Skinnbukse

- Skinnplagg er høstens sikreste kjøp

Og det blir like stort neste sesong!

SKINN MED ROCKA TVIST BLIR STORT I 2014: - Mange av signaturplaggene som skinnbukser, frynsekjoler og bikerjakker går igjen på catwalken i Stockholm, , sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen. Her ser vi fra venstre Hunkydory, House of Dagmar, J. Lindeberg, Hunkydory og J. Lindeberg. Foto: Kristian Löveborg
SKINN MED ROCKA TVIST BLIR STORT I 2014: - Mange av signaturplaggene som skinnbukser, frynsekjoler og bikerjakker går igjen på catwalken i Stockholm, , sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen. Her ser vi fra venstre Hunkydory, House of Dagmar, J. Lindeberg, Hunkydory og J. Lindeberg. Foto: Kristian Löveborg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Moteukene er i gang for fullt. Mens vi tidligere har vært på visninger både i København og Oslo, er det Stockholm som gjelder denne uken.

KK er på plass på første rad for å gi deg hyppige oppdateringer, spane på trender og finne ut hva som blir vårens it-plagg i 2014.

Helt sikkert er det at skinnbuksen og skinnjakken er en super investering denne høsten, for til neste år er plaggene like aktuelle, som vi ser hos designere som Hunkydory, J. Lindeberg og Back.

- Mange av signaturplaggene som skinnbukser, frynsekjoler og bikerjakker går igjen på catwalken i Stockholm, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen, som selvsagt er på plass i den svenske hovedstaden.

Følg Siljes dekning av moteuken her!

SKINNJAKKEN ER LIKE HOT TIL NESTE ÅR: På catwalken på Stockholm Fashion Week ser vi den overalt - her fra venstre i bikerstil hos Hunkydory, J. Lindeberg, Hunkydory og J. Lindeberg. Foto: Kristian Löveborg
SKINNJAKKEN ER LIKE HOT TIL NESTE ÅR: På catwalken på Stockholm Fashion Week ser vi den overalt - her fra venstre i bikerstil hos Hunkydory, J. Lindeberg, Hunkydory og J. Lindeberg. Foto: Kristian Löveborg Vis mer

Skinnjakken - svart og hvit

Er du ute etter å kjøpe en jakke du kan ha år etter år, er altså den korte skinnjakken en god idé. Den går aldri av moten, og er like perfekt i overgangen fra vinter til vår som fra sommer til høst.

Og designerne er like begeistret - hos Saint Laurent, 3.1 Phillip Lim og Edun er den en gjenganger, og det samme ser vi fra første rad i Stockholm.

Hos Hunkydory er det MC-inspirerte skinnjakker det går i - både hvite og svarte.

- Plaggene har den rette mixen av det feminine og litt røffe og selve kolleksjonen er rocka, men med pastellfargede innslag som gjør den perfekt for sommer, sier Pedersen.


SKINNBUKSEN SOM GJELDER: Fra ventre i hvit og svart hos Hunkydory, i materialmiks hos House of Dagmar og stylet med bohemsk bluse på catwalken til Hunkydory. Foto: Kristian Löveborg
SKINNBUKSEN SOM GJELDER: Fra ventre i hvit og svart hos Hunkydory, i materialmiks hos House of Dagmar og stylet med bohemsk bluse på catwalken til Hunkydory. Foto: Kristian Löveborg Vis mer

Skinnbuksen

På lik linje med plagg som den lille sorte, trenchcoaten og olajakka, vil også en skinnbukse være et sikkert kjøp denne sesongen.

Den er nemlig helt i tiden, som vi ser hos Isabel Marant og Saint Laurent - og viser seg å ta helt av til neste år også, ifølge de svenske designerne.

J. Lindeberg velger seg smale svarte varianter med innslag av stretch på knærne, mens House of Dagmar kjører materialmiks.

Hos Hunkydory er buksene mer sporty, i svart og hvitt.

- Mokka og skinn er sikre investeringer, det kan kombineres med så mange andre lette sommerplagg for en kul stil, sier Ulrika Bjercke bak det svenske klesmerket til KK.


DUSE PASTELLER OG BOHEMSK VRI: Ferskenfarget kjole med sidesplitt, kort shorts og brodert bluse er gjengangere i kolleksjonen til Honkydory i 2014. Foto: Kristian Löveborg
DUSE PASTELLER OG BOHEMSK VRI: Ferskenfarget kjole med sidesplitt, kort shorts og brodert bluse er gjengangere i kolleksjonen til Honkydory i 2014. Foto: Kristian Löveborg Vis mer

Splitt, broderier og fersken

Selvsagt er det ikke bare bikerstil og skinn vi skal gå i til neste sommer. Som vi så på visningen til Nina Jarebrink under Oslo Fashion Week, er også duse ferskenfargede gevanter helt riktig.

Det samme er bohemske skjorter, korte shorts og hvite plagg. Ikke minst skal vi vise litt mer legger og lår, ifølge Ulrika Bjercke.

- Bluser med broderier og lange sidekjoler med splitt blir neste års må ha. Den skal styles enten enkelt, gjerne med bukse under, eller rocka med en skinnvest og en frynseveske og høye hæler er et must for stilen, sier hun.


Silje Pedersen er spesielt begeistret for disse plaggene fra kolleksjonen:

- Jeg likte spesielt gått de bohemske kjolene, men også den stilrene hvite frakken, et perfekt sommerplagg, sier hun.

MOTEUKENE PÅ KK.NO: Vi oppdaterer deg om alt som kommer i motebildet til neste år. Foto: Veronica von Clemm/Produsentene/All Over Press
MOTEUKENE PÅ KK.NO: Vi oppdaterer deg om alt som kommer i motebildet til neste år. Foto: Veronica von Clemm/Produsentene/All Over Press Vis mer

Følg moteukene på KK.noKK.no dekker alle høstens moteuker. Denne uken er vi i Stockholm for å følge visningene til Hunkydory, J. Lindeberg og Filippa K.

Under moteuka i København fikk vi også vite at hvitt og rosa blir neste sommers store trendfarger, og at helsesandalene gjør comeback.

For noen uker siden gikk dessuten Oslo Fashion Week av stabelen, og sammen med KKs moteredaktør Silje Pedersen ga vi deg alt av nyheter og oppdateringer underveis!

Nedenfor finner du flere saker fra årets OFW (vår/sommer 2014):
 • Se kjendisene på åpningen av OFW
 • Viste frem rådyr veskepark på åpningsfest
 • Kristine Vikse: Legg merke til disse plaggene
 • Mardou & Dean: Derfor er disse jeansene en hit
 • Jenny Skavlan om ny sveis på Mardou & Dean: - Føles nesten som om jeg har amputert et bein
 • Fam Irvoll: Sjekk det sexy badetøyet!
 • Mira Craig på Fam Irvoll: Fra brunette til superblondine
 • MATCH: Slik får du perfekt supermodell-hud
 • Nina Jarebrink: Fersken er neste sommers «it»-farge
 • Moods of Norway: Her er trendene for 2014

  Følg også med på Siljes moteblogg, Facebook og Instagram (@kkmagazine) for hyppige oppdateringer, trendspaning, vårens it-plagg, shoppingtips og mye, mye mer fra alle de store moteukene.

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer