H&m

Sjekk hva som kommer hos H&M

Oransje + olivengrønt, høye støvletter og sexy undertøy. Her er de nye trendene.

DISSE KLÆRNE KOMMER I BUTIKK 4. SEPTEMBER: Undertøysinspirerte topper, middelhavsblå herrefrakker og superfrekke røde boots bare noe av det du får se hos H&M til høsten.  Foto: Cecilie Leganger
DISSE KLÆRNE KOMMER I BUTIKK 4. SEPTEMBER: Undertøysinspirerte topper, middelhavsblå herrefrakker og superfrekke røde boots bare noe av det du får se hos H&M til høsten. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er jo sikkert mest opptatt av å oppdatere sommergarderoben din for tiden, og kanskje ikke like vill etter å vite hvilke jakker og støvletter som gjelder til høsten.

Men hos de store kleskjedene er høsten allerede i full gang, og trendene begynner så smått å dukke opp i butikkene også.

Og vet du hva? Jo mer du vet om høstens trender, jo smartere kjøp kan du gjøre allerede nå.

Leken eleganse

Hos H&M er kvinnen moderne og bohemsk når løvet atter faller i 2014, og hun skal ikke være redd for å leke seg med sofistikerte, sexy og folkloristiske plagg. Vi låner gjerne litt av herrene også, og kler oss uanstrengt og elegant.

- Kolleksjonen er sofistikert og leken og moderne, med en liten bohmesk tvist, som vi ser på de ulike fuskepelsene, som kommer for fullt, sier H&Ms Kristin Fjeld til KK.no. 

Vi skal blande feminine og maskuline plagg om hverandre, og hoppe inn i florlette stoffer som silke og krepp, sammen med røffere kvaliteter som strikk og skinn, både semsket og glatt.

Og en drapert topp med matchende bukser er den nye drakten, og eksponerte skuldre står i fokus. Dersom du vil vise litt hud, holder nemlig en naken skulder i massevis.

FARGEKOMBINASJONEN SOM BLIR STOR TIL HØSTEN: Den svenske kleskjeden vil at vi skal mikse silke og strikk, og style florlette bukser med høye olivengrønne støvletter når høsten kommer. Foto: Cecilie Leganger
FARGEKOMBINASJONEN SOM BLIR STOR TIL HØSTEN: Den svenske kleskjeden vil at vi skal mikse silke og strikk, og style florlette bukser med høye olivengrønne støvletter når høsten kommer. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Sexy undertøy til alt

Og alt du har i undertøysskuffen din er fortsatt veldig hot, også utenfor soverommet. Å bruke underkjoler, blonder og neglisjeer på fest skal vi aboslutt fortsette med.

Selv shortsen skal se litt ut som undertøy nå.

- Vi ser at både topper og underdeler er inspirert av undertøyet vårt, og en olivengrønn shorts med bred blondekant er ett av nøkkelplaggene i kolleksjonen, sier Kristin Fjeld.

Hvordan vil du style blondeshortsen?

- Et superlekkert antrekk vil være å bruke den til en litt røff strikkegenser og et par knehøye støvletter, gjerne i samme fargenyanse, sier Fjeld.

UNDERTØYSINSPIRERT KOLLEKSJON: Men selv om vi skal kle oss i neglisjeer, florlett silke og blonder, skal det gjøres delikat og sofistikert, ifølge HMs Kristin Fjeld. Foto: Cecilie Leganger
UNDERTØYSINSPIRERT KOLLEKSJON: Men selv om vi skal kle oss i neglisjeer, florlett silke og blonder, skal det gjøres delikat og sofistikert, ifølge HMs Kristin Fjeld. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Hemmeligheten for å få undertøyet til å funke, er å kle seg smakfullt og diskret. Spesielt stolte er kleskjeden av en middelhavsblå body, som kan strammes inn med stropper i livet.

- Den kan man bruke under en herreinspirert blazer og svarte bukser, og hvis man vil se litt kledd ut kan man ha på seg en sort bh under, slik at man viser fram blondene på en dikret og lekker måte, sier Fjeld.

Oransje + olivengrønt = hot

Hver sesong er det enkelte fargekombinasjoner som er ekstra moderne. Til høsten er olivengrønt og oransje store farger, og sammen blir det spesielt fint.

- Å mikse oransje og olivengrønt er en stor trend, og hemmeligheten er å bruke ulike materialer som tynn silke sammen med grov strikk eller skinn, både glatt og semsket, sier Fjeld.

Andre nyanser vi skal legge merke til, er offwhite, kaki og marineblått. Grått med aksenter i tyggegummirosa og modige sebramønster blir også stort.

SLIK STYLER DU SILKESHORTSEN: Høstens hotteste shorts har sexy blonder, og blir kulest til en knallfarget genser og et par høye støvletter. Foto: Cecilie Leganger
SLIK STYLER DU SILKESHORTSEN: Høstens hotteste shorts har sexy blonder, og blir kulest til en knallfarget genser og et par høye støvletter. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Ermer med kokong

En annen kul liten detalj vi skal legge merke til, er de vide ermene på strikkegenserne.

- Vi ser at kokongfasongen på ermer og gensere er veldig i vinden til høsten, sier Fjeld.

Og de korte lengdene på overdelene forstetter, men nå skal vi ikke vise så mye av magen lengre.

Andre detaljer er broderier med paljetter og stener, blondestrikk, detaljer i kordfløyel og pyntebånd, asymmetriske falder og patchworkeffekter.

Og jumpsuiten kommer tilbake for fullt, både i skinn og speilfløyel. En spennende kjole er dessuten en med hudfargede stropper, som går i ett med huden.

Slik er høstens jakker

Kolleksjonen er en miks av det feminine og det maskuline, også når det kommer til yttertly. Her er fuskepelskåper og jakker med detaljer som broderier med paljetter og stener.

Men også røffe lange frakker, geiteskinnsjakker og MC-jakker. Blazerne er som tatt rett ut av typens klesskap, og på hodet tar du på deg en snerten hatt.

Eller hva med en skjorteanorakk i retrostil i lysebrunt smørmykt skinn?

HØSTENS IT-JAKKER: Herreinspirerte frakker, fuskepels i brunt og hvitt og geiteskinnsjakker er bare noe av det du kan velge mellom av yttertøy når løvet atter faller. Foto: Cecilie Leganger
HØSTENS IT-JAKKER: Herreinspirerte frakker, fuskepels i brunt og hvitt og geiteskinnsjakker er bare noe av det du kan velge mellom av yttertøy når løvet atter faller. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Halvspisse skotupper

Kolleksjonen har mange sko å by på til føtter som er sultne på noe litt nytt. Her ser vi olivengrønne krokoinspirerte støvletter som går til langt opp på knærne, midnattsblå mules, som kuttes rett før ankelen, og åpne stroppesandaler.

DISSE SKAL FÅ BEN Å GÅ PÅ: Skal det være et par knall røde boots i semsket skinn? Ellers så kan du hoppe inn i rocka skoletter, mules eller stroppesandaler. Foto: Cecilie Leganger
DISSE SKAL FÅ BEN Å GÅ PÅ: Skal det være et par knall røde boots i semsket skinn? Ellers så kan du hoppe inn i rocka skoletter, mules eller stroppesandaler. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Skoene skal mikses og matches til florlette silkebukser, og støvlettene må gjerne brukes over de løse buksene også. At det poser seg litt er bare fint, ifølge Fjeld.

Ellers går metalliske detaljer på hælene, patchworkskinn og semskede stropper igjen.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer