Ballkjole:

Slik blir du ballets dronning uten å tømme lommeboka

Her har du 16 ballkjoler som du også kan bruke ved en senere anledning!

BALLKJOLE: Vi har funnet noen budsjettvennlige alternativer til deg! Foto: Scanpix
BALLKJOLE: Vi har funnet noen budsjettvennlige alternativer til deg! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Skoleballene er i gang for fullt og mange er på jakt etter det perfekte antrekket - spesielt jentene. Det å kjøpe seg en glitrende, stor og flott ballkjole har vært populært i mange år, men det er en liten bakside ved det hele. For under alt tyllet ligger det nemlig en prislapp som ofte sprenger alles budsjett.

Folk bruker flere tusener på ballkjoler som ofte bare får svingt seg i en kveld, og nettopp dette blir et problem for mange år etter år. Selv om det skal være en hyggelig kveld for alle elevene ved de mange skolene som arrangerer juleball, kan fort bli tøft for svært mange elever.

– «Alle» jentene ønsker seg kjoler som koster minimum 3500 kroner, hvis ikke er det ikke bra nok. Det er ingen som går på en av kjedebutikkene og kjøper en kjole til 300 kroner. Datteren min ønsket seg også en av disse ekstremt dyre kjolene, men der måtte jeg sette ned foten. Hun fikk en «billig», men kjempefin kjole til 1300 kroner, og hun er fornøyd med den, forteller Eva Ilseng som har en datter som går i 10. klasse på en ungdomsskole i Hedmark til KK. Les resten av saken her.

Ingeborg Heldal, redaktør i KK, synes det er trist at mange unge opplever et slik vanvittig kjøpepress på kjole til juleball.

- Ballets dronning måles jo ikke i hvem som har den dyreste kjolen! Vær smart, let på nettsider eller i vintagebutikker. Gå for noe glamorøst, spennende og originalt som ikke koster skjorta. Hent inspirasjon fra røde løpere eller kule Instagram-kontoer, og skap din helt egen look.

LES OGSÅ: Skoene som gjør deg klar for fest

Finn en budsjettvennlig favoritt

«Sy om»-dronning Jenny Skavlan hadde i fjor et stort prosjekt hvor hun viste folk hvordan man kan sy sin egen ballkjole. Og på hjemmesiden sin hadde hun følgende å si om kjole-hysteriet:

«At de med størst budsjett og minst kreativitet skal bestemme hva som er «innafor» og «uttafor» er jo ikke greit. Det å tenke alternativt, fordi budsjettet er stramt eller fordi man rett og slett ikke vil bruke en sånn enorm disneykjole, burde hylles. Disse kvalitetene er jo noe som blir satt stort pris på i livet ellers, men akkurat på ungdomsskolen kan det være litt vanskeligere å gå sine egne veier.»

Nei, du trenger ikke bruke 5000 kroner for å se helt nydelig ut på juleball! For som Heldal sier, alt du trenger å gjøre er å være litt kreativ. Søk litt rundt på Internett, se på videoer på YouTube, finn inspirasjon på Instagram - kanskje kjenner du noen som kan hjelpe deg å lage drømmekjolen?

Men dersom den kreative ånden ikke skulle være over deg, kan du alltids ta en titt på noen kjoler som passer perfekt til skoleball og som også ikke koster skjorta! Mange av disse har også ikke dette Disney-preget Skavlan snakker om, og passer derfor til mange fester hvor en mer pyntet kjole passer godt. Her kan du gjøre en god investering du kan ha med deg i mange år framover!

LES OGSÅ: Her er øredobbene som gjør festantrekket komplett!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer