Sko

Skotipsene du trenger nå

Rådene som sikrer at både du og skoene har det best mulig - hele kvelden og litt til.

BRA FOR SKO OG GULV: Med hælbeskytteren (t.v) unngår du stygge rifter i hæltrekket, og de små gulvbeskytterne skal settes over hælflikken og hindre riper i parketten. Foto: Per Ervland
BRA FOR SKO OG GULV: Med hælbeskytteren (t.v) unngår du stygge rifter i hæltrekket, og de små gulvbeskytterne skal settes over hælflikken og hindre riper i parketten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Pensko og fest går ikke alltid som hånd i hanske.Stilettene og partyparketten er ikke akkurat bestevenner. Men også sko med hæltrekk kan bli ødelagt etter én kveld hvis du ikke er forsiktig. Og når du omsider sier takk for deg, verker gjerne føttene så mye at du med nød og neppe klarer å stable deg inn i en taxi. Kjenner du deg igjen? Da vet Elin Karlsen, kjedesjef ved Bianco, råd.SE OGSÅ: Skoene du kan bruke hele jula

Hælbeskytteren

Jo da, det ser pent ut. Men ett feiltråkk er gjerne alt som skal til før hæltrekket får stygge rifter. - River du opp hæltrekket, er det vanskelig å få pent igjen. Og det er dumt å ødelegge de nye - og gjerne dyre - skoene etter bare én fest, sier Karlsen til KK.no.Skokjeden har derfor nå tatt inn et nytt produkt: Hælbeskytteren. En plasttube som du setter rundt hælen. Ved hjelp av en hårføner skal denne så å si smelte seg på hælen og ta den verste feststøyten.- Hælbeskytteren er transparent og derfor nesten usynlig på skoen, og du kan ha den på helt til den slites av. En de ansatte har testet den på sine sko. Dem har hun til nå brukt tre ganger, og beskytteren sitter ennå på, forteller Karlsen.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Gulvbeskytteren

I tillegg finnes også gulvbeskytteren, om du trenger det.Hvis du er lei av å labbe rundt på strømpelesten på festen, kan du endelig gjøre partyskoene parkettvennlige med disse.- De kommer i forskjellige størrelser, fra de tynneste stiletthælene til de litt kraftigere.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Men hva med komforten?

Ok, da er altså både hæltrekket og parketten sikret. Men hva med deg?Redningen er puter – eller såkalte stiletto pads – som avlaster trykket på tåballene.- Ja, det vil jeg si er et absolutt «must». I hvert fall i julefestsesongen når du gjerne går i pensko hele dagen. Da vil du kjenne en hel dag på hæler, uansett hvor gode skoene er, påpeker Karlsen.I tillegg kan det være lurt å velge sko med:
 • plattform: - Plattform gjør det mulig å gå med høyere hæler og fremdeles ha det komfortabelt, sier Karlsen.
 • forholdsvis flat lest: - Skråningen på lesten har også mye å si. Jo skråere lesten er, jo vondere blir det. Da vil vekten ligge på tåballene. Men en flatere lest vil vekten ligge på hælen, som jo tåler mer.
 • kraftigere hæl: En mer solid hæl er både mer stødig og komfortabel enn en syltynn stiletthæl.
 • skinn mot foten: Skinn på innsiden av skoen gir en bedre passform og puster bedre.

  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer