Sko

Skoen bør ikke stoppe her

Kan få leggene til å se kortere og tjukkere ut, ifølge skodesigneren.

KAN FORKORTE: Har du gasellebein er det selvfølgelig ikke noe problem - ellers kan støvleskaft som stopper på leggenes tykkeste punkt få dem til å se tjukkere og kortere ut enn de er. Foto: All Over Press
KAN FORKORTE: Har du gasellebein er det selvfølgelig ikke noe problem - ellers kan støvleskaft som stopper på leggenes tykkeste punkt få dem til å se tjukkere og kortere ut enn de er. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At hva du velger å kle kroppen med har mye å si for figuren, visste du nok fra før. Du kan både trylle bort magen og jukse deg til sprettrumpe med de riktige virkemidlene.Og hva du tar på føttene har mye å si det også, ifølge den norske skodesigneren Helene Westbye

Derfor er sko så viktig

Vi fikk en prat med Westbye etter visningen hennes under Oslo Fashion Week torsdag kveld. På catwalken spankulerte designerne i alt fra anvendelige vinterboots til lekre partysko med strass og frynser. - Jeg elsker å lage sko. Det er veldig annerledes å jobbe med enn alt annet – og det mest utfordrende jeg har jobbet med. Du må jo hele tiden tenkte på anatomien til en fot. Og jeg sier aldri nei takk til en utfordring, sier Westbye til KK.no.Og mens det riktige fottøyet kan gjøre underverker for antrekket, kan feil sko ha motsatt effekt.- Sko er jo en forlengelse av beinet ditt. Enten kan dem få deg til å se fantastisk, flott og slank ut. Ellers kan det kappe av foten din, gjøre deg lavere og gi deg tykke legger.

Hvor stopper støvleskaftet?

For akkurat som med kåpelengden, kan lengden på støvleskaftet ha en innvirkning på leggene dine. Har du gasellebein er det selvfølgelig ikke noe problem, men ellers kan det være greit å huske følgende:- Stopper støvleskaftet midt på tjukkleggen, har det ikke en særlig flatterende effekt. Det kan få leggene til å se kortere og tjukkere ut, forklarer Westbye. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

Triksene som funker

Ønsker du det motsatte – lengre og slankere bein – kan heldigvis Helene triksene som funker også. Høye hæler er selvfølgelig ett av dem.- Norge er foreløpig litt «Bambi på isen». Dette landet har jo sine utfordringer med tanke på værforhold, men jeg ser stadig flere folk som begynner å bruke høye hæler, spesielt om sommeren. - Hva er den mest flatterende skotypen, da?- Et par fine pumps, vil jeg si. Og så lenge de har riktig hæl og riktig lest, kan de være ganske komfortable også. - Velg gjerne et par med spiss tå. Da blir den med en gang mye mer feminin, i tillegg vil den spisse tåen forlenge leggene sammenlignet med en butt tå. En sko som er slankere framme, vil også få beina dine til å se slankere ut, understreker Westbye. - Nude sko er også et sikkert kort. Ikke bare kan de brukes til absolutt alt, men siden fargen går i ett med huden, vil det gjøre leggene dine lengre.

Mer OFW

Moteuken i Oslo gikk igjen av stabelen mandag kveld. KK.no var selvfølgelig der på åpningskvelden. Se alle bildene fra catwalken og den røde løperen - tidligere Idol-deltaker Margareth Berger var nesten ikke til å kjenne igjen. Vi spurte også motekjendisene hva de var mest fornøyd med når det gjaldt kveldens antrekk.Tirsdag kveld var vi på HENNEs utdeling av Nåløyet-prisen, hvor Rachel Nordtømme vakte oppsikt i sin nye kjole.Vi fikk også se siste sprell fra Fam Irvoll. Motekjendiser var også til stede her. Vi fikk vite hvilke sminkeprodukt de ikke klarer å leve uten – og deres beste hårtips.Onsdag sniktittet vi på høst-/vinterplaggene til populære Kristine Vikse fra Haugesund. Hun mener dette er det ultimate strikkeplagget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer