Vesker

Skal du velge ekte eller «fake»?

Argumenter for og mot som gjør det enklere å velge.

<strong>HØSTFAVORITTER:</strong> Vesker i toner av cognac, whiskey, nougat og kamelhårsbrunt passer perfekt til mange av høstens store trender. Se forhandlerinfo og priser lenger ned i saken.  Foto: Produsentene
HØSTFAVORITTER: Vesker i toner av cognac, whiskey, nougat og kamelhårsbrunt passer perfekt til mange av høstens store trender. Se forhandlerinfo og priser lenger ned i saken. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selvfølgelig har veskene våre en praktisk funksjon. Den skal ha plass til lommebok, mobiltelefon, nøkler, sminkepung, håndkrem, notisblokk og penn, hodetelefoner, hansker, plaster, halspastiller og kanskje ei vannflaske. Ja, hele livet egentlig... Ikke rart de blir tunge.

Men det er ikke til å stikke under en stol at det vi bryr oss aller mest om, er utseendet.

I høst har det skjedd noe med veskene. De er rett og slett blitt større. Dette gjelder også konvoluttveskene vi bruker på fest.

LES OGSÅ: Trikset for å bruke en liten veskeSkinn er et av de viktigste materialene i høstens motebilde. Skinnkjolen er sesongens mest sexy kjole. Heldigvis finnes det skinnplagg du faktisk har råd til.

Også på skofronten er det skinn som gjelder, og toner av whiskey, cognac, kamel og nugatt dominerer. Det sammer gjelder for høstens vesker.

LES OGSÅ: It-vesken er i lyst skinn

Skal du velge ekte eller imitasjon?

Det ligger i kortene at de fleste tøyvesker kommer til kort i Norge om vinteren, og at en skinnveske trolig er det mest praktiske om den skal fungere i hverdagen. Men skal du velge ekte skinn eller en imitasjon («fake»)?

Gode grunner til å velge ekte skinn

Hvis du har lyst til å investere i en veske som skal vare i mange år, bør du absolutt gå for en i ekte skinn. De bare blir finere og finere med årene.

Hvis du velger ekte skinn må veska behandles deretter. Be om råd for hvordan du passer best på veska di i butikken, særlig med tanke på regn.

LES OGSÅ: Du bør sjekke dette symbolet

Har veska blank overflate og du vil beholde den slik, er impregnering eller voksing et alternativ. Å impregnere betyr enkelt og greit å tilføre kjemikalier slik at materialet blir vanntett. Du får som regel kjøpt det du trenger i veskebutikken, hvis ikke gå til skobutikken i stedet.

LES OGSÅ: Derfor elsker du dyre vesker

Ekte skinn eldes med verdighet, og kan også med fordel få lov til å slites naturlig. Du vil da få en råere og mer rustikk look etterhvert.

Se noen av høstens brune favoritter her:

Gode grunner til å velge «fake» skinn

Dersom du vil ha en litt mer spesiell veske som passer inn i trendbildet akkurat nå, men som du vet du ikke kommer til å ta fram igjen neste år, kan du like gjerne velge deg en i skinnimitasjon eller et annet materiale. Det er i alle fall mer forsvarlig sånn økonomisk sett.

Det samme gjelder hvis du er av typen som heller vil ha mange vesker å velge mellom og som skifter veske ofte. Det kan bli fryktelig dyrt med designervesker i skinn i alle farger og stiler for å matche ethvert antrekk.

Vil du unngå produkter av skinn av dyrevernårsaker, finnes det mange fine vesker i alternative materialer.

LES OGSÅ: Her er høstens drømmegarderobe

<strong>VINTAGE:</strong> Finner du en lekker vintageveske, slik Jenny Skavlan har gjort, bør du stelle godt med den og smøre den inn med lærfett for å beholde den i årevis. Blir skinnet sprøtt, kan den lett sprekke og bli ødelagt. Tenk på den som huden din, og smør den jevnlig.  Foto: Per Ervland
VINTAGE: Finner du en lekker vintageveske, slik Jenny Skavlan har gjort, bør du stelle godt med den og smøre den inn med lærfett for å beholde den i årevis. Blir skinnet sprøtt, kan den lett sprekke og bli ødelagt. Tenk på den som huden din, og smør den jevnlig. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer