Sko

Sjekk hvilke støvler som er tilbake

Finn fram din indre tømmerhogger - nå gjør de gode gamle Timberland-bootsa comeback.

SKAL SE SLITTE UT MED LØSE LISSER SOM HENGER OG SLENGER: Supermodell Cara Delevingne har lagt sin elsk på de kamelfargede og klassiske Timberland-støvlene denne vinteren. Kanskje du har noen liggende på loftet allerede, du også? Da blir du trendy - helt gratis - hurra! Foto: REX/All Over Press
SKAL SE SLITTE UT MED LØSE LISSER SOM HENGER OG SLENGER: Supermodell Cara Delevingne har lagt sin elsk på de kamelfargede og klassiske Timberland-støvlene denne vinteren. Kanskje du har noen liggende på loftet allerede, du også? Da blir du trendy - helt gratis - hurra! Foto: REX/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lei av å skli rundt i snøfonnen på glatte såler og høye hæler? Selv om vi elsker de ekstra centimeterne på strømpelesten sesongens trendy støvletter gir oss, er det ikke alltid like praktisk i norsk vintervær.

Da er det jo gledelig at et par gode gamle travere har spasert inn fra sidelinja. For nå er de klassiske Timberland-støvlene tilbake for fullt, på føttene til stilikoner i New York, London og Paris.

Og det beste av alt er at du kanskje har et lignende par på loftet eller bakerst i skapet? Da får du stilen, helt gratis, du også.

LES OGSÅ: Vinterstøvlene som faktisk er fine

IT-BOOTSA HAR SLAPPE LISSER: Adwoa Aboah, Cara Delevingne i Timberlands og  Clara Paget på fest i London. Foto: REX/Oliver Rudkin/All Over Press
IT-BOOTSA HAR SLAPPE LISSER: Adwoa Aboah, Cara Delevingne i Timberlands og Clara Paget på fest i London. Foto: REX/Oliver Rudkin/All Over Press Vis mer

Kamelfargede klassikere

For førti år siden var det stort sett arbeidskarene som slet dem ut, men siden 90-tallet har de gått ut og inn av motebildet - alt ettersom hva som har vært hot.

En av dem som elsker dem er r'n'b-stjernen Rihanna. Under Brit Awards 2012 var de med og undestreke stjernens gatemotestil.

Akkurat nå subbes de rundt i av fashionstaer og supermodeller som Cara Delevingne, Ashley Tisdale og Ellie Golding. Måten de bruker dem på, er å la lissene henge og slenge, og skoene er gjerne gode og slitte i skinnet.

PERFEKT TIL SLITTE JEANS, JOGGISER OG FLANELLSKJORTER: Fra venstre Jessica Gomes, Cara Delevingne og Ashley Tisdale. Foto: All Over Press
PERFEKT TIL SLITTE JEANS, JOGGISER OG FLANELLSKJORTER: Fra venstre Jessica Gomes, Cara Delevingne og Ashley Tisdale. Foto: All Over Press Vis mer

Gir en avslappet og kul stil

Disse skoene er perfekt for deg som allerede har et par capser, boyfriendjeans og en oversized parkas eller to i klesskapet.

Og de er selvsagt ypperlige å bruke til mer sporty formål, som en tur i skog og mark eller på vei ned en bakke på akebrett.

TIPS: Skal du kjøre klassisk Timberland-stil, lar du lissene henge løst og ledig.


LES OGSÅ: Gjett hvilke boots som er tilbake?

KLASSIKERE MED GOD LEST OG GODT VEIGREP: Fra venstre i lyst skinn (kr 1295, Catepillar), klassisk modell (kr 1600, Timberland/Nelly.com) og i brunt med foring (kr 1100, Rugged Gear/Lillevinkelsko.no). Foto: Produsenter
KLASSIKERE MED GOD LEST OG GODT VEIGREP: Fra venstre i lyst skinn (kr 1295, Catepillar), klassisk modell (kr 1600, Timberland/Nelly.com) og i brunt med foring (kr 1100, Rugged Gear/Lillevinkelsko.no). Foto: Produsenter Vis mer

Ikke glem å spraye dem

Ikke hopp inn i støvlene før du har gitt dem en god og fuktig dusj med impregneringsspray. Glemmer du det, kan skinnet bli vått og fort miste formen, og i tillegg kan vannet lage flekker som en ikke får bort.

For å unngå dette, må du ha en kjekk liten verktøykasse med ulike skoprodukter tilgjengelig. Og her er sprayboksen helt essensiell.

- Alle sko og støvler impregneres før de tas i bruk. Uansett skinn skal de sprayes tre til fire ganger, har Silje Brøter Olsen hos skomerket Aldo tidligere sagt til KK.no.

Mellom hver spraying skal skoen så tørke noen minutter, før du går løs på en ny runde. Spray heller på for mye enn for lite, og sørg for at skoen er ren og tørr. Gjør sirkelbevegelser når du sprayer, og hold en avstand til skoen på 15 til 20 centimeter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer