Mote-skjonnhet

Sittetesten avgjør om skjørtet ditt er for kort

Det er nemlig et par ting du bør huske på..

TA SITTETESTEN: Miniskjørtet kan absolutt bli for kort. Det er jo ikke meningen at rumpa skal vises frem! Det er derfor en veldig god ide å ta sittetesten. Det var kanskje ikke det denne trendy dama gjorde under Chanels visning i Havana, Cuba, men her ser du hvert fall at vi begynner å nærme oss altfor kort! Foto: Xposure
TA SITTETESTEN: Miniskjørtet kan absolutt bli for kort. Det er jo ikke meningen at rumpa skal vises frem! Det er derfor en veldig god ide å ta sittetesten. Det var kanskje ikke det denne trendy dama gjorde under Chanels visning i Havana, Cuba, men her ser du hvert fall at vi begynner å nærme oss altfor kort! Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er helt fantastisk deilig å ta på seg et skjørt når solen varmer på kroppen. Det som er så bra med skjørt og, er at vi kan variere mellom mini, midi- og maxiskjørt. Mange tyr ofte til miniskjørtet nå som været tillater det, men det er ikke alltid det blir en innertier. 

Selv om det heter et miniskjørt, betyr ikke det at det skal være så kort at nesten rumpa vises frem. Så dersom du befinner deg i et prøverom eller i klesskapet hjemme, bør du ta en test som avgjør om skjørtet er den lengden som er perfekt for deg!

Ta sittetesten

Ifølge moteansvarlig i KK og HENNE, Stine Therese Strand, er det nemlig noe veldig lurt du kan gjøre hvis du tror miniskjørtet ditt er i overkant «mini». For å bruke et miniskjørt betyr ikke at det skal være så kort som mulig.

Det kan fort bli harry og mindre pent hvis lengden på skjørtet så vidt går over rumpa. Dette er absolutt fy fy. Stine tipser derfor om en huskeregel du kan ha i bakhodet.

- Ta «sittetesten»! Hvis du er i tvil om lengden på skjørtet kan du sette deg ned på en stol, og hvis rumpa blir blottet er skjørtet absolutt for kort, har moteansvarlig Strand tidligere fortalt KK.no.

Så enkelt som det! Selv om miniskjørtet byr på en del utfordring, kan det også være til stor hjelp for deg som ikke er så høy! Er du litt liten av vekst, kan du faktisk trylle fram lengre ben i korte skjørt med høyt liv. De må gjerne ha litt fasong og volum, og spesielt A-formede modeller blir fint.

INSPIRASJON: Vi elsker å se på streetstyle fra moteukene rundt om i verden. En ting vi kan lære av disse damene, er at når vi går for et miniskjørt, kan det være lurt å dekke overkroppen litt mer. Vi lar beina være i fokus, men vi får samtidig vist frem den kule toppen og jakken vi elsker. Foto: Scanpix
INSPIRASJON: Vi elsker å se på streetstyle fra moteukene rundt om i verden. En ting vi kan lære av disse damene, er at når vi går for et miniskjørt, kan det være lurt å dekke overkroppen litt mer. Vi lar beina være i fokus, men vi får samtidig vist frem den kule toppen og jakken vi elsker. Foto: Scanpix Vis mer

Bruk shorts under skjørtet

Det er kanskje ikke det flotteste og mest aksepterte plagget i moteverdenen, men den gode, gammeldags hold in-trusa, eller sykkelshortsen som mange også kaller det, er en reddende engel på varme sommerdager.

Hvem har vel ikke merket at en dag i kjole eller skjørt fort kan bli et slit når man blir litt svett og lårene begynner å gnisse? Da er det perfekt å bruke en shorts som sitter tett inntil kroppen under skjørtet. Dette må absolutt ikke være en hold in-variant, jeg har for eksempel klippet av beina på en strømpebukse for å lage et par shorts!

Men pass på! Dersom du bruker et skjørt som sitter forholdsvis tett inntil kroppen, bør du ta deg en titt eller to i speilet slik at shortsen ikke stikker frem eller vises så godt. En hudfarget shorts burde gjøre susen, men det skader ikke å dobbeltsjekke! Under har vi funnet noen av sommerens hotteste miniskjørt - ser du noe du liker?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer