Chanel Couture

Sjekk den sveisen!

Dette viste verdens mest kjente motehus under Couture Fashion Week.

CHANEL COUTURE: Hårsveisen til modellene ble lagt merke til under visningen til det franske motehuset. Bak sitter skuespillerne Julianne Moore og Kristen Stewart. Foto: Afp
CHANEL COUTURE: Hårsveisen til modellene ble lagt merke til under visningen til det franske motehuset. Bak sitter skuespillerne Julianne Moore og Kristen Stewart. Foto: Afp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO: Couture-visningene er i gang for fullt, og motehuset som fikk starte ballet i dag var ingen ringere enn Chanel.

Grand Palais i Paris var gjort om til et elegant casino hvor modellene gikk rundt pokerbord og spillmaskiner.

Og det var ikke hvem som helst som satt rundt bordene. Skuespillerne Julianne Moore (54) og Kristen Stewart (25) spilte blackjack mens Karl Lagerfeld (81) viste sin couture-kolleksjon.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om Couture Fashion Week

I CHANEL COUTURE: Julianne Moore og Kristen Stewart gjør seg klare til å gamble under Fashion Week. Foto: Scanpix
I CHANEL COUTURE: Julianne Moore og Kristen Stewart gjør seg klare til å gamble under Fashion Week. Foto: Scanpix Vis mer

Til de elegante antrekkene hadde Lagerfeld og hans team valgt en ganske så interessant frisyre og sminke.

De klassiske Chanel-veskene så vi lite av, men leppene, øyenbrynene og kinnene til modellene kom tydelig frem. Knallrøde lepper, markerte bryn og en sterk, rosa rouge. Alle modellene hadde kort hår som var barbert i nakken, og med en spesiell lugg. 

Slik ble kolleksjonen til

På Chanels hjemmeside forklarer motehuset prosessen med å skape en slik kolleksjon. En dress krever over 200 timer med arbeid, en kjole kan ta alt fra 300 til 600 timer, mens brudekjoler kan ta over 1000 timer å produsere. 

Det hele begynner med en skisse gjort av Lagerfeld. Antrekket produseres så i musselin og presenteres deretter for designeren. Neste steg er å velge stoff og hvordan plaggene skal skreddersys.

Chanel har ansatte som kun jobber med tweed, ull og skinn og en gruppe som jobber med tyll, organza, musselin, crêpe, blonder og andre detaljerte materialer.

Dagen før et show ser Karl Lagerfeld over alt og velger tilbehør til antrekkene. En slik kolleksjon kan bestå av noe rundt 70 forskjellige looks.

LES OGSÅ: Stjernespekket oppmøte på visningen til Dior

GRAND PALAIS: Slik så det ut da Chanel viste sin couture-kolleksjon. Foto: Afp
GRAND PALAIS: Slik så det ut da Chanel viste sin couture-kolleksjon. Foto: Afp Vis mer

Den nye Cara?

Cara Delevingne (22) var ikke å se på visningen til Chanel. Den britiske supermodellen har vært Lagerfelds muse i en god tid nå, og er alltid ved hans side.

Det spekuleres i om Delevingne skal slutte i modellbransjen etter at hun fortalte at drømmen alltid har vært å bli skuespiller.

Men hun som avsluttet dagens show er ikke et ukjent ansikt. Kendall Jenner (19) har også hatt mye å gjøre med designeren, og i dag gikk Jenner i «Caras plass».

LES OGSÅ: Fra Bruce til Caitlyn Jenner - sjekk den forvandlingen!

KENDALL + KARL: 19-åringen avsluttet visningen sammen med Lagerfeld i Grand Palais. Foto: Afp
KENDALL + KARL: 19-åringen avsluttet visningen sammen med Lagerfeld i Grand Palais. Foto: Afp Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer