Skjerf

Silkeskjerfet er høstens hotteste tilbehørstrend

Og det skal ikke bare knytes rundt halsen lenger!

KNUTEN DU BØR KUNNE: Er du ute etter en rask måte å bli trendy på nå, er et silkeskjerf du knyter stramt foran i halsen, som vi ser hos Emilio Pucci, tingen.  Foto: All Over Press
KNUTEN DU BØR KUNNE: Er du ute etter en rask måte å bli trendy på nå, er et silkeskjerf du knyter stramt foran i halsen, som vi ser hos Emilio Pucci, tingen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det fine med skjerf er at det kan gjøre et antrekk mye mer spennende, uten at det behøver å koste en formue.

Og denne høsten er det fargerike silkeskjerfet i vinden som aldri før, som vi ser hos designere som Miu Miu, Emilio Pucci og Dolce & Gabbana.

Men det er ikke gjort i en fei å få et firkantet silkestoff til å se lekkert ut - det finnes nemlig utallige måter å knyte det på.

Og denne høsten er virkelig alt lov!

HØSTENS MEST TRENDY SKJERFKNUTE: Flommende og løst hos Christian Dior, og stramt og dekadent på catwalken til Emilio Pucci og Miu Miu. Foto: All Over Press
HØSTENS MEST TRENDY SKJERFKNUTE: Flommende og løst hos Christian Dior, og stramt og dekadent på catwalken til Emilio Pucci og Miu Miu. Foto: All Over Press Vis mer

Knyt det i halsen

Vil du gå for den mest stilsikre og elegante metoden, knyter du det i en stram sløyfe foran på halsen, og lar snippene gå rett ut på hver side.

Dette er perfekt for litt små skjerf som man gjerne ikke helt vet hva man skal gjøre med, og er det litt større surrer du det bare rundt en eller to ganger først.


Hos Christian Dior skal skjerfet derimot flomme løst utover brystet, og knytes bak i nakken.

Og er du ikke så glad i å gå i skjerf, lar du det heller henge ut av vesken. Slik får du vist det fram, selv om du ikke har det på deg. Vær heller ikke redd for å bruke det i hestehalen eller som dekorasjon i taket.

Hvis du vil la deg inspirere av Dolce & Gabbana, kan du dessuten bruke skjerfet som hodeplagg, hårbånd eller bandana. Selv om det var en av sommerens store trender, er det like kult nå, selv om det er høst.

I HÅRET OG PÅ VESKEN: Gjør som skuespillerinnene Lily Collins og Sharon Stone og bruk silkeskjerfet i håret eller på vesken for en litt ny "vri".  Foto: All Over Press
I HÅRET OG PÅ VESKEN: Gjør som skuespillerinnene Lily Collins og Sharon Stone og bruk silkeskjerfet i håret eller på vesken for en litt ny "vri". Foto: All Over Press Vis mer

På vesken, bukse eller i håret

Andre stilige bruksmetoder for silkeskjerfet, er å knyte det i håret, eller ha det hengende løst fra beltet eller en av lommene på buksen/skjørtet.

Dette vil straks kunne piffe opp et hvilket som helst antrekk!

Det samme funker hvis du har en veske du ønsker å gjøre litt annerledes. Knyt skjerfet i håndtaket eller et annet sted på vesken, så har du en helt ny look på 1-2-3.


APPEN SOM LÆRER DEG Å KNYTE SKJERF: Det luksuriøse motehuset Hermès har lansert en app som gir deg ulike måter å style skjerfet - Hermès Silk Knots-appen er enkel å bruke og gir deg mange gode ideer.
APPEN SOM LÆRER DEG Å KNYTE SKJERF: Det luksuriøse motehuset Hermès har lansert en app som gir deg ulike måter å style skjerfet - Hermès Silk Knots-appen er enkel å bruke og gir deg mange gode ideer. Vis mer

Lær deg Hermès-måten

På Youtube finnes det flust av tutorials i hvordan du knyter ulike typer skjerf, men du kan også sjekke ut Hermès Silk Knots-appen, som loser deg gjennom det ikoniske skjerfets historie.

- Bla gjennom bildene, se filmene og begynn å eksperimentere for å finne ditt personlig utrykk. Skjerfet trenger selvfølgelig ikke å være fra Hermès, her er det bare å slippe fantasien løs, tipser KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen på bloggen sin.


Du kan også laste opp dine knuter på Instagram, og få muligheten til å dukke opp i Hermès sin neste oppdatering. Appen laster du ned gratis på iPhone og iPad.

GIR EN LEKKER LUKSUSFØLELSE: Fra venstre ser vi hvordan Hermes lar skjerfet henge løst på siden, i midten supermodell Miranda Kerr i en fargerik variant mens Christian Dior går for en klassisk knute bak i nakken i sin kolleksjon for vinteren og våren 2014. Foto: All Over Press
GIR EN LEKKER LUKSUSFØLELSE: Fra venstre ser vi hvordan Hermes lar skjerfet henge løst på siden, i midten supermodell Miranda Kerr i en fargerik variant mens Christian Dior går for en klassisk knute bak i nakken i sin kolleksjon for vinteren og våren 2014. Foto: All Over Press Vis mer

Et lite stykke luksus

Ikke siden pasjminabølgen feide over oss for noen år siden, har skjerfet vært mer moderne. Men nå er det altså ikke bomull og lin det går i, men delikate og luksuriøse materialer som silke og kasjmir.

- Skjerfet har raskt rukket å bli det ultimate luksuskjøpet du kan gjøre, og er en investering du faktisk har råd til, sier Erin Moscow, leder for tilbehøret hos varehuset Selfridges, til avisen The Financial Times.


For designere som Stella McCartney, Roberto Cavalli og Alexander McQueen lager alle skjerf med deres signaturprint på, som gir deg muligheten til å gå i deres design uten å bli ruinert.

Prisene er likevel stive, fra 2000 kroner og oppover, for et florlett eksemplar.

KJØPETIPS: Silkeskjerf i ulike prisklasser - fra dyrt til billig:


Ikonisk tilbehørsfavoritt

Men siden vi vet at silkeskjerfet gjør oss elegante og dekadente raskt og enkelt, er det kanskje ikke så dumt å bruke noen kroner på det.

Og ser vi tilbake til 50- og 60-tallet, vil vi kjenne et sus av fordums glamour strømme gjennom oss. Hvem har vel glemt de gamle Hollywood-filmene, der divaene suser av sted i sine åpne cabrioleer mens chiffonskjerfene flagrer i vinden.


Og silkeskjerfet Faye Dunaway har på seg til sin beige ribbestrikkede genser i filmen «Bonnie and Clyde» fra 1967, er legendarisk.

Det samme er måten stilikoner som Marilyn Monroe og skuespiller Grace Kelly knøt det rundt hodet på.

Og vi elsker skjerfet Susan Sarandon har på seg i filmen «Thelma & Louise», der hun suser av sted i sin flåte av en Chevrolet mens politiet jakter på henne.SKJERFENE VI ALDRI GLEMMER: Vi elsker silkeskjerfet til Faye Dunaway i filmen Bonnie and Clyde fra 1967, og måten ikoniske Grace Kelly knøt det rundt hodet i New York City i 1956. Foto: All Over Press
SKJERFENE VI ALDRI GLEMMER: Vi elsker silkeskjerfet til Faye Dunaway i filmen Bonnie and Clyde fra 1967, og måten ikoniske Grace Kelly knøt det rundt hodet i New York City i 1956. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer