Mote

Slanket Barbies ankler

- Anklene hennes var for feite, mente Christian Louboutin.

Under feiringen av Baribedukkens 50-årsdag ble dukker fra alle moteekpoker stilt ut. Men ingen av dukkene så ut til å lide av ekstrem ankelfedme.  Foto: All Over Press
Under feiringen av Baribedukkens 50-årsdag ble dukker fra alle moteekpoker stilt ut. Men ingen av dukkene så ut til å lide av ekstrem ankelfedme. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Designer Christian Louboutin er best kjent for sine eksklusive sko og kule it-vesker.

Har Barbie ankel-flesk?


Nå har han også designet tre eksklusive Barbiedukker. Men det smale livet og de lange lemmene til Barbie var ikke bra nok for designeren. Han så seg nødt til å slanke Barbies ankler da den nye dukken skulle lages, melder NBCNew York.

- Han syntes anklene hennes var for feite, sier en talsperson til WWD.

Her er Barbie-dietten

Barbie på alle fire

Barbie har siden hun ble lansert blitt kritisert for å gi unge jenter et forvrengt og uoppnåelig skjønnhetsideal.

Kritikere har også hevdet at Barbies mål og proporsjoner hadde gjort at dersom hun var et menneske, ville hun ikke vært i stand til å gå oppreist.

Men ifølge designer Christian Louboutin var hun altså ikke tynn nok.

Dokkene vil bli vist fram under filmfestivalen i Cannes til neste år. Hver av dukkene kommer med en egen Louboutin-boks til å oppbevare Barbies nye sko i.

- Ingen vil se tykkfalne kvinner

Christian Louboutin er ikke den eneste blant motefolket som tar til orde for et ekstremt tynt skjønnhetsideal. Nylig uttalte Chanels designer Karl Lagerfeldt at ingen vil se tykkfalne kvinner på catwalken. Han benekter også at motebransjen på noen måte skal ha skylda for at folk får spiseforstyrrelser.

Retusjering og juks hos Ralph Lauren

Denne uken ble det også kjent at Ralph Lauren manipulerer bilder av modell for å få dem til å se ekstra tynne ut. På Ralph Laurents websider benyttes både den retusjerte og ubehandlede versjonen av bildet – og forskjellene er tydelige.

På det retusjerte bildet er hodet omtrent like stort som midjen, hånden cirka like vid som låret, og skuldrene er betydelig bredere enn hoftene. Les mer om Ralph Laurens bildejuks her.Carries favorittsko

Men Louboutin har ikke bare designet sko på får modeller til å bite i catwalkstøvet.

De skyhøye stilettsandalene hans er Carrie Bradshaw i serien Sex and the citys største sikleobjekter. Og i den neste filmen vil hun trippe rundt i et par gulldekorerte vidunder signert Louboutin. Her kan du se bilder fra den nye filmen som kommer i 2010.


Christian Louboutin sammen med supermodell Naomi Campbell.  Foto: All Over Press
Christian Louboutin sammen med supermodell Naomi Campbell. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer