Trender

Slik blir du fin på festival

Du trenger ikke allværsjakka! Med disse triksene blir du like California-kul som stjernene, helt uten å bli våt eller fryse.

MED LITT ULL INNERST BLIR DU LIKE FIN: Alessandra Ambrosio, Kate Bosworth, Kelly Osbourne og Isabel Lucas på musikkfestivalen Coachella i California i april. Foto: All Over Press
MED LITT ULL INNERST BLIR DU LIKE FIN: Alessandra Ambrosio, Kate Bosworth, Kelly Osbourne og Isabel Lucas på musikkfestivalen Coachella i California i april. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Oslo Live, Slottsfjellet, Hove, Norwegian Wood, Bukta, Riddu Riddu eller Øya. Sommerens festivaler nærmer seg med stormskritt.

Trendene har ikke vært mer festivalvennlige på lenge. På Coachella-sletta i California i april så vi stjernene i flagrende blomstrete hippiekjoler, fluffy hatter i 70-tallsstil og vintage cowboyboots.

I ørene dingler fjærpynt, på fingrene bugner det over av store ringer med turkise steiner og de lysebrune skinnveskene har frynser.

Fin uansett vær

Dessverre er det ikke alltid Coachella-vær i Norge, men vi kan likevel la oss inspirere. For selv om det pøsregner, vil vi gjerne slippe å labbe rundt i allværsjakke, gummistøvler og tursekk. Det er jo tross alt festival, og innimellom er det jo strålende sol her hjemme også.

Her er triksene som holder deg tørr og varm uten å stjele for mye av stilen:

 • Bruk ullstrømpebukser - da slipper du å ofre dongerishortsen.
 • Ullsokker og ullundertøy er gull, uansett sko eller antrekk.
 • God plass til mye fin ull under sesongens moderne maxikjoler.
 • En poncho erstatter regntøyet - er den gjennomsiktig, enda bedre. Kan også brukes som sitteunderlag når det slutter å regne.
 • Bytt ut gummistøvlene med cowboyboots.
 • Gå for en stor skulderveske du kan ha på tvers, som både er behagelig å bruke og der du får plass til våtservietter, dopapir og ekstra skift.
 • Bruk en ullkardigan over t-skjorten.
 • En stor hatt beskytter deg både for sol og regn, samtidig som den er supertrendy.

 • Skill deg ut

  Hvis du vil ha på deg noe ingen andre har, og dessuten har lite penger på bok, er bruktbutikker tingen. Her ser du etter blomstrete lange kjoler, tynne belter, store hatter, cowboyboots og buksedresser.

  Tar du utgangspunkt i et par jeans, en dongerishorts eller et kort olaskjørt, er dessuten slitte gamle t-skjorter midt i blinken. Finner du gamle band du liker på bringa, får du dessuten vist verden hva du elsker å høre på.

  Ta også en titt i mors garderobeskap, loftet til bestemor og kleshyllene til kjæresten. Der kan du gjøre et kupp helt gratis. Glem heller ikke at herreinspirerte klær er på moten, så lopp også gjerne klærne til svigerfar, fetteren din og glade onkel.

  Prikken over i-en

  Den enkleste måten å få en kul stil på er gjennom tilbehøret. Kjør på med store ringer, øredobber og halskjeder. Jo større jo bedre.

  Et par solbriller, enten det er pilotbriller, John Lennon-briller eller skrå kattebriller, er selvsagt et must.

  Ønsker du å skille deg litt ut er dessuten en stor og fluffy 70-tallshatt noe av det hotteste du kan ha på deg.

  Hvis du vil ha litt midje og pynte opp sommerkjolen eller playsuiten er et tynt belte perfekt.

  For å slippe å ta telefonen opp og ned av vesken, løser du problemet med et trendy mobiletui.

  Bruk et skjerf som belte, hodeplagg eller skjørt.

  Velg gode sko

  Uansett hva slags vær det er, så bør du styre unna høye hæler og sommersandaler. Du skal kose deg, danse masse og høre på favorittbandet ditt - ikke ha vonde iskalde føtter.

  Et par cowboyboots er alltid kult. Det samme er ankelstøvler med frynser, Converse eller herreinspirerte snøresko.  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer