Klage Hos Frisøren

Slik blir du fornøyd hos frisøren

Få moteredaktør Silje Pedersens beste tips, og gjett hvilken feil hun aldri gjør igjen!

SI FRA HVIS DU IKKE BLIR FORNØYD: - Frisøren din ønsker heller ikke at du skal gå derfra med en dårlig følelse, og min erfaring er at de fleste vil alltid prøve å fikse problemet om du sier ifra, sier KKs moteredaktør Silje Pedersen. Foto: KK-redaksjonen
SI FRA HVIS DU IKKE BLIR FORNØYD: - Frisøren din ønsker heller ikke at du skal gå derfra med en dårlig følelse, og min erfaring er at de fleste vil alltid prøve å fikse problemet om du sier ifra, sier KKs moteredaktør Silje Pedersen. Foto: KK-redaksjonen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du opplevd å bli litt smådeppa etter å ha vært hos frisøren? Av og til lever ikke resultatet helt opp til forventningene.

Men vet du hva? Du har lov til å klage om du ikke er fornøyd. Det har KKs moteredaktør, Silje Pedersen, nå skjønt etter mange år i frisørstolen.

Her er hennes beste tips, i samråd med frisør Alex Cornelius Sørensen hos White Studio.

Les mer om denne saken og få flere stiltips på Siljes blogg!

Ta med et bilde

Å ta med seg et bilde av stilen og fargen du vil ha, er et godt tips, for da får frisøren sett hva du er på jakt etter og kan råde deg til om stilen og fargen kan passe for deg. Og du må høre på frisøren, men være klar over hva du ønsker deg.

- Tar du med bilde er det helt supert! Det gir ofte et konkret bilde av farger og frisyrer kunden liker og blir inspirert av. Blondt for meg kan være brunt for deg! Generelt sett så har ikke folk urealistiske forventninger, snarere tvert imot, sier Alex .

Og det er mange som blir overrasket over hvor fint hår de faktisk kan få!

En frisør du stoler på

Å finne en frisør du stoler på, og som du enkelt kan kommunisere med, er viktig. Silje har selv hatt noen bommerter før hun endte opp med sine faste frisører.

- Det verste var en gang i tenårene da jeg endte opp med hvitt hår og sår i hele hodebunnen, sier hun.

Og da hun klippet en kort klipp à la Jennifer Annistons Rachel-frisyre under «Friends»-feberen, gikk det heller ikke bra.

- Tro meg, jeg klipper aldri håret kort igjen! I alle tilfellene har jeg dessverre følt at frisøren ikke lyttet godt nok til hva jeg ville ha, men da jeg ønsket den korte klippen ble jeg advart, men lyttet ikke.

Så nå både lytter og tenker Silje nøye gjennom hva hun vil ha før hun går til frisøren.

GOD KJEMI MED FRISØREN ER VIKTIG: Du kan unngå de verste bommertene om du kommuniserer fint med frisøren. Foto: Per Ervland
GOD KJEMI MED FRISØREN ER VIKTIG: Du kan unngå de verste bommertene om du kommuniserer fint med frisøren. Foto: Per Ervland Vis mer

- Jeg tror at man blir mest fornøyd hos en frisør som man føler man har god kjemi med. God kommunikasjon er ekstremt viktig. At man som frisør ikke henger seg opp i trender, men hva som kler vedkommende, er spesielt viktig, sier Alex.

Det er lov å klage!

Er du misfornøyd, må du alltid si fra. For det koster veldig mye å gå til frisøren, så du skal ikke gå lutrygget hjem.

- Frisøren din ønsker heller ikke at du skal gå derfra med en dårlig følelse, og min erfaring er at de fleste vil alltid prøve å fikse problemet om du sier ifra, sier Silje.

Selv sjekker hun alltid om stripene i underhåret er rette og ikke har sklidd ut, da dette ikke blir så fint når hun skal sette opp håret i en hestehale.

- Det er viktig at frisøren er tydelig og leverer resultat basert på hva man har blitt lovet, supplerer Alex.

Slik blir du fornøyd hos frisøren

Og ifølge kommunikasjonsrådgiver Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet, har du dessuten rettigheter - selv hos frisøren.

- Hos frisøren kjøper du en tjeneste. Derfor gjelder vanlige kontraktsrettslige regler hvis du skulle bli misfornøyd, har Skogly tidligere sagt til KK.no.

Gjør det meste ut av det

Å gå til frisøren koster mye penger og tar mye tid. Gå gjerne på en fredag eller en annen dag hvor du skal noe etterpå, så det ikke føles som om du kaster bort investeringen ved å bare dra rett hjem etterpå, tipser Silje.

- I og med at du sitter foran et speil i mange timer, så liker jeg å både sminke meg litt ekstra og gjerne ha på noe fint, da føler jeg meg ofte som en million dollar i etterkant-og det er jo meningen, sier hun.
 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer