Ikea

Sjekk Balenciagas kopi av Ikea-posen!

Velger du den til 5 kroner eller 20 000 kroner?

IKEA: Inne i dette varehuset finner du bag-en som har blitt "kopiert" av et av verdens største motehus. Foto: Reuters
IKEA: Inne i dette varehuset finner du bag-en som har blitt "kopiert" av et av verdens største motehus. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger kommer vi over plagg, sko og tilbehør som ligner helt på noe vi har sett på catwalken i Paris. Flere av kjedebutikkene plukker fort opp hvilke plagg som kommer til å bli sesongens hotteste og mest ettertraktede, og derfor lager de sine egne versjoner som gjerne ser helt kliss like ut. Se for eksempel på denne kopien av den superpopulære Acne-jakken!

Den spanske kjedebutikken Zara er blant dem som har hatt mest suksess (hvis man kan si det sånn) med sine etterligninger. Det har faktisk gått så langt at de har blitt anklaget for å ha stjålet design - bare se denne saken. Som oftest skal det derfor bare til en par scroll inne på nettbutikkene til de store kjedene.

Vi hadde nok aldri tenkt at vi måtte ta oss en tur på Ikea for å finne den siste kopien, men denne gang er rollene byttet! Nå har nemlig det franske motehuset Balenciaga lansert en ny bag som ser identisk ut til den store blå fra Ikea. Du vet, den som koster 5 kroner og ligger ved kassa? Ja, den ja. 

LES OGSÅ: Kanye West: - Jeg vil lage møbler for Ikea

Koster nærmere 20 000 kroner

Balenciaga har som de fleste andre motehus ganske så stive priser, og det er intet unntak med denne veskenyheten. Den blå bag-en har nemlig en prislapp på nærmere 20.000 norske kroner! Nyheten har spredt seg som ill i tørt gress og har blitt omtalt av medier over hele verden.

Refinery29 skriver blant annet: «Selv om vi digger ambisiøs mote, som for eksempel haute couture, er det nesten umulig å forklare hvorfor de har valgt å sette en prislapp på nesten 20.000 kroner på den når det finnes en som er mer funksjonell og holdbar til 5 kroner... Vi vet ikke, men den som kjøper seg en av disse må nok ha mye penger å bruke.»,

People, Teen Vogue og Today har også kastet seg rundt for å omtale veskekopien. Sistnevnte har også fått en kommentar fra Ikea i en email: «Vi er så smigret over at Balenciaga-vesken ligner på Ikeas blå bag til 5 kroner. Ingen til slår allsidigheten til en flott, stor, blå bag!»

LES OGSÅ: Ikea lanserer samarbeid med interiørgigantene Hay og Tom Dixon!

Et innlegg delt av POPBEE (@popbee)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer