Silvia Filip Endresen

Silvia Filip Endresen lager herreskjorter for norske mannekropper

Etter åtte år forlot hun klesimperiet til Giorgio Armani for å satse på kjærligheten i Norge, og for å lage den perfekte skjorten til den norske (viking)mannen.

NORSK DESIGN: Silvia Filip Endresen har jobbet med luksusskjorteproduksjon for blant andre Giorgio Armani. Nå lager hun skjorter tilpasset den skandinaviske mannskroppen, under merket Ulv. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg
NORSK DESIGN: Silvia Filip Endresen har jobbet med luksusskjorteproduksjon for blant andre Giorgio Armani. Nå lager hun skjorter tilpasset den skandinaviske mannskroppen, under merket Ulv. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Norske menn er så flotte, så de fortjener en flott skjorte som er laget for dem, sier Silvia Filip Endresen, tekstilingeniøren med erfaring fra blant annet skjorteproduksjonen til Giorgio Armani. 

Nå sitter hun i et showroom på Fornebu med sin andre kolleksjon av herreskjortene laget spesielt med tanke på den nordiske, kraftige mannen. Merket har hun gitt navnet ULV.

– Skjortene mine er for nordiske menn, og jeg vil at de skal gi en eim av vikingen, av styrken og kraften så lå latent i ham, forklarer Endresen som startet sin motekarriere for snart 16 år siden i hjemlandet Romania.

Her arbeidet hun i en fabrikk som produserte luksusskjorter for blant andre Bagutta, Cerutti og Giorgio Armani. Herfra ble hun headhuntet til å lede Armanis skjorteproduksjon i Tunisia – en jobb hun hadde i åtte år, fram til kjærligheten og hennes norske mann brakte henne til Skandinavia. (Psst: Norske Adrian Stene (18) er modell for Valentino, Louis Vuitton og Prada!)

LES OGSÅ: Slik bruker du kjærestens skjorte

Sterke menn i små skjorter

Da Endresen flyttet til Norge la hun merke til at norske menn gikk i skjorter som ikke passet dem helt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer