Hårpleie vinter:

Slik beholder du hårets farge og glans hele vinteren

All varme og forurensing falmer hårfargen din, men det finnes råd.

HÅRPLEIE: Det er ikke bare sola som kan skade håret ditt. En varm dusj eller en koselig stund foran peisen kan også ødelegge lokkene dine. FOTO: NTB Scanpix
HÅRPLEIE: Det er ikke bare sola som kan skade håret ditt. En varm dusj eller en koselig stund foran peisen kan også ødelegge lokkene dine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet jo hvilken effekt solen har på håret vårt om sommeren. Vi kaller det faktisk for solbleket hår. Selv om du kan få den solblekede effekten hos frisøren er det allikevel mange som tyr til den naturlige måten, nemlig å være mest ute i solen uten å beskytte håret med hatt og UV-beskyttende produkter. Å bade mye i saltvann fremskynder også prosessen, og gjør håret enda lysere og striere.

Resten av året ønsker derimot de fleste av oss å ha en dypere farge i håret, samtidig som det skal fremstå som sunt og glansfullt. Men det du kanskje ikke visste er at hårfargen både kan miste sin glans og falme på vinterstid også. Det kan være mange årsaker til det, som for eksempel at du bruker feil type pleie til håret ditt. Men blant de største årsakene er faktisk varme.

LES OGSÅ: Slik bør du møte opp til frisørtimen din

Ta hårkur i saunaen

Amerikanske Briana Cisneros er såkalt colorister, og er altså ekspert på hårfarging. Hun brenner for å lære bort sine helt spesielle farge- og klippeteknikker til hele verden gjennom sin store intagramkonto, teknikker som får frisyren til å vare ekstra lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer