Sko

Skoene som gir det lille ekstra

På med partybrillene - her er pumpsa som virkelig fortjener en fest!

I SKO SOM GJØR HVER DAG EN FEST: Nå skal penskoene ha detaljer som gull, sølv og bittesmå studs, og dyreprinten er fortsatt helt i tiden. Fra venstre ser vi supermodell Hanneli Mustaparta i hvite vintageinspiererte sko, skuespiller Beth Bers i sorte klassiske pumps med gulltvist og stilikon Olivia Palermo i dyriske pumps i grønt, oransje og sølv. Foto: All Over Press
I SKO SOM GJØR HVER DAG EN FEST: Nå skal penskoene ha detaljer som gull, sølv og bittesmå studs, og dyreprinten er fortsatt helt i tiden. Fra venstre ser vi supermodell Hanneli Mustaparta i hvite vintageinspiererte sko, skuespiller Beth Bers i sorte klassiske pumps med gulltvist og stilikon Olivia Palermo i dyriske pumps i grønt, oransje og sølv. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi elsker høye lekre pumps i deilig skinn, som sitter som et skudd på foten. De gir festkjolen den lille prikken over i-en, og vi får enda lengre bein.

Og selvsagt er klassiske pensko i vinden som aldri før, i god kvalitet på en god lest og med spiss og sexy tupp. De varer i sesong etter sesong, og vil alltid være en smart investering.

Men selv om formen er tidløs, betyr ikke det at vi trenger å være beskjedne med pynten - eller fargen - av den grunn.

I SKO SOM GJØR HVER DAG EN FEST: Nå skal penskoene ha detaljer som gull, sølv og bittesmå studs, og dyreprint er fortsatt helt i tiden. Fra venstre ser vi skuespiller Kate Bosworth i sølvpumps,  Becca Tobin i gylne gullpumps, supermodell Hanneli Mustaparta i hvite vintageinspiererte pumps med gulltvist og stilikon Olivia Palermo i dyriske pumps i grønt, oransje og sølv. Foto: All Over Press
I SKO SOM GJØR HVER DAG EN FEST: Nå skal penskoene ha detaljer som gull, sølv og bittesmå studs, og dyreprint er fortsatt helt i tiden. Fra venstre ser vi skuespiller Kate Bosworth i sølvpumps, Becca Tobin i gylne gullpumps, supermodell Hanneli Mustaparta i hvite vintageinspiererte pumps med gulltvist og stilikon Olivia Palermo i dyriske pumps i grønt, oransje og sølv. Foto: All Over Press Vis mer
MER ENN BARE ET PAR SKO: Øverst til venstre til lukuspris (kr 6000, Valentino), med medium høy hæl og gullstuds (cirka kr 3500, Jimmy Choo), med hælen pimpet i gull (kr 350, NLY), i hvitt og sort med dyrisk vri (kr 3200, Boss), i sort med nagler (kr 5000, Jimmy Choo), med gull nederst på hælen (kr 1600, J. Crew/Net-a-porter.com), i beige med gullpynt (kr 2000, Boss), i rødt med gull på hælen (kr 300, H&M) og i blått (kr 500, NLY). Foto: Produsenter
MER ENN BARE ET PAR SKO: Øverst til venstre til lukuspris (kr 6000, Valentino), med medium høy hæl og gullstuds (cirka kr 3500, Jimmy Choo), med hælen pimpet i gull (kr 350, NLY), i hvitt og sort med dyrisk vri (kr 3200, Boss), i sort med nagler (kr 5000, Jimmy Choo), med gull nederst på hælen (kr 1600, J. Crew/Net-a-porter.com), i beige med gullpynt (kr 2000, Boss), i rødt med gull på hælen (kr 300, H&M) og i blått (kr 500, NLY). Foto: Produsenter Vis mer

Bling, gull og stash

Når det kommer til pensko i julebordsesongen, ser vi en god del mer utsmykning enn vanlig. Og metalliske farger som gull og sølv går igjen. Ikke minst har skoene fått selskap av juveler, krystaller og bittesmå nagler.

- Glitter, store stener og perler er ofte å se. I år ser vi både svart og hvitt, sølv, en del burgunder fremdeles og noe marine blått, sier Silje Brøter Olsen, brandmanager hos Aldo, til kk.no.

Så la deg inspirere av designere som Prada, Miu Miu og Jil Sander, og la skoene skinne i toner av gull, sølv og bronse.

For alt som glimrer er bra - vi går en gyllen tid i møte, ifølge salgssjef/markedssjef hos Eurosko og DNA, Nina Ekstrøm:

- Sorte pumps med gulldekor i form av små studs, eller detaljer på tå og hælpartiet er en en aktuell trend på skofronten denne julebordseongen. Likeledes platåpumps i glitrende gull eller sølv, sier hun.


Og ankelremmen fortsetter å være hot, og gir skoene en ekstra detalj, og det er lov med både tynn og tykk hæl, så en kan velge det en liker best selv.


LEKRE KJØPETIPS: Fra venstre med nagler (kr 1500, Isabel Marant for H&M), i nude (kr 2500, Ganni), i svart og hvitt (kr 1500, Rizzo), svarte klassikere (cirka kr 3500, Saint Laurent), i lakk og burgunder (fra River Island) og hudfargede (cirka kr 3000, Gianvito Rossi). Foto: Produsenter
LEKRE KJØPETIPS: Fra venstre med nagler (kr 1500, Isabel Marant for H&M), i nude (kr 2500, Ganni), i svart og hvitt (kr 1500, Rizzo), svarte klassikere (cirka kr 3500, Saint Laurent), i lakk og burgunder (fra River Island) og hudfargede (cirka kr 3000, Gianvito Rossi). Foto: Produsenter Vis mer

Rock'n roll

Og dersom du vil være litt rocka i korte skinnskjørt eller åletrange jeans , er et par støvletter som går til langt opp på låret perfekt.

- Trenden er å kontraststyle for eksempel et par slitte skinny jeans til lekre pumps, eller en dressy kjole til sneakers. Det handler om å skape en spennende look ved å mikse og u-matche, sier Elisabeth Moe hos skokjeden Bianco.

Spisse lester, sporty såler og chunky hæler er fortsatt veldig hot. Også den gotiske luksustrenden dominerer årets julesesong.

- Og når det kommer til farger, er blått fantastisk å kombinere med et ellers sort antrekk, sier Moe.


GIR FESTKJOLEN ET LØFT: Øverst til venstre i leopard (kr 600, Aldo), med sølv på tuppen og hælen (kr 700, Eurosko), med gull foran (kr 700), med nagler (kr 900, begge fra Bianco), med nagler (kr 700, Eurosko) og krokoinspiert (kr 900, Aldo). Foto: Produsenter
GIR FESTKJOLEN ET LØFT: Øverst til venstre i leopard (kr 600, Aldo), med sølv på tuppen og hælen (kr 700, Eurosko), med gull foran (kr 700), med nagler (kr 900, begge fra Bianco), med nagler (kr 700, Eurosko) og krokoinspiert (kr 900, Aldo). Foto: Produsenter Vis mer

Du kunne gå i dem

Uansett hvilke sko du velger, er det viktig at du faktisk kan gå i dem. Det hjelper ikke med verdens lekreste miniskjørt og skyhøye superpumps, om du halter rundt på dansegulvet med slepne skritt.

- Derfor er det viktig å bruke skoene litt før festen, sånn at du vet at du kan gå ordentlig med dem, sier Silje fra Aldo.


Vil du gi føttene en liten pause fra harde gulv, bør du dessuten se etter et mykt teppe du kan stå på. Men du kan ikke gamble på at festlokalet har tepper, så sørg for at det er en god sko du har på deg.

- Såler som tar unna for trykket foran på foten er også et must, alle skobutikker har det nå, tipser Silje.

Disse gir bedre demping i skoene, slik at de føles mer behagelig på foten, og forebygger dessuten gnagsår.

Platå + loafers = komfort

Velger man pumps med platåsåle i fronten, vil disse også bidra til å fordele vekten din og dermed være lettere å holde ut med hele kvelden.

Eller hva med å ha et par flate elegante loafers i vesken? Alternativt kan du ta på deg de knehøye støvlettene med litt lavere hæler, som du kom til festen i.

Å investere i et par wedges med innebygd platå, kan også være smart. Du kommer deg opp i høyden, men de gir god støtte og er supersexy på foten.

Dette bør du se etter

 • Skotuppene skal fortsatt helt være spisse. Spiss tupp gir illusjon av nettere føtter og lengre ben. Om du ikke liker de superspisse variantene, finnes det litt mer avrundede modeller som fortsatt gir samme effekt.
 • Designet kan enten være helt enkelt eller med mer detaljer. Foretrekker du enkle sko som passer til alt, er sorte og hudfargede trygge valg.
 • Ønsker du mer iøynefallende sko, er dyreprint fortsatt i vinden – både leopardmønster og slangeprint!
 • Pumpsene med høy hæl er de fineste, men kanskje ikke de mest praktiske.

  I ROCKA PUMPS MED NAGLER OG KRYSTALLER: Supermodell Rosie Huntington-Whiteley ser alltid smashing ut, og overgår seg selv her i bærrød kjole fra Isabel Marant og hotte rocka pumps. Foto: REX/Matt Baron/BEI/All Over Pres
  I ROCKA PUMPS MED NAGLER OG KRYSTALLER: Supermodell Rosie Huntington-Whiteley ser alltid smashing ut, og overgår seg selv her i bærrød kjole fra Isabel Marant og hotte rocka pumps. Foto: REX/Matt Baron/BEI/All Over Pres Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer