Hudpleie:

Slik bekjemper du tørr vinterhud

Ekspertene forklarer hvorfor det skjer og hvordan du kan stoppe tørr hud!

TILFØR FUKTIGHET OG FETT: Ekspertene er enige - det er dette som skal til for å bekjempe tørr hud. FOTO: NTB Scanpix
TILFØR FUKTIGHET OG FETT: Ekspertene er enige - det er dette som skal til for å bekjempe tørr hud. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Huden blir ofte tørr på denne tiden av året fordi vi utsettes for varierende temperaturer; kalde og vindfulle dager utendørs og et varmt og tørt inneklima, forteller Lin Fostås i A-Derma.

Du har kanskje kjent på at huden er ekstra tørr nå om dagen? Det må vi gjøre noe med! Vi har derfor stilt noen hudpleieeksperter om deres beste tips.

På grunn av disse kalde vinterdagene Fostås i A-Derma snakker om, er det mange av oss som prioriterer en lang, god og varm dusj. Ifølge henne er dette med på å tørke ut huden.

Hun anbefaler å bruke skånsomme produkter med nærende og fuktighetsgivende ingredienser.

– Ved å tilføre huden fuktighet og fett jevnlig, holdes huden i balanse. Innhold av såpestoffer og alkohol bør unngås, da dette er med på å tørke ut huden.

LES OGSÅ: MACs makeupartist deler hva han synes norske kvinner gjør best!

Påfør pleie raskt etter dusj

Når du har vasket kroppen med disse skånsomme produktene, har Anna Kvassheim, merkevaretrener i Elizabeth Arden, et godt tips. Også hun sier det er fuktighet og fett som skal til for å forhindre tørr hud.

– Ta en 10-15 minutters dusj i lunkent vann og klapp forsiktig huden tørr. Innen 60 sekunder etter å ha gått ut av dusjen, med fortsatt fuktig hud, bør hudpleien din påføres på ansikt og kropp for å låse inn fuktigheten i huden.

– Såpen du bruker er også en vanlig årsak til tørrhet. Overdreven bruk kan skade hudens naturlige barriere, sier Kvassheim.

Lin Fostås påpeker også at det er spesielt viktig å passe på nå dersom man lider av atopisk eksem.

– Pleie starter allerede i dusjen. Hva vi vasker oss med kan ha stor påvirkning på huden. Hvis man for eksempel bruker en vask som irriterer på grunn av ugunstig Ph-parfyme eller innhold av såpestoffer, vil huden ha et dårligere utgangspunkt for videre pleie, sier hun og fortsetter:

– Bruk tilpassede, milde vaskeprodukter, badeolje og regelmessig påføring av krem for å holde huden under kontroll.

Tilfør huden fuktighet innen 60 sekunder etter du har dusjet Anna Kvassheim, merkevaretrener i Elizabeth Arden

Hva gjør vi feil?

Det er nok mange som passer ekstra godt på huden disse tørre vintermånedene, men er det kanskje noe vi glemmer å ta hensyn til? For eksempel hva slags sminke vi bruker, hvor mange produkter vi bruker eller om vi bør velge krem over olje?

Når det kommer til sistnevnte spørsmål er det faktisk en som er bedre enn den andre.

EKSPERTEN: Lin Fostås i A-Derma. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Lin Fostås i A-Derma. FOTO: Privat Vis mer

– Fordelen med å bruke krem fremfor olje, er at huden tilføres både fukt og fett. En ren olje tilfører ikke fuktighet, men kan hjelpe til med å redusere fordamping av den fuktigheten som allerede er i huden. Så det kommer an på hva huden har behov for.

– Det viktigste er det å finne produkter man liker å bruke. Om det er olje eller kremer spiller ikke så stor rolle så sant det skaper en fuktighet og fettbalanse i huden, sier Fostås.

For å gi huden en ekstra fuktighetsboost kan du alltids ty til en ansiktsmaske. Men dersom hun ennå ikke skulle føles bedre, så kan det ha noe med hudpleien og sminken vår å gjøre.

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer

– Hvis du bruker produkter med alkohol kan det virke uttørrende på huden. Mange bruker pudderfoundation, men hvis du har en tørr hudtype vil jeg heller anbefale en kremvariant.

– Vi glemmer også å pleie huden vår daglig og bruker kanskje ikke produkter som er tilpasset vår hud. Behovene endrer seg som regel fra årstid til årstid. Det man bruker på sommeren er nødvendigvis ikke eksakt det samme huden har behov for om vinteren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer