Vippeextentions

Skjønnhetstrenden som kan ødelegge øynene dine

Kronprinsesse Mette-Marit og Tone Damli er blant de mange som har kastet seg på den hete skjønnhetstrenden, vippeextentions. Dådyrblikket er ikke helt ufarlig, trenden kan skade øynene dine og i verste fall ha kreftfremkallende stoffer i seg. Se bildene her!

Skjønnhetstrenden som kan ødelegge øynene dine
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje langt merke til den økende vippetrenden rundt deg? Alle vil nå ha lange, blafrende og volumiøse bambi-vipper. Vippeextentions er på alles lepper (øyne) og både norske kjendiser og kongelige som Tone Damli og Kronprinsesse Mette-Marit skal testet  den ikke helt ufarlige trenden.

 

 

BAMBI-VIPPER: Både Kronprinsesse Mette-Marit og artist Tone Damli har hevet seg på trenden. Tone har imidlertid fjernet sine nå. Foto: All Over

- Først merket jeg at det begynte å klø ved vipperoten på øyelokket etter at jeg hadde fyllt på nye vipper. Kløen ga seg ikke, men øynene var ikke røde eller hovne på det tidspunktet. Det var da jeg skulle etterfylle fire uker senere at øyelokkene svulmet opp, svidde og klødde, forteller Thea som nylig måtte fjerne vippene helt. 

Hun hadde hatt vippeextentions før og merket først bivirkningene etter 1.5 år. Vippene ble satt på hos en av hovedstadens mest populære salonger.

Skjønnhetstrenden som kan ødelegge øynene dine

ALLERGISK REAKSJON: 24 timer etter påsatte vipper reagerte øynene på de kunstige vippene med rødhet og hovne partier både under og over øynene. Løsningen var å fjerne dem. Foto: Privat

Flere jenter har fått kraftige bivirkninger av vippeforlengelse som utføres ved at en og en falsk vipp blir limt på dine egne øyevipper. De falske vippene varer i ca. 3-6 uker.  Bivirkningene kan være kan være kløe og øynene kan hovne kraftig opp.

- Ikke grunnlag for å bruke ordet "advare"

Annkarin Svendsen jobber på Karl Johan Hud & Kroppspleie og har flere celebre kunder som Caroline Berg Eriksen aka. Fotballfrue.

-Man bør kanskje velge sin salong med omhu, og ikke hoppe på det første og billigste som tilbyr vipper, men spørre hvor lang erfaring salongen har. Det kan også være lurt å få noen referanser før man velger salong, tipser hun.

Skjønnhetstrenden som kan ødelegge øynene dine

VIPPEFIN: Caroline Berg Eriksen eller Fotballfrue om du vil, har hatt vippeextentions, men bruker det ikke lenger da hun vil at sine naturlige vipper skal få "hvile". Foto: Caroline Berg Eriksen/Fotballfrue.no

Svendsen synes imidlertid det ikke trengs noen advarsel i forkant av behandlingen,.

- Noen reagerer allergisk på grunn av limet som brukes. Det finnes mange forskjellige typer og merker for limet. Vi har hundrevis, kanskje tusenvis kunder som har satt på vipper hos oss og høyst tre personer som har reagert i løpet av alle de årene vi har jobbet med dette. Så jeg synes ikke det er grunnlag for å bruke ordet "advare".

Kreftfremkallende stoff i vippelimet

I en artikkel på Foxnews.com advarer allergispesialist og professor ved NYU School of Medicine, Dr. Clifford Bassett, om nettopp dette.

- Som allergilege har jeg sett dusinvis av kvinnelige pasienter med øyeinfeksjoner på grunn av skitt og bakterier fra disse produktene. Symptomene er øyekatarr, irritasjon på øyet, hevelser og stort ubehag, sier han til Foxnews.com.

Den mest vanlige allergiårsaken er limet som blir brukt til å feste de falske vippene med. 

- Dette limet inneholder veldig ofte formaldehyd, et stoff som er kjent som kreftfremkallende, sa Dr. Bassett.

Formaldehyd er kjent for å føre til sterk kontaktallergi, og i en japansk undersøkelse ble det funnet at alle øyevippelimene som ble analysert inneholdt stoffet. Se studien her.

AV: Thea Roll Rakeng

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer