Jakke

Skinnjakketrikset du bør kunne

Går du for denne lille detaljen, så kommer du til å elske jakken for bestandig.

SKRÅR LITT LENGER NED I FRONT: Velger du en skinnjakke som går litt ned foran, som på denne vi ser på skuespiller Jessica Lowndes, vil du faktisk se litt lengre ut. Foto: All Over Press
SKRÅR LITT LENGER NED I FRONT: Velger du en skinnjakke som går litt ned foran, som på denne vi ser på skuespiller Jessica Lowndes, vil du faktisk se litt lengre ut. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om den har vært en lun og god venn hele vinteren, er det ingenting som gir større glede enn å bytte ut parkasen med en lekker vårjakke.

Denne sesongen er både bomberjakken fra 90-tallet og pastellfriske trenchcoats i vinden.

Men hvis du vil kjøpe noe du kan ha år etter år, er den korte skinnjakken en god ide. Den går aldri av moten, og er perfekt i overgangen fra vinter til vår.

For med en genser under kan du bruke den allerede nå, og blir det skikkelig kaldt supplerer du bare med en kjekk liten vest.

LES OGSÅ: Sniktitt på vårens trender

Velg riktig fasong

Når du skal investere i en skinnjakke er det flere ting du bør se etter. På jakkestativet henger ulike varianter, og de kryper både oppover og nedover i lengde. Her skal du ta en ekstra kikk på snittet på jakken når du prøver den.

- Hvis du vil ha en kort jakke lønner det seg å se etter en som skrår litt ned foran, da er den finest, sier KKs egen motejournalist og stylist Nadine Monroe.

Bena dine vil nemlig se lengre ut, og du skaper en fin balanse i antrekket. En åpen bikerjakke vil også gi samme effekt. Jakker med waterfall-fasong, der skinnet ser ut som om det faller nedover, er også flatterende for de fleste.

KJØPETIPS: Jakker som skrår ned foranTon i ton

Hva slags farger du velger på resten av antrekket har også mye å si for hvor fin du blir.

- Med en veldig kort jakke kan du se litt oppdelt ut, så plagget under bør være i lik farge, foreslår Monroe.

Derfor kan det være lurt å gå for en jakke i en klassisk nyanse som er lett å matche med klær du allerede har.

Her er jo svart en klassiker, men velg gjerne yndlingsfargen din - så vet du at jakken blir brukt. Ellers er grått og kremhvitt lett anvendelig.

LES OGSÅ: Jakken du bør skaffe deg nå

Høyt liv er hett

Rocka, feminin eller konservativ? Det beste med den korte skinnjakken er at den kan brukes til absolutt alt, uansett hva slags stil og alder du har.

Den røffer opp en snuppete bluse, gir kant til en elegant kjole med splitt og er en drøm sammen med turnsko og Converse.

Aller finest blir den til underdeler med høyt liv. Gå for en shorts, et par jeans eller et skinnskjørt med høyere liv, og snurp inn livet med et tynt lite belte.

For å forlenge bena ytterligere, er selvsagt et par høye pumps et must!

LES OGSÅ: Trendplagget som aldri dør ut

Gå for kvalitet

Mens det slettes ikke er sikkert at den sitrongule fromasjkåpen overlever til neste vår, kan du være helt trygg på at skinnjakken holder stand.

Den er ett av disse udødelige plaggene vi gjerne hører om, på lik linje med den lille sorte og trenchcoaten.

- Siden skinnjakken aldri går av moten, er den verdt en investering. Unngå billigbutikker, legg ekstra penger i jakken og den vil vare i årevis, sier Monroe.

Slik varer den lenger

Og når du først har sikret deg en jakke i ekte skinn av god kvalitet, kan du ha glede av den bestandig, så lenge du behandler den riktig, da.

Først og fremst må du sørge for at den får nok fuktighet. Det finnes flere ulike kremer du kan påføre, men et aldri så lite stalltips skal være et strøk eller to med universalmiddelet «Spenol».

Å impregnere den mot smuss, fett og flekker er også lurt. Slik vil også skinnet holde seg mykt og smidig. Jakken har også godt av små pustepauser i mørke rom.

LES OGSÅ: Slik styler du vårens trendplagg
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer