Vår

Sjekk ut vårens hit-briller!

Friske farger, smykkesteiner og filmstjerner fra 70-tallet. Klar for våren og sommerens hotteste solbrillemote?

FARGER ÅRETS STORE SLAGER: - Jeg elsker disse melkefiolette plastikkbrillene fra RayBan, sier Henne.nos motejournalist, Kjersti Skar Pernille Staarvik.
FARGER ÅRETS STORE SLAGER: - Jeg elsker disse melkefiolette plastikkbrillene fra RayBan, sier Henne.nos motejournalist, Kjersti Skar Pernille Staarvik. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Blir det knalle farger, pastell eller steinsvart som gjelder? Plastikk, perlemor eller bling bling? Ja takk, vi vil ha alt.

kk.no dro på solbrillevisning for å sjekke ut hva som gjelder i år.

Se videoen vår nederst i artikkelen.

 • Les også: Sjekk de nye hit-brillene

 • Glamorøse ikoner

  Her går det i briller som får deg til å tenke på Malcolm X på talerstolen, Jackie Onassis med solliv og silkeskjerf rundt halsen på vei til stranden og filmstjerner fra 70-tallet.

  Men også elektronikapunk i 80-tallsstil, safaribriller à la Dr. Livingstone og de mormor la igjen på fjellhytta på midten av 50-tallet.

  Chanel, Dolce & Gabbana, Prada, Versace, Petrol og Ray Ban på rekke og rad, noen mer prangende og glitrende enn andre. Andre i mer sporty og nedtonede varianter.

 • Les også: 20 uimotståelige solbriller

 • Ingen sommer uten retro

  - Retrobølgen er ikke over, og det går fortsatt mye i 50-, 60- og 70-talls. Sterke spreke farger, mye plastikk, mye pilot og briller med ulike typer steiner er det som gjelder nå, forteller Camilla Nielsen, Trade Marketing Manager i Luxottica-gruppen.

  Men for deg som liker det mer klassisk og elegant er det også mye å velge mellom.

  - Flere av brillene er pene i formen og har gjerne litt pynt. Kan brukes både til hverdags og til fest. I år er også logoen litt mer diskret, mer på baksiden eller på innersiden av stengene, legger Camilla til.

  Se flere tips fra Nielsen i videoen lenger ned i artikkelen.

  Smykket trend

  I år skal du også kunne smykke deg med solbrillene til enhver anlending. Hos enkelte merker er alt fra stenger til glass drysset med glitrende steiner eller krystaller.

  Perfekt for deg som vil pynte deg litt ekstra.

  - Årets store nyhet er at smykkemerket Tiffanys & Co. lanserer sin første solbrillekolleksjon, hvor de bringer mye fra sine smykkekolleksjoner inn i solbrilledesignet, sier Nielsen.

  Se vårens fineste solbriller i videoen under:  [obj:media:7440]  Klin til med farger

  Selv om vi så mye farger på solbrillene ifjor, har det tatt helt av i år. Nå skal vi ut i solen med lekne briller i petroleum, rosa, korall, grønt og blått på nesetippen.

  Noen av fargekombinasjonene kan minne litt om de gamle Millet-boblejakkene fra 80-tallet - andre igjen er mer som sukkertøy eller i turkist og rødt som på Martha og Aris bryllup.

 • Les også: Supre solbriller til spottpris

 • - Det er masse freshe farger nå, som lilla, rosa og petroleumsblått. Vi trenger ikke bare å bruke klassiske brune eller svarte solbriller lenger, sier motejournalist i Henne.no, Kjersti Pernille Skar Staarvik.
  TUTTI FRUTTI: kk.nos egen motejournalist Cecilie Leganger får assosiasjoner til sin gamle Millet-boblejakke fra 80-tallet med disse brillene.
  TUTTI FRUTTI: kk.nos egen motejournalist Cecilie Leganger får assosiasjoner til sin gamle Millet-boblejakke fra 80-tallet med disse brillene. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer