Hår

Slik beskytter du håret i solen

- Det er like viktig å beskytte hår og hodebunn, som huden, når du er i solen! sier frisør Siv Oldervik til KK.

HÅR: I tillegg til å beskytte ansikt og kropp med solkrem, er det også viktig å huske på å beskytte håret når du er ute i sol og saltvann! FOTO: NTB
HÅR: I tillegg til å beskytte ansikt og kropp med solkrem, er det også viktig å huske på å beskytte håret når du er ute i sol og saltvann! FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er rett rundt hjørnet, og like viktig som å beskytte ansikt og kropp med solkrem, er det også lurte å tenke på å skulle beskytte håret både for sol og saltvann.

Frisør Siv Oldervik, som eier salongen Stas hår og bryn i Trondheim, sier til KK at det er utrolig viktig å beskytte hår og hodebunn sommeren gjennom.

- Gjør det til en fast rutine! Hodebunn og hår er veldig utsatt på sommeren, forklarer hun.

Mange slurvet med UV-beskyttelse, fordi man «bare» var i Norge

Dette var noe hun som frisør spesielt la merke til etter fjorårets sommersesong; at mange slurvet med beskyttelse av hår- og hodebunn.

- Siden folk «bare» var i Norge på grunn av reiserestriksjonene, var det mange som slurvet med UV-beskyttelsen. Men det er viktig å huske på at solen også tar veldig bra både i hodebunn og på håret, forklarer Siv til KK.

Hennes tips er å investere i en god sjampo og balsam med UV-beskyttelse.

- I tillegg kan det være lurt å bruke en god UV-spray som man bruker daglig, samt hårolje om morgenen og kvelden. Dessuten kan en god hårkur, minimum én gang i uken, men gjerne flere ganger om håret er mye i saltvann, gjøre underverker for håret!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer