Sko

Skotøyet som redder sommeren

Og skal du på festival i helga, bør du i alle fall sikre deg et av disse parene.

FARGERIK TREND: Gummistøvelprodusenten Tretorn satser kraftig på farger i sommer. Her er noen av støvlene deres. Se flere farger og priser i bildekarusellen lenger ned i saken. Foto: Erik Five / Tretorn
FARGERIK TREND: Gummistøvelprodusenten Tretorn satser kraftig på farger i sommer. Her er noen av støvlene deres. Se flere farger og priser i bildekarusellen lenger ned i saken. Foto: Erik Five / Tretorn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om veska er full av det du trenger for en perfekt festivalhelg, er det ikke særlig deilig å tråkke rundt i gjørma i bare sandaler eller Converse.

Når regnet først høljer ned, er det ikke annet enn gummistøvler som gjelder. Heldigvis finnes de i utallig lekre varianter, så det er bare å finne favorittfargen og favorittmønsteret og hoppe i nærmeste sølepytt.

LES OGSÅ: Seks ting som redder festivaldagen

LAVERE MODELLER: Du blir litt mindre klam når du går for en litt lavere modell enn en som går helt opp til kneet.  Foto: Erik Five
LAVERE MODELLER: Du blir litt mindre klam når du går for en litt lavere modell enn en som går helt opp til kneet. Foto: Erik Five Vis mer

Sommerens trender

– Trender for denne sommeren er friske farger, og gjerne litt lavere modeller, sier Stine Frimann i Tretorn.

Støvlene er rett og slett litt nettere i år enn de har vært tidligere, noe som gjør dem enklere å ta med seg i veska i tilfelle været plutselig skifter.

– Vi ser også at en av våre gamle helter modellen Scout – den retro, grønne støvlen – er godt på vei tilbake. Årets modeller er ganske rene, og uten print, sier Frimann.

Saken fortsetter under bildet.


Se noen fargerike støvler her:


LES OGSÅ: Her er endelig (?) skoparaplyen

Svart, svart, svart

Hos Brandos.no er det imidlertid ikke de friske fargene som selger mest. Country manager for Brandos i Norge og Danmark, Katrine Rasmussen, kan fortelle at tallenes tale er tydelig.

– Gummistøvel trenden i år er ganske lik fjoråret. I Norge (og resten av Skandinavia) er det Hunter Original Tall i svart og Ilse Jacobsen Long Rubber Boot i svart som er de absolutt mest populære modellene.

Hun viser oss en liste over de ti støvlene det selges mest av, og alle er brune eller svarte, unntatt tiendeplassen, som er en lys lilla støvel.

– At den lilla fra Esprit kommer på 10. plass er mest sannsynlig på grunn av den lave prisen, sier hun.

Rasmussen ser ikke de fargerike trendene på salgstallene i alle fall.

– Svart, svart, svart – Hunter og Ilse Jacobsen.

Slik oppsummerer hun årets gummistøveltrender.

Se flere gummistøvler her:


Hva er nytt?

I vinter var det Kate Middleton som gikk med den nye it-støvelen, men er det noe som er helt nytt på gummistøvelfronten i sommer?

– Fra oss er det modellen Soho. Fargene er veldig rettet mot sommer og de fargene vi finner i motebildet, sier Stine Frimann i Tretorn.

– Vi har et ganske nytt merke, Tom Joule, med en del lave støvler som selger bra, sier Rasmussen hos Brandos.no.

LES OGSÅ: Slik skal gummistøvlene se ut nå

Unngå å bli klam

Det kan imidlertid være ubehagelig å traske rundt i gummistøvler en hel dag, siden man fort blir klam og varm. Katrine Rasmussen har da et tips for å unngå problemet.

– Velg naturgummi! sier hun.

– Du blir ikke klam i støvlene om du kjøper bra støvler i naturgummi, som for eksempel Ilse Jacobsen og Hunter, forklarer hun. Unngå billig plast og pwc-støvler, sier hun.

LES OGSÅ: Blir det fort klamt under regnjakken?

Stine Frimann sier at det også kan hjelpe å velge lavere støvler, så får du mer luftsirkulasjon helt ned til føttene.

– Støvler med fleecefôr hjelper, siden det trekker til seg fuktighet. Ellers er det ikke mye å gjøre, da det er tette produkter, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer