Oslo Runway

Slik blir den nye «moteuken»​ i Oslo

Vil skape en helt egen og annerledes arena for norske motedesignere.

VISER UNDER PRE-OSLO RUNWAY: Epilogue by Eva Emanuelsen, her fra Nåløyet i 2013, er en av 3 designere som viser sin kolleksjon under PRE-OSLO RUNWAY 17. mars.
VISER UNDER PRE-OSLO RUNWAY: Epilogue by Eva Emanuelsen, her fra Nåløyet i 2013, er en av 3 designere som viser sin kolleksjon under PRE-OSLO RUNWAY 17. mars. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO: I fjor ble det slutt for Oslo Fashion Week etter ti år med motevisninger, og siden den gang har det ikke vært en samlet motearena for fremvisning av norsk design. 

Det ville PR-byrået THIS IS PR gjøre noe med.

- Vi har lenge hatt et ønske om å skape en slik plattform, og vi så at det både var interesse og behov for en slik arena, forteller prosjektleder og initiativtaker Ditte Kristensen ved THIS IS PR.

Vil samle mote-Norge

I samarbeid med L'Oréal og Norwegian Fashion Institute (NFI) skaper THIS IS PR nå OSLO RUNWAY- en visningsarena hvor utvalgte, etablerte, norske designere får vise frem sine kolleksjoner.

- For å kunne utmerke seg både nasjonalt og internasjonalt er det viktig at bransjen står samlet. OSLO RUNWAY er er prosjekt som ønsker å samle hele mote-Norge, sier Kristensen. 

Ifølge arrangørene er planen at norske merker skal kunne søke om å få vise på arrangementet. 

For presse og innkjøpere

Dette blir altså ikke en moteuke på lik linje som før, eller som i andre land. Det skal være en helt egen arena for norske designere, som skal vises frem for presse og innkjøpere.

Ønsket og håpet til Kristensen er å kunne holde visningene på Oslo Rådhus, og søknadsprosessen er i gang. 

- Vi gleder oss helt vilt til visningene i høst, og har ambisjoner om å fylle Rådhuset med presse og innkjøpere fra hele Norge. Vi mener norsk mote har masse å by på, og fortjener én kanal å kommunisere dette ut både nasjonalt og internasjonalt, sier hun. 

NY NORSK MOTEARENA: Ditte Kristensen i PR-byrået THIS IS PR er initiativtaker og prosjektleder for Norges nye motearena OSLO RUNWAY. Foto: Hilde Holta
NY NORSK MOTEARENA: Ditte Kristensen i PR-byrået THIS IS PR er initiativtaker og prosjektleder for Norges nye motearena OSLO RUNWAY. Foto: Hilde Holta Vis mer

LES OGSÅ: Oslo Fashion Week kansellert

Forsmak 17. mars

OSLO RUNWAY åpner ikke dørene for fullt før i august, men det vil bli holdt en forsmak av arrangementet allerede i mars, hvor tre norske designere vil vise frem sine kolleksjoner for høsten 2015.

NORSK MOTEARENA: Designeren Veronica B. Vallenes er en av de tre no0rske designerne som får den første muligheten til å vise sin kolleksjon på nye Oslo Runway.  Foto: Copenhagen Fashion Week
NORSK MOTEARENA: Designeren Veronica B. Vallenes er en av de tre no0rske designerne som får den første muligheten til å vise sin kolleksjon på nye Oslo Runway. Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

Disse designerne er Epilogue by Eva Emanuelsen, Johhny Love og Veronica B. Vallenes.

PRE-OSLO RUNWAY går av stabelen 17. mars, og avslutter konferansen Needlework & Technology på DogA. 

Mer info får du på arrangementets hjemmesider!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer