iiS Woodling:

Siv Elise takket nei til Versace for familiebedriften

Nå driver hun iiS Woodling sammen med mamma på Jæren.

SIV ELISE SELAND: iiS Woodling-designeren angrer ikke på valget hun tok i Milano. Foto: Julie Pike
SIV ELISE SELAND: iiS Woodling-designeren angrer ikke på valget hun tok i Milano. Foto: Julie Pike Vis mer
Publisert

At Siv Elise Seland skulle bli designer, har aldri vært en selvfølge. Hvert fall ikke da hun var liten. Selv om moren hennes, Olaug Vesterheim Seland, er utdannet skredder og har jobbet med tekstiler i lang tid, så var det nødvendigvis ikke klesdesign hun selv skulle drive med.

- Men jeg har alltid likt å utfolde meg kreativt. Alltid likt å tegne og å kle meg selv og dukkene mine. Men det å bli klesdesigner har aldri vært en barndomsdrøm.

Drømmen blusset ikke opp før hun jobbet for en lokal Stavanger-designer noen år tilbake: Gerd Vikingstad. Hun hadde etablert et nytt firma og trengte en assistent.

Siv Elise var usikker på hva hun ville gjøre på det tidspunktet. Hun var akkurat ferdig med videregående og ønsket å studere fransk, men var samtidig ikke helt sikker.

Moren hennes introduserte henne for Gerd og så var jobben hennes. Det gjorde at hun fikk et innblikk i hvordan det var å drive et slikt firma. Men også hvordan det var å jobbe som designer. Sammen reiste de på messer og Siv Elise hjalp til med det meste.

- Det var bare oss to. Og jeg tenkte: «Det her er kult. Designer - det er tøft».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer