Tone Damli Aaberge

Sjekk Tone Damlis fantastiske stilforvandling!

– Hun har utviklet seg fra sporty guttejente, til sofistikert motedronning, sier moteredaktør Silje Pedersen.

LITT AV EN FORVANDLING: Tone Damlis stil har forandret seg ganske markant siden gjennombruddet med "Idol" i 2005.  Foto: Se og Hør/All Over Press
LITT AV EN FORVANDLING: Tone Damlis stil har forandret seg ganske markant siden gjennombruddet med "Idol" i 2005. Foto: Se og Hør/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tone Damli (24) har aldri vært hottere enn hun er akkurat nå.

24-åringen, som fikk sitt store gjennombrudd i sangkonkurransen «Idol» i 2005, er i disse dager aktuell både som dommer for samme tv-program og med sitt helt eget show «Tone» på TV 2.

I tillegg til dette er hun forlovet og planlegger sommerbryllup med skuespillerkjæresten Aksel Hennie, lanserer en ny samarbeidskolleksjon med danske Designer's Remix OG satser sterkt på musikken.

Se alle bildene av Tone opp gjennom årene helt nederst i saken!


LES OGSÅ: Her er Tones treningsfavoritter

Fra saggebukser til stiletter

Siden det nå er 10 år siden «Idol» hadde premiere på TV 2, fant vi i KK.no ut at det hadde vært morsomt å ta en liten titt tilbake i tid. Og med Tone som en av dommerne i årets sesong, er det ekstra morsomt å se litt på hvordan hun har utviklet seg - motemessig, siden hun stormet inn i norske underholdningsbransjen i 2005.

For det var en ganske annen jente vi først ble kjent med, og stilen hennes bar da preg av at hun var en skikkelig guttejente med stor kjærlighet for fotball.

Vide olabukser, t-skjorter, klassiske surfeplagg, capser og skjellsmykker var blant
ungdomstrendene som preget midten av 2000-tallet, og Tone var intet unntak.

LES OGSÅ: Nå skal genseren være i fokus

SELGE GAMLE KLÆR: Tone selger for tiden en rekke av sine brukte klær på Bloppis.no. Og mange av plaggene er tydelig fra de "gode gamle dager", da hun hadde en mer ungdommelig, sporty stil.  Foto: Se og Hør/ All Over Press/ Bloppis.no.
SELGE GAMLE KLÆR: Tone selger for tiden en rekke av sine brukte klær på Bloppis.no. Og mange av plaggene er tydelig fra de "gode gamle dager", da hun hadde en mer ungdommelig, sporty stil. Foto: Se og Hør/ All Over Press/ Bloppis.no. Vis mer

– Mer sofistikert og feminin

I disse dager har 24-åringen også lagt ut en rekke av sine tidligere favorittplagg på sin profil på bruktmarkedet Bloppis.no.

Og det er lett å se at stilen hennes har gått gjennom en radikal forvandling siden da.

– Stilen til Tone har utviklet seg helt enormt. I begynnelsen var den veldig ungdommelig - noe som var naturlig, men i de senere årene har den blitt mye mer sofistikert og feminin med litt innslag av rock'n'roll, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen:

– Du ser veldig tydelig at hun har blitt mye mer opptatt av mote, og dette gjenspeiler seg i alt hun har på seg - og det nye samarbeidet med Designer's Remix.

LES OGSÅ: Norges best kledde kvinner?

MOTEDRONNING: Her ser du bilder av Tone tatt de siste to årene. Popstjernen har fått en mer moden, kul og elegant stil.  Foto: Se og Hør/All Over Press
MOTEDRONNING: Her ser du bilder av Tone tatt de siste to årene. Popstjernen har fått en mer moden, kul og elegant stil. Foto: Se og Hør/All Over Press Vis mer
STYLIST OG VENNINNE: Hedda Skoug, Tones stylist og venninne, pryder denne ukens cover av KK - som kommer i salg førstkommende fredag.
STYLIST OG VENNINNE: Hedda Skoug, Tones stylist og venninne, pryder denne ukens cover av KK - som kommer i salg førstkommende fredag. Vis mer

Avslappet og elegant

Ifølge Pedersen er Tone det perfekte eksemplet på en person som klarer å kombinere det avslappede og elegante på en stilfull måte.

– Hun har gått fra å være den sporty guttejenta i t-skjorte og caps, til å bli en sofistikert og elegant motedronning. Samtidig liker hun fortsatt at det hun går med er komfortabelt og avslappet, og hun digger kule sneakers, Converse og tøffe luer. Akkurat det synes jeg er veldig bra - at hun klarer å kombinere det avslappede, med det sofistikerte og elegante - for å skape en kul og personlig stil.

Pedersen tror også at 24-åringen har blitt et moteikon fordi hun har en tilgjengelig stil som mange kan «identifisere seg med».

– Mange elsker stilen hennes, og det tror jeg er fordi den er så tilgjengelig og lett å identifisere seg med. Nøkkelplagg er jeans, skinnjakke, statementsmykke, designervesker (som Cèline), et par høye hæler på kvelden, eller Converse på dagtid, sier hun.

LES OGSÅ: Slik får du sprettrumpe som Tone

– Må alltid føle seg vel

Ifølge Hedda Skoug, som er Tones stylist og venninne, forteller at 24-åringen alltid har ganske klare meninger om hva hun skal ha på seg på ulike arrangementer. Og at hun alltid må føle seg 100 prosent vel.

– Vi ser alltid an anledningen når vi skal style Tone, og så tar vi det deretter. Men hun er jo en popstjerne, så vi prøver å få henne til å være litt sexy og «fresh». Hun er veldig opptatt av å føle seg komfortabel og vel i det hun har på seg. Ikke at plaggene må være myke og store, men hun stiller aldri opp i noe hun ikke føler seg bra i, sier Skoug til KK.no:

– Det er i høyest grad et samarbeid mellom oss to. Jeg kommer med ideene, og så jobber vi oss sammen til det perfekte antrekket. Vi prøver å få frem hennes personlighet, og samtidig henge med i trendbildet.

Se flere bilder av Tones stilforvandling fra 2005 til 2013 nedenfor:


LES OGSÅ: Armbåndet alle kjendisene vil ha

– Bruker ikke mye tid på planlegging

Tone selv har tidligere uttalt til KK.no at hun ikke synes hun er så veldig «flink» når det gjelder klær og mote. Likevel innrømmer hun at hun er interessert.

– Jeg er jo opptatt av det, men hvis det var noe jeg skulle ønske jeg var bedre til, så ville det kanskje vært å bruke litt mer penger på accessoirer. Jeg er flink til å kjøpe fine basisplagg, sminke og til å stelle håret mitt, men jeg er ikke spesielt flink når det gjelder accessoirer - du vet, smykker, belter og sånne ting. Hedda, stylisten min, er liksom min moteguru, og jeg synes ofte det er så mye enklere å låne fine accessoirer av venninner enn å kjøpe dem selv, har hun fortalt:

– Jeg bruker ikke mye tid på å planlegge hva jeg skal ha på meg. Jeg bruker faktisk så kort tid at du ikke ville trodd det en gang.

LES OGSÅ: Tone Damli: - jeg er avhengig av trening

FØR: Her ser du Tone fra hun fikk sitt gjennombrudd i "Idol" i 2005, frem til 2007. Stilen var sporty og ungdommelig.  Foto: Se og Hør/All Over Press
FØR: Her ser du Tone fra hun fikk sitt gjennombrudd i "Idol" i 2005, frem til 2007. Stilen var sporty og ungdommelig. Foto: Se og Hør/All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer