SKOENE VI ELSKER: Vans, Converse, Superga, Nike og Keds er bare noen av skoene som kommer igjen hver sommer. Her ser du hvordan noen av bloggerne i Paris, New York og London styler dem.  Foto: All Over Press
SKOENE VI ELSKER: Vans, Converse, Superga, Nike og Keds er bare noen av skoene som kommer igjen hver sommer. Her ser du hvordan noen av bloggerne i Paris, New York og London styler dem. Foto: All Over Press Vis mer

Sko

Skoene vi aldri blir lei

Superkomfotable og passer til alt. Særlig nå som sommeren nærmer seg...

Publisert

Det er noen plagg vi aldri går lei - som for eksempel den klassiske denimjakken.

Men også når det kommer til fottøy har vi noen klare favoritter som dukker opp igjen sesong etter sesong.

På vinteren er det boots som gjelder - enten de er med lave eller høye hæler, med detaljer og utskjæringer eller de litt enklere modellene. 

Nå er det imidlertid vårsko som gjelder - og også her er det noen sko vi aldri går lei!

LES OGSÅ: Her er vårens it-genser

CONVERSE: Kanskje en av de største favorittene på sommeren. Her ser du Amelia Lily Oliver. Foto: REX/AKEM Photos/All Over Press
CONVERSE: Kanskje en av de største favorittene på sommeren. Her ser du Amelia Lily Oliver. Foto: REX/AKEM Photos/All Over Press Vis mer

Passer til både kjoler, shorts og jeans

- Denne våren har sneakers fått en skikkelig oppsving - blant annet er modellene fra New Balance veldig populære, sier motejournalist i KK, Stine Therese Strand.

Andre klassiske modeller vi ser igjen år etter år er Converse, Vans og Nike. 

- Jeg tror grunnen til at disse skoene alltid er i motebildet, er fordi de er så behagelige og anvendelige. De er perfekte til hverdags, og funker til både jeans, skinnbukse og shorts. De er også veldig fine til kjoler og skjørt for å bryte opp den søte stilen, sier Strand.

Det finnes et flust av forskjellige modeller der ute, i tillegg til at det en rekke ulike farger og mønstre å velge mellom.

Så, hva bør du velge denne sesongen?

- Velger du et par i nøytrale toner, som hvitt, grått eller beige, vil du garantert ha et skopar som varer i mange sesonger, forteller Strand.

Dersom du vil være litt mer vågal og velge en farge som er litt mer trendy denne sesongen, bør du ifølge Strand gå for oransje, rosa eller gult. Eventuelt kan du velge et par med mønster eller print for å heve stilen.

LES OGSÅ: Få en velkledd stil til minipris

Ikke bruk løpeskoene til hverdags

Selv om sneakers er en stor trend denne våren og sommeren, anbefaler motejournalisten at du ikke begynner å bruke løpesko eller andre treningssko til hverdags.

- Styr unna de aller mest tekniske modellene til hverdagsbruk, de egner seg best til trening.

Ellers skal det godt gjøres å bomme med et par joggesko - for eksempel trenger ikke skoene å matche resten av antrekket - tvert i mot. Et par sko i friske farger gir raskt et personlig preg til et ellers klassisk antrekk.

- Du kan godt bruke et par knallgule sko til et nøytralt antrekk som skinnjakke, hvit t-skjorte og jeans, sier Strand.

Friske farger gjør deg ikke bare sommerfresh i en fei, men de bidrar også til å gjøre deg lykkeligere. Noen stjerner som allerede har kastet seg på trenden er norske Hanneli Mustaparta, skuespiller January Jones og programleder Fearne Cotton.

LES OGSÅ: Trikset som jukser beina lenger

Flere av vårens mest trendy sneakers

Ettersom sneakers er en av vårens absolutt hotteste trender, finnes det utallige modeller å velge mellom.

I forrige episode av «Dagens stiltips med Silje», viste KKs moteredaktør, Silje Pedersen frem en rekke ulike modeller, med forslag til hvordan du kan style dem.

La deg inspirere her:

LES OGSÅ: Den beste shoppingen i København

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer