Fast fashion

Slakter ny H&M-kolleksjon

– Dette er feil fra ende til annen.

FÅR KRITIKK: Klesgigant H&M får kritikk når de nå lanseres en mer bærekraftig kleskolleksjon. FOTO: H&M
FÅR KRITIKK: Klesgigant H&M får kritikk når de nå lanseres en mer bærekraftig kleskolleksjon. FOTO: H&M Vis mer
Publisert

Bærekraft fortsetter å stå høyt på agendaen i moteverdenen, og både små og store aktører nærmest forventes å være med å dra lasset for en grønnere mote for fremtiden. Også fast fashion-gigantene har meldt seg til tjeneste, uansett hvor selvmotsigende det høres ut.

H&M er blant de som har gått i bresjen. Og stått i stormen. For mens de kaller det «mer bærekraftig», rister ekspertene oppgitt på hodet og minner om at overproduksjonen, og forbruket, må ned.

Med sin nye festkolleksjon vil klesgiganten vise at bærekraft ikke trenger å være kjedelig. Men ekspertene KK har snakket med slakter kolleksjonen og mener den er «feil fra ende til annen».

Klesforsker: – Latterlig

Selv kaller den svenske kleskjeden kolleksjonen «banebrytende». Laget med resirkulerte og resirkulerbare materialer skal den «fremheve H&Ms forpliktelse til en mer sirkulær produksjon».

Det skjer blant annet med rosa paljettkjoler laget av resirkulert polyester og dresser laget av fibre fra avfallsmaterialer. Og det høres jo unektelig både vel og bra ut. Eller?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer