Kulde

Slik bevarer du stilen i vinterkulden

Du kan se fin ut uten å fryse ihjel. Her er enkle tips og råd.

Slik bevarer du stilen i vinterkulden
Publisert
Sist oppdatert

Å huttemeg-tu! Med måpende blikk ser vi gradestokken synke, mens varmen skrus stadig høyere innen hjemmets fire vegger.

Selv om kulde og snø gjør at det å se fin ut blir en større utfordring enn når solen skinner og gatene ikke er dekket av is, går det an!

Vi tipser om enkle vrier og vendinger for å holde seg varm og likevel se fasjonabel ut.

1. Ullundertøy - dette er enkle greier, med en tynn ullgenser og ullstilongs (som ikke klør) er du allerede bedre rustet til å takle minusgradene.

2. Lag på lag - en skjorte over ullundertøyet med en genser over holder kulden borte. Kjør på med en ullgenser over hvis det trengs. En kardigan er genial om vinteren til å slenge over hva det skulle være.

3. Materialer - en lue i angora, merino eller kashmir varmer naturlig nok mer enn en i bomull eller blandingsmaterialer. Syns du ull klør bruker du dine vanlige materialer, men slenger en ullgenser over når du skal ut.

Slik bevarer du stilen i vinterkulden

LUE: En fargerik lue fiffer opp antrekket, som har en tendens til å gå i sorte og grå toner på vinteren. Foto: All Over

4. Såler - kjøp ullsåler og stapp de ned i boots og støvletter. Bruk tynne ullsokker i skoene. Liker du å bruke skjørt året rundt investerer du i et par tykke strømpebukser i ull. Til disse kan du godt bruke knehøye strømper og ta de av når du kommer til jobb og lignende, hvis det blir varmt.

5. Tilbehør- nordmenn har det med å gå i hi når vinteren kommer, og med hi mener vi en stor parkas med Uggs eller svære støvler til. Fortsett for all del med både parkas og moonboots, men piff opp med en angoralue i en frisk farge eller et fargerikt skjerf.

Slik bevarer du stilen i vinterkulden

JAKKE: Gå for helsort med en parkas eller dunjakke. Så lenge asfalten er bar, kan du kjøre på med semskede støvletter for å pynte opp antrekket. Foto: All Over

6. Yttertøy - I ovennevnte punkt nevnte vi nordmenns behov for parkas-jakker og Uggs. Ja, dunjakker og parkaser er gode og varme, men hva med en fotsid kåpe? Det finnes en drøss varmende jakker som gjør en feminin og klassisk stil mulig i vintermånedene.

7. Sko - Lave boots eller lårhøye støvletter gir unektelig et stiligere uttrykk enn dvaske Uggs. Gå for de med ordentlige såler, gjerne med riller, så slipper du å se ut som Bambi på glattisen. Enda lurere er det å gå for et par boots med for.

8. Hansker - Selbuvotter og forede skinnhansker er gode alternativ, litt alt ettersom hvilken stil du ønsker.

9. Hud - Huden blir tørr når kulden biter, bruk kuldekrem, serum og gode fuktighetskremer. Det kan være lurt å bruke kremøyeskygge i stedet for pudder-øyeskygger, fordi den tørre huden kan gjøre det vanskelig å påføre den fint. Bruk gode leppepomader etter du har gjort en leppepeeling. En kuldekrem eller alt-mulig-krem som Weledas skin food er fin mot tørre partier på både ansikt og kropp. Spis Omega 3 og mat som er rik på naturlige oljer som nøtter, fet fisk og avocado. Føler du deg blek, kan en omgang med selvbruning friske opp og gi glød. Er du redd for at det kan bli for my farge kan du bruke en fuktighetskrem med selvbruning i seg, da blir overgangen mer gradvis.

10. Hår - På vinteren kan håret bli tørt og livløst, invester i en god hårkur og hårolje - dette bevarer, beskytter og unngår at håret blir statisk.

Slik bevarer du stilen i vinterkulden

 

TIPS: Sokker fra Democratique Socks hos Heppo.no, 79 kr. Genser fra H&M, 599 kr. Cardigan fra Filippa K hos Boozt.com, 1200 kr. Lue fra Jardin des Oranges hos MyTheresa.com, 489 kr. Kåpe fra Bik Bok, 1299 kr. Skjerf fra Acne, 799 kr.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer