Gravid

Slik beholder du stilen som gravid!

Gravide STYLEmag-blogger Janka Polliani opplever utfordringene ved å kle seg med en voksende mage, men har funnet nøkkelplaggene som alltid funker. Få hennes stiltips her!

Slik beholder du stilen som gravid!
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke stylingtips vil du gi gravide kvinner?
 - Ikke heng deg opp for mye i at du har en voksende mage. Jeg vet at det er enklere sagt enn gjort, men du kan faktisk bruke mye av garderoben du allerede har, og det er ikke gitt at du må shoppe mammaklær. Fremhev det du allerede har, ikke gjem kroppen din. Jeg ser ut som en sekk med en lang kjole, men med en kortere kjole får jeg vist at jeg fortsatt har ben, det samme gjelder overkroppen. Vis frem kragebena, det gjør deg slankere. Du kan fortsatt se sexy ut som gravid, og magen trenger jo ikke å strutte i alt du går med.

Slik beholder du stilen som gravid!

SEXY MAMA: Janka beviser at man kan kle seg sexy selv om man er gravid. En kort kjole med belte i livet viser både den struttende magen og bena. Foto: Polliani.com.

Hva er ditt nøkkelplagg som gravid?
 - Jeans som er lave i livet er et must for meg når jeg er gravid, noen av dem kan jeg bruke gjennom alle de ni månedene. Ellers liker jeg godt å gå i kjoler og skjorter når jeg er gravid.

Les også: Dette har Janka i sin party-veske

Slik beholder du stilen som gravid!

NØKKELPLAGGENE: I tillegg til kjoler, satser Janka på jeans som er lave i livet og skjorter når hun kler seg med en voksende mage. Foto: Polliani.com.

Hvor handler du helst?
 - Jeg må jo gjerne opp både en og to størrelser under graviditeten så jeg satser på å ikke handle altfor dyre baseplagg under den "korte" tiden. Da handler jeg heller på H&M eller Zara, eller andre billige kjedebutikker.

Hva går du ikke i?
 - Jeg går ikke i mammaklær. Det er utrolig kjedelig å handle mammaklær for å bruke det i kun ni måneder. Dessuten syns jeg ikke snittene er veldig flatterende, det får meg gjerne til å virke større og magen til å "poppe" frem. Det eneste jeg handlet sist gang jeg gikk gravid var et par mammajeans på H&M da jeg hadde to måneder igjen. De ble brukt etterpå også etter keisersnittet, da det var for sårt og vondt til å bruke vanlige jeans i lang tid.

Les også: Kopier stilen til Janka Polliani

Hvordan beholder man stilen under graviditeten med voksende mage?
 - Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke synes det er like lett å kle seg med den voksende magen, men jeg synes det er viktig å beholde sin egen identitet og stil også som gravid. Finn frem til lave jeansene og plaggene som fortsatt passer, og rydd bort plagg som har blitt for små slik at du slipper å "lengte" etter dem når du åpner skapet. Jeg har i alle fall lett for å tenke "den der vil jeg ha på" også passer det ikke lenger. Fremhev ben og krageben når du kler deg og stell håret og neglene som ellers. Du trenger ikke å gå i joggebukse-fellen selv om du er gravid. Jeg har en tendens til å være litt mer pyntet enn vanlig siden jeg passer bedre i kjoler om dagen, men det er jo ingenting feil med det.

Slik beholder du stilen som gravid!

KJOLEFIN: - Kjoler som viser ben og krageben gjør deg slankere og passer godt over magen, tipser Janka. Foto: Polliani.com.

Se flere inspirerende gravid-antrekk på Jankas blogg her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer