Victoria's Secret

Skriver historie som den første Victoria's Secret-modellen med Downs syndrom

Ny kurs for det kontroversielle undertøysmerket?

SKRIVER HISTORIE: 24 år gamle Sofía Jirau er den første Victoria's Secret-modellen med Downs syndrom. FOTO: Victoria's Secret.
SKRIVER HISTORIE: 24 år gamle Sofía Jirau er den første Victoria's Secret-modellen med Downs syndrom. FOTO: Victoria's Secret. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mangfold er blitt et must i motebransjen, og én av de som for alvor har måttet rydde opp i egne rekker er undertøysgigant Victoria's Secret. Nå hylles de for sin nye kampanje som inkluderer et bredt mangfold av modeller.

Blant dem er Sofiá Jirau som skriver historie som den første Victoria's Secret-modellen med Downs syndrom.

Den 24 år gamle puertorikanske modellen delte selv nyheten på sin Instagram-profil:

«En gang drømte jeg om det, jeg jobbet for det og i dag blir drømmen virkelighet. Jeg kan endelig fortelle dere den store hemmeligheten. Jeg er den første Victoria's Secret-modellen med Downs syndrom», skriver hun i caption til bildet.

I 2020 gjorde Jirau sin debut under moteuka i New York side om side med flere av verdens mest kjente modeller.

Med i den nye Victoria's Secret-kampanjen er også kvinner i ulike aldre, størrelser og fasonger. En er gravid, en annen går på krykker. Også mer kjente fjes som toppmodellene Hailey Bieber, Adut Akech og Paloma Elsesser er med. Det er også Valentina Sampaio som ble den første transmodellen til å å pryde forsiden på Sports Illustrated famøse badedrakt-utgave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer