Cecilie Krogh:

Slik blir du bryllupsklar på egenhånd

Etter to års pandemi og utallige utsettelser er det mange som endelig skal få bryllupet de har drømt om.

Slik blir du bryllupsklar på egenhånd
Publisert

2022 ser ut til å bli tidenes bryllupsår. Alle vil vel være den aller beste utgaven av seg selv på en slik dag. Ikke bare bruden – men også forlovere, familiemedlemmer og andre gjester.

Dette er dagen du skal stråle, fra tidlig om morgenen til sent på kveld. Bildene og minnene skal vare i mange år, så et godt råd er å holde stilen klassisk. Og det er fullt mulig å lage en gjennomført og imponerende frisyre på egen hånd.

Instagram, Pinterest og Google er stappfulle av inspirasjon. Men det kan være fort gjort å gå seg vill i lekre bilder. Tenk på hvilken frisyre du trives best med. Og ha typen bryllup i bakhodet. Et avslappet strandbryllup har en annen atmosfære enn om vielsen er i en ærverdig kirke.

Ha et realistisk syn på frisyren du skal lage. Når du står for stylingen selv, er det lurt å ha øvd på forhånd. Når den store dagen kommer, vil du vite nøyaktig hva du skal gjøre. Sett av god tid til hår og sminke på bryllupsdagen. Det er tross alt mye nerver og følelser i sving. Stress kan gjøre at resultatet ikke blir som du så for deg.

Skal du har håret løst, oppsatt, krøllet eller rett? Vil du ha hårpynt? Og bruden – skal hun ha slør? Uansett hva du velger, er riktig utstyr og produkter alfa og omega.

Tips! Om du vil ha friske blomster i håret, spray de med en solid dose hårspray. Da holder blomstene seg pene gjennom hele bryllupet. FOTO: Cecilie Krogh
Tips! Om du vil ha friske blomster i håret, spray de med en solid dose hårspray. Da holder blomstene seg pene gjennom hele bryllupet. FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Stylingen starter i dusjen

 • Velg riktig sjampo og balsam, gjerne produkter som skaper volum. Å vaske håret to ganger er ekstra viktig før det skal settes opp. Første vask fjerner produktrester, andre runde skummer mer, og ingrediensene virker sterkere.
 • Selv om hårkur er essensielt for håret over tid, er ikke bryllupsdagen riktig tidspunkt å tilføre ekstra pleie. Vi ønsker håret så lett som overhodet mulig, slik at volumet holder hele dagen. Dropp kuren, og avslutt med volumbalsam i tuppene.
 • Vask håret kvelden før om du skal sette det opp. Et nyvasket hår kan være glatt, og en natt på puten tilfører akkurat nok tekstur og hold til at oppsettet sitter bedre – og ser penere ut. I tillegg sparer du tid på selve bryllupsdagen.
 • Drømmer du om store, løse krøller eller et blankt, glatt hår, kan det lønne seg å vaske håret samme dag som bryllupet. Bruk produkter som spiller på lag med frisyren du ønsker. Volumprodukter er ofte en trygg vei å gå.
FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Håroppsats

 • En god start når du skal sette opp håret, er å krølle det med en krølltang eller et stylingjern. Det blir blankere, tuppene får en annen schwung, og det er lettere å få oppsettet til å se sømløst ut. Husk alltid å bruke varmebeskyttende produkt.
 • Bruk produkter som gir hold. Saltvannsspray, hårskum, tørrsjampo og hårspray er fine for å lage tekstur. Unngå for mye produkt, slik at håret ikke blir hardt, klissete eller tungt.
 • Skap volum med en god tupering. Du behøver en god kam, gjerne litt tørrsjampo og en naturbørste for å gre tuperingen pen. Det er alltid bedre å tupere litt for mye, for å så gre det ned til passe mengde volum. Da unngår du å måtte «dytte» håret opp når du skal sette i hårspenner.
 • Del opp håret i seksjoner, slik at du kun jobber med en del av gangen og har full kontroll. Jeg liker selv å starte med bakhodet. Da kan du få riktig høyde og volum der, før du retter fokuset til fronten.
 • Tenk på hvor du plasserer hårnålene. De bør synes minst mulig, men fortsatt gjøre jobben sin. Noen ganger kan det være en fin effekt å la hårnålene synes. Og husk, lekker hårpynt er perfekt for å skjule hårnåler som ikke vil samarbeide
Tips! Ha gjerne med en hårspray og noen hårnåler i vesken, så kan du friske opp frisyren før bryllupsmiddagen. FOTO: Cecilie Krogh
Tips! Ha gjerne med en hårspray og noen hårnåler i vesken, så kan du friske opp frisyren før bryllupsmiddagen. FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Krøller

 • Bruk produkter som skaper volum og tekstur, og som ikke gjør håret tungt. Litt for lite av disse produktene er bedre enn litt for mye. Tørrsjampo, hårskum og hårspray er personlige favoritter.
 • Etter du har krøllet håret, ikke slipp krøllen ned. Hårets struktur endrer seg i varme, og vi ønsker at det skal kjøles ned i en posisjon som gir mest mulig volum. Bruk en liten hårnål eller hårspenne for å holde håret på plass til det er kaldt.
 • Jobb deg gjennom hele håret. Jeg er ikke veldig nøye med inndelingene mine før jeg bruker krølltangen, ettersom det ofte blir finere om noen krøller inneholder mer hår enn andre.
 • Når du har krøllet hele håret – la håret kjøles ned, og avslutt med litt hårspray, før du fjerner spennene.
FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Løst hår

 • Har du et nordisk tynt hår, anbefaler jeg hårskum kombinert med rotspray, som gir løft. Har du grovere, tykt hår, vil jeg foreslå både hårskum og en hårolje for å roe ned håret. Husk at produktet blir vannet ut hvis du påfører det i vått hår. Påfør oljer og kremer kun i tuppene, slik at volumet ikke klapper sammen utover dagen.
 • Selv om det er lettvint å la håret lufttørke, vil volumet bli noe helt annet når du får kraften fra en føner blåst inn i håret. Tipp hodet opp ned, og føn håret i motsatt retning av der du ønsker at det skal ligge. Vi vil ha volum helt fra hårrøttene. Ikke glem å bruke varmebeskyttelse.
 • Krøll håret med en rettetang. Paradoksalt nok kan det være langt mer effektivt å krølle håret med en rettetang enn en krølltang. Den gir nemlig varme til håret fra oversiden og undersiden, mens en krølltang gir kun varme fra midten. Det er viktig at du behersker teknikken. Er du usikker, eller ikke har prøvd det før, øv på forhånd.
FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Hårpynt

 • Hårpynt kan virkelig utgjøre en stor forskjell i stylingen. Det er også en fantastisk måte å forvandle en frisyre fra pen til bryllupsklar. Hårspenner, blomster, hårbøyler, perler og diamanter passer fint som tilbehør.
 • Husk at håret skal spille på lag med resten av antrekket, ikke slåss om oppmerksomheten. Velg hårpynt som står i stil. Er du litt fingernem, kan du lage hårpynten selv.
 • For bruden er slør ofte en del av antrekket. Ønsker du å ta av sløret under bryllupsmiddagen, vær sikker på at du vet hvordan du gjør dette uten å ødelegge frisyren. La gjerne forloveren din hjelpe deg med dette.
Tips! Husk at håret skal gjenspeile deg. Har du alltid håret løst, ikke velg en stram frisyre. Du skal se ut som deg selv – uansett om du er brud, brudens mor, forlover eller gjest! FOTO: Cecilie Krogh
Tips! Husk at håret skal gjenspeile deg. Har du alltid håret løst, ikke velg en stram frisyre. Du skal se ut som deg selv – uansett om du er brud, brudens mor, forlover eller gjest! FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer