Lepper

Skjønnhetseksperten spår høstens store leppetrend

- Glem liplineren, det er fint at leppene ikke er perfekte.

Hver gang designerne presenterer kolleksjonene sine under moteukene, er det klærne som er i fokus. Men det kanskje ikke så mange tenker over, er hvor mange timer det ligger bak hår og sminke. Disse detaljene kan nemlig være med på å dra ned en look, eller løfte den til et nytt nivå! I tillegg er dette også en mulighet for designerne til å bruke sine kreative hoder til å komme opp med nye måter å sminke modellene sine på, men også hvordan de tenker at kvinner skal sminke seg den kommende sesongen!

Selv sverger jeg til en ganske så nøytral leppe, og har vanskeligheter med å prøve noe nytt. Men når jeg ser Rodarte, Louis Vuitton, Marni og Christian Dior sende modellene sine ned catwalken med en dyp, vinrød leppe, tenker jeg bare at dette MÅ jeg prøve. Tone Skipa, blogger bak Beauty By Tone Skipa og tidligere skjønnhetsansvarlig i KK og Henne, mener også at klare, sterke farger fra rosarødt til en mørkere rød er superhot i høst!

- Helt mørke, morellfargede, nesten svarte lepper, er også trendy denne sesongen. Men husk at leppene ikke skal markeres med lipliner lengre! Det blir finest og mest trendy når du dytter leppestiften ut mot leppekanten med fingrene, og det er bare lekkert at leppene ikke er perfekte. 

Å bruke lipliner har vært veldig populært dette året, og det har også den matte leppen. Selv om liplineren ifølge Skipa forsvinner litt nå, skal leppene fremdeles være matte, og gjerne litt halvglossy. Saken fortsetter under annonsen.

- Ellers er farger som fremhever leppefargen et nydelig valg til hverdags, og de med en anelse rosa er de peneste! Hva man liker av konsistens er så individuelt, og mange av høstens nyheter sitter utrolig godt på, men kan da igjen virke litt for klamme for mange. Et godt tips da er å legge en balm under, forteller Skipa.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: