Jakker

Sjekk Lindex' nye streetstylekolleksjon

Emma Lindqvist gir deg to jakker i èn, pikselmønster og gatesmarte tights i sin nye kolleksjon for den svenske kleskjeden.

Blir du glad når du ser kule sneakers, t-skjorter med uttrykksfulle print og plagg i knalle farger?

Nå kommer det en kolleksjon som kanskje kan være noe for gatemotesmarte damer - med oversized jakker, mye mønster og magetopper i sortimentet.

MED UNGDOMMELIG EDGE: - Jeg har villet blande ungdomskultur og streetstyle med high fashion, sier Emma Lindqvist til KK.no. Foto: Cecilie Leganger
MED UNGDOMMELIG EDGE: - Jeg har villet blande ungdomskultur og streetstyle med high fashion, sier Emma Lindqvist til KK.no. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
10 ULIKE PLAGG: Kolleksjonen Tomorrow har ti plagg å by - alt fra store t-skjorter til bukseskjørt, grafiske kjoler og trange skjørt.  Foto: Cecilie Legangers
10 ULIKE PLAGG: Kolleksjonen Tomorrow har ti plagg å by - alt fra store t-skjorter til bukseskjørt, grafiske kjoler og trange skjørt. Foto: Cecilie Legangers Vis mer
PERSONLIG FAVORITT: Lindqvist har kaget en jakke med ulike lag av farger og print - og den kan styles på mange ulike måter. Foto: Cecilie Leganger
PERSONLIG FAVORITT: Lindqvist har kaget en jakke med ulike lag av farger og print - og den kan styles på mange ulike måter. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Pikselmønstre og grafikk

Designeren bak kolleksjonen er svenske Emma Lindqvist. Under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm i fjor ble hun kåret til vinner av Lindex' designpris for beste designidé og kolleksjon.

Prisen var å få designe en helt egen Lindex-kolleksjon, som kommer for salg i disse dager.

Kolleksjonen Tomorrow er basert på Emmas eksamenskolleksjon 5-i-9, og består av 10 plagg med forskjellige trykk som varierer fra fargerike pikselmønstre til mer grafiske temaer i svart-hvitt.


Utgangspunktet er silketrykk og hvordan temaer kan komponeres ved å trykke forskjellige farger på tynne lag.

- Når de ulike lagene beveger seg oppå hverandre, skaper de en tredimensjonal dybde som har vært viktig for meg å ivareta også i kolleksjonen for Lindex. For meg er det kombinasjonen av forskjellige trykk som gjør kolleksjonen interessant, og som gjør det mulig å kombinere plaggene. Jo flere trykk, desto bedre, sier Emma Lindqvist.
Jakken med det lille ekstra

Designerens egen favoritt fra kolleksjonen, er en skinnende og fargerik oversized jakke. Her er det lag på lag med farger og mønster som skinner gjennom hverandre.

Og dersom du snur den, får du en helt nye jakke. Om du vil ha den rosa eller grønn, er opp til deg.

- Den kan brukes til mye og styles på mange ulike måter. Man kan variere om man vil ha svart eller hvitt under, den er veldig funksjonell, sier Emma.

Hvor har du hentet inspirasjonen fra?

- Det er en streetartinspirert kolleksjon med en high fashion vri. Jeg har vært ganske inspirert av t-skjorter med ulike uttrykksfulle trykk og print som gjerne litt yngre mennesker har, og denne ungdomskulturen har jeg villet ta inn i moteverdenen I litt finere og mer klassiske materialer, sier Emma.

Se flere bilder fra kolleksjonen her:


Kjole (kr 600, Emma Lindqvist for Lindex).
Blå mønstret topp (kr 500, Emma Lindqvist for Lindex).
Sort blyantskjørt (kr 400, Emma Lindqvist for Lindex).
Grafisk skjørt (kr 500, Emma Lindqvist for Lindex).
Tights (kr 350, Emma Lindqvist for Lindex).
Langermet genser (kr 500, Emma Lindqvist for Lindex).
Oversized t-skjorte (kr 500, Emma Lindqvist for Lindex).
349 kr.

Chloé møter hip hop

Designsjef Nina Starck, som sitter i juryen sammen med ledelsen for innkjøp og design hos Lindex, mener det er viktig å støtte og oppmuntre nye talenter i motedesignbransjen.

Denne prisen markerer starten på Lindex' satsing på samarbeid med nye designere og moteskapere.

Hvorfor valgte dere å satse på Emmas design?

- Vi falt for hennes mønster og følelse for farge. Emma hadde utviklet en måte å bruke trykk på som var veldig spennende, og som føltes veldig nytt, sier Starck til KK.no.


Hvordan vil du beskrive kolleksjonen?

- Jeg synes det er en skjønn miks av unge trykk, men uten å miste den feminine undertonen. Hip hop, fotball og Chloé møtes i ett og samme plagg.

Selv har Starck lagt sin elsk på bukseskjørtet - som er et av kolleksjonens nøkkelplagg.

Tomorrow av Emma Lindqvist vil være i salg på lindex.no og på Lindex Grünerløkka i Oslo fra 27. januar 2014.

STREETSTYLECHIC:Ifølge designeren bak kolleksjonen, Emma Lindqvist, er det bare å kjøre lag på lag med trykk og print denne våren.
STREETSTYLECHIC:Ifølge designeren bak kolleksjonen, Emma Lindqvist, er det bare å kjøre lag på lag med trykk og print denne våren. Vis mer