Hår:

Slik blir du flettefin – steg for steg

Det som er ekstra gøy med fletter, er at om du mestrer én type flette­- teknikk, kan du skape uendelig med frisyrer.

Slik blir du flettefin – steg for steg
Publisert

Det er ikke alltid fletter trenger å gå rett bakover. I stedet kan du leke deg med for eksempel en flette på skrå, en som bare dekker én del av håret, eller kanskje fletten er i hestehalen?

En nederlandsk flette vil legge seg utenpå håret – altså speilvendt av den som kalles fransk flette. Dette er fletten du kan dra så stor som du ønsker og virkelig skape wow-faktor med. Den er av mine absolutte favoritter. Under finner du framgangsmåten steg for steg.

Husk at det er enklere å lage en flettefrisyre om ikke håret er for glatt. Bruk gjerne litt saltvannsspray eller tørrsjampo i nyvasket hår for å få tråheten tilbake. Jeg synes selv at de aller fineste flettene blir til i et hår som kanskje allerede er på overtid med hårvasken. Det er en ekstra bonus med denne frisyren, spør du meg.

Tips! En nederlandsk flette er like fin til barn som til voksne. Man må ikke flette hele håret. Den er også perfekt i kombinasjon med utslått hår eller som del av en oppsatt frisyre.
Tips! En nederlandsk flette er like fin til barn som til voksne. Man må ikke flette hele håret. Den er også perfekt i kombinasjon med utslått hår eller som del av en oppsatt frisyre. Vis mer

Slik gjør du det

Denne fletteteknikken kalles nederlandsk flette, vrangflette eller utenpåliggende hodebunnsflette/pariserflette.

1. Du starter med å seksjonere håret ditt i tre like store deler der du ønsker fletten skal starte. På bildet er de tre delene med hår merket A, B og C. Tips! Jeg anbefaler å ikke se for mye i speilet når du skal lære å flette. Lukk øynene, tenk over hvordan du gjør det, og kikk bare av og til i speilet for å kontrollere.
1. Du starter med å seksjonere håret ditt i tre like store deler der du ønsker fletten skal starte. På bildet er de tre delene med hår merket A, B og C. Tips! Jeg anbefaler å ikke se for mye i speilet når du skal lære å flette. Lukk øynene, tenk over hvordan du gjør det, og kikk bare av og til i speilet for å kontrollere. Vis mer
2. Hold to deler hår i den ene hånden, og én del hår i den andre. Legg så A under B.
2. Hold to deler hår i den ene hånden, og én del hår i den andre. Legg så A under B. Vis mer
3. Legg C under A.
3. Legg C under A. Vis mer
4. Nå har du laget starten på fletten. Hent inn et nytt parti hår fra siden.
4. Nå har du laget starten på fletten. Hent inn et nytt parti hår fra siden. Vis mer
Dra fingrene langs hodebunnen, og la den nye delen med hår slå følge med B under C.
Dra fingrene langs hodebunnen, og la den nye delen med hår slå følge med B under C. Vis mer
5. Gjør det samme på motsatt side.
5. Gjør det samme på motsatt side. Vis mer
Hent inn et nytt parti hår, og la det følge med hårdel A under B. Jo større parti med hår du henter, desto større blir selve fletten.
Hent inn et nytt parti hår, og la det følge med hårdel A under B. Jo større parti med hår du henter, desto større blir selve fletten. Vis mer
6. Du er ferdig med én fletteomgang. Gjenta punkt 4 og 5 til du ikke har mer hår å legge til. Så fletter du vanlig så langt du ønsker og fester med en gummistrikk. La hodebunnsfletten være som den er, eller dra og masser litt i den, slik at den blir større og får mer volum. Tips! Selv om du ønsker en løsere flette, flett alltid stramt først. Da er det lettere å få et godt resultat.
6. Du er ferdig med én fletteomgang. Gjenta punkt 4 og 5 til du ikke har mer hår å legge til. Så fletter du vanlig så langt du ønsker og fester med en gummistrikk. La hodebunnsfletten være som den er, eller dra og masser litt i den, slik at den blir større og får mer volum. Tips! Selv om du ønsker en løsere flette, flett alltid stramt først. Da er det lettere å få et godt resultat. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer