Vaske klær

Slik bevarer du fargen på svarte jeans

- Fargen holder lenger hvis du bruker svarte jeans og mørke klær i mer enn én dag, sier eksperten.

GODE TIPS: Svarte jeans kan fort miste fargen sin. Derfor har vi spurt eksperten hvordan vi kan bevare den lengst og best mulig. Foto: NTB
GODE TIPS: Svarte jeans kan fort miste fargen sin. Derfor har vi spurt eksperten hvordan vi kan bevare den lengst og best mulig. Foto: NTB Vis mer
Publisert

SIFO-forsker Ingun Grimstad Klepp har sammen med journalist og redaktør Tone Skårdal Tobiasson skrevet boka «Lettstelt. Rene klær med lite arbeid og miljøbelastning».

I den kommer det frem at sjeldnere klesvask sparer klærne dine. Ikke bare blir det mindre arbeid, men det blir også mindre miljøbelastning.

Dette er selvfølgelig noe vi ønsker å følge. Hvem vil vel ikke være snill mot både miljøet og klærne sine? Men det er visse plagg man følger vaskeinstruksen på, men likevel blir ikke resultatet som ønsket.

Som med svarte jeans, for eksempel. Min kollega Ronja Rognmo sendte et fortvilet bilde av seg selv med sine svarte jeans som etter en vask ikke var så svarte lenger.

«Kan du skrive en sak om hvordan man bevarer fargen på svarte jeans?»

Dette er jo selvfølgelig noe vi må få til, men min navnesøster Malin Skaar, leder for Orkla forbrukerservice, er nok den som sitter på de beste tipsene av oss to:

- Fargen holder lenger hvis du bruker svarte jeans og mørke klær i mer enn én dag, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer