Fin

Slik blir du fin i bruktklær

Unngå å se ut som en klovn, papegøye eller grandtante.

KLESBEVISST: - Jeg velger bevisst å bruke klær som allerede er produsert. Jeg har sett bergene av klær som aldri brukes, og synes det er tragisk. Det finnes så mye fint og unikt, så mye med bra kvalitet, sier Åsa Formark. Hun driver vintagebutikken Velouria Vintage på Grünerløkka i Oslo. Foto: Per Ervland
KLESBEVISST: - Jeg velger bevisst å bruke klær som allerede er produsert. Jeg har sett bergene av klær som aldri brukes, og synes det er tragisk. Det finnes så mye fint og unikt, så mye med bra kvalitet, sier Åsa Formark. Hun driver vintagebutikken Velouria Vintage på Grünerløkka i Oslo. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Noe av det morsomste med å lete i bruktbutikker og på ebay er de øyeblikkene hvor du bare vet det. At du har funnet det perfekte vintage-kuppet. En kjole, jakke eller bluse som har overlevd både Cuba-krise og Alta-aksjon, og som kvinner før deg har brukt i utallige cocktail-selskaper. Og nå er det din tur til å stråle i akkurat dette plagget. Men hvordan kan du bli like fin som dem uten å se utdatert eller bare pussig ut? Her er vintage-verdenens ti største bud.

Begrens deg

Jepp, 60-tallstilen fra tv-serien Mad Men er in. Men tar du den helt ut, med den snuppete kjolen, den korte pelsjakken og det store perlekjedet, vil du se ut som du raskt se litt utkledd ut. La heller ett av vintage-plaggene stå i fokus, og lag en helhet med for eksempel røde negler og øredobber som matcher stilen. Kompletter med kåpe og sko av nyere dato, så blir resultatet mer trendy. Er du blant dem som elsker vintage? Her kan du gjøre motekupp fra sofakroken.

Ikke gå amok i tidsmaskinen

Det morsomme med vintage-shopping er at du kan finne autentiske plagg fra en spesiell tidsepoke. Prikkete 50-tallskjole, sexy 60-talls-støvletter eller kort 70-talls-skinnjakke? Ja takk. Men aldeles ikke på én og samme kveld.

Vær kritisk

Det er ikke gull alt som er gammelt. Noen plagg og trender ligger godt begravet i fortiden, og der bør de få ligge.

Bli din egen stylist

Ved å bytte ut knapper på en kan den få et helt nytt uttrykk. Å fjerne en krage på en bluse kan ta bort indermisjons-looken og gjøre plagget nytt. Legger du opp forklekjolen kan den gå fra å være tekkelig til å bli sexy. Våg å gjøre små endringer med plaggene, uten å ta fra dem særpreget, så skal du se at de blir mer anvendelige.

På med beltet

Belter kan ha en nesten magisk effekt på antrekket. Har du en kjole med et litt trasig belte, bytt det ut. En uformelig bluse kan bli heit med et bredt belte i livet. Ikke bare framhever belter midjen, det gir også nytt liv til gamle kåper, kjoler, skjorter, trange pullovere og tunikaer.
 • Latterlig enkle stylingtips
 • Klærne, sminken og stilen. Her er Kate Moss' råd til deg.
 • Kjøp brukt og trendy London-mote på nett
 • Miks gammelt og nytt

  En minikjole eller tunika kan gjerne kombineres med vårens trend-jeans og og sneakers.

  Velg fokus

  Har du en fantastisk kul vintage-jakke som du gjerne vil la stå i fokus, kombinerer du den med en enkel, svart kjole, svarte strømer og low key smykkebruk. Da vil jakka få den oppmerksomheten den fortjener.
 • Klikk deg skjønn
 • 10 nettsteder for kvinner
 • Shoppingmekka på nettet
 • Satser på designerklær på nett
 • Her er tilbehøret som alltid passer til vintage-stilen:

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer