<strong>PASSER TIL ALT:</strong> Et par lekre svarte pumps går til det meste. It-jente og moteikon Olivia Palermo er blant dem som bruker svarte pumps både til hverdags og fest.  Foto: All Over Press/Produsentene
PASSER TIL ALT: Et par lekre svarte pumps går til det meste. It-jente og moteikon Olivia Palermo er blant dem som bruker svarte pumps både til hverdags og fest. Foto: All Over Press/Produsentene Vis mer

Pumps

Skoene som passer til alt

Med et par lekre svarte pumps er du riktig kledd for det meste.

Publisert
Sist oppdatert
Et par klassiske, svarte pumps er noe alle kvinner bør ha i klesskapet.

Ikke bare er svarte pumps stilfullt og kan løfte et antrekk til nye høyder, men også fordi skoene går til nesten alt du har i garderoben - fra skjørt og kjoler, til dressbukser, shorts og buksedresser.

I likhet med «den lille sorte» vil du heller aldri trå feil i et par klassiske pumps, og de går aldri ut av moten. Så om du synes det er vanskelig å vite hvilke sko du skal toppe julebordkjolen med, er disse et opplagt valg.

<strong>FANSKARE:</strong> Kjendisene sverger til svarte pumps med spiss tupp. Fra venstre - Sarah Michelle Gellar, Dita von Teese, Kate Middleton, Cameron Diaz og January Jones.  Foto: All Over Press
FANSKARE: Kjendisene sverger til svarte pumps med spiss tupp. Fra venstre - Sarah Michelle Gellar, Dita von Teese, Kate Middleton, Cameron Diaz og January Jones. Foto: All Over Press Vis mer

Finere figur på 1-2-3

Som KK.no tidligere har skrevet, kan også et par høyhælte sko også gi deg en fin figur.

Om du så velger å rage 5, 10 eller 15 centimeter over parketten, vil et par svarte pumps være med på å gi rumpa et løft.


Kombinerer du skoene med svarte strømper om vinteren, vil det også gi inntrykk av at du har lengre bein, da samme farge på sko og legger har en forlengende effekt.

<strong>SPENNENDE DETALJER:</strong> Årets pumps skal enten være helt svarte, eller ha spennende detaljer som nagler eller metalltupp. Fra venstre - sko med sølvtupp (Jeffrey Campbell - 1398 kr, Lillevinkelsko.no), sko med svart tupp (299 kr, Hm.com), sko med gullnagler (599 kr, Zara.no), sko med sølvnagler (559 kr, Zara.no), sko med metallhæl (399 kr, Nelly.com).  Foto: Produsentene
SPENNENDE DETALJER: Årets pumps skal enten være helt svarte, eller ha spennende detaljer som nagler eller metalltupp. Fra venstre - sko med sølvtupp (Jeffrey Campbell - 1398 kr, Lillevinkelsko.no), sko med svart tupp (299 kr, Hm.com), sko med gullnagler (599 kr, Zara.no), sko med sølvnagler (559 kr, Zara.no), sko med metallhæl (399 kr, Nelly.com). Foto: Produsentene Vis mer

Spiss tupp dominerer

Denne sesongen er det pumps i ulike materialer som gjelder, noe vi for eksempel har sett i den nye designerkolleksjonen til Bianco, som er laget av haute couture-designer David Andersen.

Skinn, lakk, semsket, pony hair og glitter er i skuddet som aldri før, og mens det tidligere har vært den runde tuppen som har dominert motebildet, er det sko med 90-tallsspiss (spiss tupp) som er denne sesongens definitive «must have».


Synes du det blir litt kjedelig eller ensformig med en enkel svart sko, så finnes det flust av svarte pumps med spennende detaljer - som nagler, paljetter, metalltupper og metallhæler.

Se flere lekre kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Tre festtips som gjør deg slankere

Tenk kvalitet

Når du først skal investere i et par lekre, svarte pumps - som tross alt kan ha lang levetid trendmessig, er det greit å sikre seg et par i god kvalitet.

Her er et par ting du bør tenke på:

1. Materialet de er laget av
Ønsker du at skoene dine skal vare festsesongen gjennom, kan det være lurt å droppe fake skinn til fordel for ekte. Som KK.no tidligere har skrevet puster nemlig ekte skinn langt bedre

I tillegg blir skinnet finere med årene – så fremt du steller skoene jevnlig. Sørg for at du impregnerer skoene ofte hvis du bruker dem utendørs, fjern stygge flekker med én gang og bruk skånsomme rensemidler for skinn når du skal ta bort skjolder.

Husk også at semsket skinn ikke tåler vann, salt og slaps spesielt godt. Så dersom du investerer i et par til festsesongen - sørg for at du bruker støvletter til og fra festen.

LES OGSÅ: Derfor bør skoen ha skinn på innsiden

2. Hælen
En god hæl i passende høyde er alpha og omega når du skal investere i et par nye sko - uansett modell eller type.

Sørg for at pumpsene du er interessert i har en god og stødig hæl som du faktisk klarer å gå på. Er de ukomfortable og vonde, eller altfor høye, vil du garantert ende opp med å bruke dem mindre enn du hadde planlagt.

Test skoene ordentlig i butikken før du kjøper de, og dersom det er trapper der - prøv å gå litt opp og ned trappene, da ujevnt underlag (som det gjerne er utendørs) vil gi deg et litt mer realistisk inntrykk av hvordan det er å gå med skoene.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om høye hæler

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer