Kroppssminke

Skjønnhetseksperter elsker det, mens andre mener trenden kan være farlig

– Spiller på folks usikkerhet og selvtillit.

TRENDER: Kroppssminke er hot i skjønnhetsverdenen. Rihannas Fenty Beauty er en av aktørene som satser på såkalt body foundation. Men trenger vi det egentlig? FOTO: FENTY BEAUTY
TRENDER: Kroppssminke er hot i skjønnhetsverdenen. Rihannas Fenty Beauty er en av aktørene som satser på såkalt body foundation. Men trenger vi det egentlig? FOTO: FENTY BEAUTY Vis mer
Publisert

Sommeren har en tendens til å komme brått på. Med sol og temperaturer over 20 grader over store deler av landet de siste ukene, er det tid for mindre og lettere klær.

Det som til vanlig ville vært jeansen, men nå mest sannsynlig er joggebuksa på hjemmekontoret, byttes ut til fordel for shorts, skjørt eller kjole, og vinterbleke legger skal endelig ut i friluft igjen.

Personlig skulle jeg ønske jeg var en racer på selvbruning slik at de bare leggene mine kanskje var bare en liten anelse solbrune allerede. Det er jeg ikke. Og jeg er heller ikke fan av solarium av åpenbare grunner. Brun uten sol er aller best, helst uten klissete selvbruning og påfølgende striper, skjolder og renner under neglene.

Før tappet jeg på litt concealer eller foundation, uten at det gjorde den helt store forskjellen. Og strømpebuksene, som aldri har rett farge, har jeg gitt opp for lenge siden. Jeg kan umulig være den eneste, for nå er body foundation blitt en greie. Men trenger vi det egentlig?

– Spiller på folks usikkerhet

– Body makeup er ikke noe nytt, forteller skjønnhetsinfluencer Gisella Francisca.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer