle og Daniel Bruno Grandl
SLIK KLER MOTEREDAKTØRENE SEG: Silje Pedersen og Celine Aagaard er vant til å gå på store arrangementer, og de vet hva som skal til for at de føler seg vel. Her er moteredaktørenes beste tips! Foto: Stella Vaage, Stockholm Streetstyle og Daniel Bruno Grandl Vis mer

Fashion Week

Silje Pedersen og Celine Aagaard: - Slik kler vi oss på moteukene

Moteredaktørene og stilikonene deler sine beste klestips!

Enten du skal delta på moteukene eller ikke, har du helt sikkert lurt på hvordan moteredaktørene tenker når de kler seg til store eventer og visninger.

Vi har fått KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen og STYLEmags sjefredaktør Celine Aagaard til å dele sine beste tips når det gjelder valg av klær, tilbehør og farger.

LES OGSÅ: Nå skal du bruke pleddet som plagg

Ikke la det tippe over

- Moteukene kan være litt av et sirkus og jeg tror det er viktig å ikke la seg rive for mye med, det kan lett tippe over stilmessig, sier Silje Pedersen.

- Jeg prøver å være tro mot min stil, men gjerne høyne innsatsen - fashion week er en ypperlig mulighet til å gå litt utenfor komfortsonen, legger hun til.

Celine Aagaard er enig, og mener det viktigste er å føle seg vel i det man har på seg og at man ikke prøver for hardt.

- Det er viktig å følge sin egen stil, og ikke minst må man føle seg fin. Jeg har ikke sans for de som prøver for hardt å bli lagt merke til, men under moteukene er det lov å ta stilen sin litt lenger, sier Aagaard.

FØLG DIN EGEN STIL: Både Pedersen og Aagaard mener det viktigste er å være tro mot sin egen stil. Her ser du et detaljbilde av de to fra Stockholm Fashion Week tidligere i år. Foto: Adam Katz
FØLG DIN EGEN STIL: Både Pedersen og Aagaard mener det viktigste er å være tro mot sin egen stil. Her ser du et detaljbilde av de to fra Stockholm Fashion Week tidligere i år. Foto: Adam Katz Vis mer

LES OGSÅ: Her er den nye selfien

Siljes beste tips

 • Jeg foretrekker klassiske plagg mikset med trendelementer fra sesongen.
 • Helhvitt er en stor trend for høsten, og det er også svalt å ha på seg i varmen når man løper fra visning til visning.
HELHVITT: Helhvitt er en favoritt! Antrekket er fra Zara. Foto: David Nyanzi
HELHVITT: Helhvitt er en favoritt! Antrekket er fra Zara. Foto: David Nyanzi Vis mer

 • Tilbehøret har utrolig mye å si og kan enkelt heve et antrekk på 1-2-3. Jeg har alltid med meg en god del forskjellige vesker og smykker, så det er enkelt å variere antrekkene. Sko i en knallfarge eller spennende tekstur som plast er også kult.
 • Det er utrolig hvor kjapt farger og trender går i syklus. Burgunder og rosa er like hot denne høsten som det var for to år siden.
FARGEMIKS: Burgunder og rosa var en hit for Silje under Stockholm Fashion Week for to år siden, og nå er fargekomboen tilbake for fullt! Foto: Stockholm Streetstyle
FARGEMIKS: Burgunder og rosa var en hit for Silje under Stockholm Fashion Week for to år siden, og nå er fargekomboen tilbake for fullt! Foto: Stockholm Streetstyle Vis mer

 • Til høstens moteuker satser jeg på trender som olivengrønt, powerdressing, juvelfarger og pasteller.
 • Striper er en trend jeg aldri går lei, det er både klassisk og kult. Kan lett rockes opp med skinn og boots eller tones ned med culottes og pumps.
STRIPER: Det klassiske mønsteret funker alltid og kan styles både elegant, rocka og feminint. Foto: Privat
STRIPER: Det klassiske mønsteret funker alltid og kan styles både elegant, rocka og feminint. Foto: Privat Vis mer

Foto: Stockholm Streetstyle
Foto: Sara Johannessen
Foto: Stine Therese Strand
Foto: Solveig Selj
Foto: Privat
Foto: Privat

 
Sjekk også ut Siljes moteblogg på KK.no for flere inspirasjonsbilder!
 

LES OGSÅ: - Visste at jeg aldri kom til å blogge om mat

Celines beste tips

 • Jeg kler meg etter dagsformen, og ofte ender jeg med klassikere fra min garderobe, og kanskje noe nytt tilbehør som er iøynefallende.
 • Helsvart er en favoritt, men det blir sjelden så fint på bilder, så ofte blir det svart og hvitt, noe som gjenspeiler min garderobe.

SVART OG HVITT: Kontrasten mellom det svarte og det hvite gjør at plaggene kommer godt frem på bildene. Foto: Janka Polliani
SVART OG HVITT: Kontrasten mellom det svarte og det hvite gjør at plaggene kommer godt frem på bildene. Foto: Janka Polliani Vis mer
 • Noen plagg har jeg alltid med og disse redder enhver kleskrise. Det er blant annet en svart jumpsuit fra Iro, en svart oversized blazer, et par hvite paljettbukser, høye hæler fra Alexander Wang og en svart bikerjakke.
 • Denne sesongen lar jeg flere jordtoner få slippe inn i garderoben. Jeg har kjøpt en Prada-veske på salg i brunt og svart som får bli med i kofferten, og noen plagg i olivengrønt. 

OLIVEN: En av høstens viktigste farger er olivengrønt, og en kåpe i fargen gir deg stilen. Foto: Janka Polliani
OLIVEN: En av høstens viktigste farger er olivengrønt, og en kåpe i fargen gir deg stilen. Foto: Janka Polliani Vis mer
 • Som moteredaktør er man allerede klar for høsten og den nye fargepaletten, men varmen er en utfordringen i begynnelsen av august. I 25 grader kan være litt varmt å bruke noen av de flotte jakkene som snart kommer i butikk.
 • Mote skal være gøy, og forrige sesong gikk jeg for rosa kåpe og rød veske under moteuken i København. Det skapte mye oppmerksomhet, for det er sjelden jeg bruker farger.

ROSA + RØDT: Celine går mye i svart og hvitt, men i fjor fikk hun mye oppmerksomhet for sitt rosa og røde antrekk. Foto: Adam Katz
ROSA + RØDT: Celine går mye i svart og hvitt, men i fjor fikk hun mye oppmerksomhet for sitt rosa og røde antrekk. Foto: Adam Katz Vis mer

 
Sjekk også ut Celines moteblogg - Hippie, Hippie - Milkshake for flere inspirasjonsbilder!

Flere moteuker 2014

I månedene som kommer går flere av de største moteukene av stabelen. Nedenfor får du en liste over de ulike arrangementene og datoene.

Foto: Stella Vaage
Foto: Stella Vaage
Foto: Silje Pedersen
Foto: Daniel Bruno Grandl/TheUrbanSpotter
Foto: Silje Pedersen
Foto: Stella Vaage
 • Stockholm Fashion Week: 11. til 17. august.
 • Oslo Trend/Oslo Fashion Festival: 11. til 17. august
 • New York Fashion Week: 4. til 11. september
 • London Fashion Week: 12. til 16. september
 • Milan Fashion Week: 17. til 23. september
 • Paris Fashion Week: 23. september til 1. oktober

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: