Øredobber

Skal disse «plastdingsene» av eller på?

- Jeg fant det ut først i dag.

ØREDOBBER: Folk klør seg i hodet etter at en TikTok-video om plast-ringen på øredobber gikk viralt. Foto: Produsenten
ØREDOBBER: Folk klør seg i hodet etter at en TikTok-video om plast-ringen på øredobber gikk viralt. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Det kan hende at du har brukt øredobbene dine feil i flere år. Etter at en video i sosiale medier gikk viralt har det blitt full forvirring rundt låsen på øredobber.

TikTok-brukeren @_dominiiquee postet en video av at hun tok av en plastbit bak på øredobb-låsen med teksten «Det var først i dag at jeg fant ut at vi skal fjerne plasten».

TikTok-videoen er sett over syv millioner ganger i skrivende stund og har over 3000 kommentarer. Men folk virker å være veldig forvirret.

- Omg! Jeg visste aldri om dette, kommenterer en.

- Så livet mitt har vært en løgn hele tiden, undrer en annen.

Flere påpeker at det ikke stemmer og at plastbiten burde være på for å gi ekstra støtte når man har på større øreringer.

- Definitivt ikke … Det er en stabiliserer for større øredobber, skriver en annen.

Derfor er den der

Vi har snakket med daglig leder hos Posh Piercing, Cecilia Kristensen. Hun forteller at hun ikke vet grunnen for at denne gummibiten først ble produsert, men at den har en nytteverdi.

Kristensen forklarer at et vanlig problem når små barn tar hull i øret er at de trykker på låsen.

- Da kan hele låsen synke inn i øret. Dersom man han en silikonstopper vil det være mindre sannsynlig for at dette skjer, sier Kristensen.

Daglig leder hos Posh Piercing, Cecilia Kristensen. Foto: Privat
Daglig leder hos Posh Piercing, Cecilia Kristensen. Foto: Privat Vis mer

Man kan også få gnagsår om man har en liten lås som gnisser, for eksempel på natta.

Hun anbefaler derfor å ha de på fordi de hjelper mot gnagsår. Hun påpeker at voksne mennesker går ikke å trykker låsen inn, men at de kan forebygge gnagsår og gnagsårbobler.

På Posh Piercing bruker de alltid en gummi-lås fordi den er mykere mot huden.

Aldri gjør dette!

Ifølge Kristensen kan du sammenligne en silikonstopper med å gå på en sko. Dersom du går med noe harde sko, er det større risiko for å få gnagsår. Om du bruker noen myke gummisko, vil det sannsynligvis være mindre risiko for gnagsår.

- Aldri kast de, råder hun om.

- De holder ikke livet ut, og man må bytte de ut en gang iblant. Men de er mye snillere mot huden generelt, påpeker hun videre.

FINN DET FREM: Men før du bruker vintertøyet som du har lagret i boden over sommeren, bør det undersøkes grundig. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Gummibitene stabiliserer smykket og om du sover med øredobber på, vil det være mer stabilt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet