Jakker

Sjekk Lindex' nye streetstylekolleksjon

Emma Lindqvist gir deg to jakker i èn, pikselmønster og gatesmarte tights i sin nye kolleksjon for den svenske kleskjeden.

Publisert
Sist oppdatert
Blir du glad når du ser kule sneakers, t-skjorter med uttrykksfulle print og plagg i knalle farger?Nå kommer det en kolleksjon som kanskje kan være noe for gatemotesmarte damer - med oversized jakker, mye mønster og magetopper i sortimentet.

Pikselmønstre og grafikk

Designeren bak kolleksjonen er svenske Emma Lindqvist. Under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm i fjor ble hun kåret til vinner av Lindex' designpris for beste designidé og kolleksjon. Prisen var å få designe en helt egen Lindex-kolleksjon, som kommer for salg i disse dager. Kolleksjonen Tomorrow er basert på Emmas eksamenskolleksjon 5-i-9, og består av 10 plagg med forskjellige trykk som varierer fra fargerike pikselmønstre til mer grafiske temaer i svart-hvitt. Utgangspunktet er silketrykk og hvordan temaer kan komponeres ved å trykke forskjellige farger på tynne lag. - Når de ulike lagene beveger seg oppå hverandre, skaper de en tredimensjonal dybde som har vært viktig for meg å ivareta også i kolleksjonen for Lindex. For meg er det kombinasjonen av forskjellige trykk som gjør kolleksjonen interessant, og som gjør det mulig å kombinere plaggene. Jo flere trykk, desto bedre, sier Emma Lindqvist.

Jakken med det lille ekstra

Designerens egen favoritt fra kolleksjonen, er en skinnende og fargerik oversized jakke. Her er det lag på lag med farger og mønster som skinner gjennom hverandre. Og dersom du snur den, får du en helt nye jakke. Om du vil ha den rosa eller grønn, er opp til deg. - Den kan brukes til mye og styles på mange ulike måter. Man kan variere om man vil ha svart eller hvitt under, den er veldig funksjonell, sier Emma. Hvor har du hentet inspirasjonen fra?- Det er en streetartinspirert kolleksjon med en high fashion vri. Jeg har vært ganske inspirert av t-skjorter med ulike uttrykksfulle trykk og print som gjerne litt yngre mennesker har, og denne ungdomskulturen har jeg villet ta inn i moteverdenen I litt finere og mer klassiske materialer, sier Emma.Se flere bilder fra kolleksjonen her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer