Skjørt

Skjørt-reglene du bør kunne

Liten av vekst eller høy gaselle? Se hva som avgjør hva du kler...

LENGDEN PÅ BENA KAN AVGJØRE OM DU SKAL VELGE KORTE ELLER LANGE SKJØRT: La deg inspirere av Alexa Chung, Cheryl Cole, KKs mote- og skjønnhetsekspert Silje Pedersen, Lily Donsaldson og Olivia Palermo, og hopp inn i et lekkert skjørt denne sommeren - og velger du riktig lengde, får du maks effekt på bena. Foto: All Over Press/Silje Pedersen
LENGDEN PÅ BENA KAN AVGJØRE OM DU SKAL VELGE KORTE ELLER LANGE SKJØRT: La deg inspirere av Alexa Chung, Cheryl Cole, KKs mote- og skjønnhetsekspert Silje Pedersen, Lily Donsaldson og Olivia Palermo, og hopp inn i et lekkert skjørt denne sommeren - og velger du riktig lengde, får du maks effekt på bena. Foto: All Over Press/Silje Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som det er sommer og sol, er et skjørt en sikker vinner. Passe lett og luftig, og like fint å bruke på jobb som på fest. Og med de rette skoene i veska, kan du dra rett på stranda etter en lang dag på kontoret.

Så var det utvalget av skjørt, da. I butikkene henger det ulike modeller på rekke og rad, og du har et hav å velge mellom. I knalle farger, mønstret eller i transparente stoffer.

Men det som kanskje er det vanskeligste valget, er hvilke lengder vi skal gå for. For hvordan vet vi om vi kler bohemske maxiskjørt til anklene, superkorte minis eller knelange blyantmodeller? 

Ofte er det lengden på bena dine som avgjør om du kler korte eller lange skjørt - her er noen enkle stiltriks du kan lære deg:

Ikke 1.90 høy?

Er du litt liten av vekst, kan du faktisk trylle fram lengre ben i korte skjørt med høyt liv. De må gjerne ha litt fasong og volum, og spesielt A-formede modeller blir fint.

I disse får du også en flott timeglassfigur, som du også kan fremheve enda mer med en kort jakke som stopper ved midjen.

Andre triks som gjør bena lengre, er lyse eller hudfargede sko. Og er skjørtet mønstret, kan du gjerne plukke opp bunntonen i en ensfarget overdel. På denne måten skaper du en helhet som virker forlengende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer