Poser Under øynene

Slik blir du kvitt mørke ringer under øynene

Og derfor får du det!

MØRKE RINGER: Det er så irriterende, men du kan faktisk bli kvitt dem! Foto: Shutterstock / Monkey Business Images
MØRKE RINGER: Det er så irriterende, men du kan faktisk bli kvitt dem! Foto: Shutterstock / Monkey Business Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av de mange som sliter med mørke ringer under øynene, til tross for at du får nok skjønnhetssøvn? Vel, dessverre er det slik at søvn ikke alltid har den effekten vi ønsker.
Mørke ringer under øynene trenger nemlig ikke skyldes for lite søvn, og kan ofte dukke opp selv om du har sovet godt over åtte timer.

Silje Austnes, som er klinisk spesialist i kosmetiske behandlinger og kosmetisk dermatologisk sykepleier, har tidligere fortalt KK.no at mørke ringer under øynene kan forårsakes av flere ulike faktorer. Deriblant genetiske årsaker som for eksempel innhulte søkk og hyperpigmentering - en brunfarge som kommer av melaninpigment. Hos andre kan det skyldes tynn hud med blodårer som synes gjennom huden.

- Det er også en del voksne mennesker som får mørke ringer under øynene som følge av at huden deres blir tynnere og fettposene under øynene synker og forandrer fasong. Når dette skjer kommer det et hulrom under øynene som det kastes skygger på.

Videre forteller hun at mørke ringer under øynene også kan være arvelig.

- Hos noen er dette arvelig, og det spesielt hos de som eldes likt som sine foreldre eller hos de med mer pigmenter i huden – disse kan ofte oppleve en opphopning av mørke pigmenter rundt øynene. Noen mennesker har fremstående blodårer under øynene, og dette kan gi et blåskjær i huden. Dette kan komme av at blodårene har et høyt innhold av kullos og lite oksygen som gir en mørk blåfarge, forklarer hun.

LES OGSÅ: Sover du ikke godt sammen med kjæresten?

FARGESIRKEL: Disse fargene komplementerer hverandre. Foto: Scanpix
FARGESIRKEL: Disse fargene komplementerer hverandre. Foto: Scanpix Vis mer

Dropp den gamle concealeren

Selvfølgelig spiller også søvn en rolle. For, en reduksjon av stress, nok søvn og et sunt kosthold kan redusere mørke ringer under øynene! Men dersom du trenger en quick fix, kan man alltids ty til en concealer. Du må bare velge riktig farge!

Har du noen gang opplevd at concealeren du bruker ikke dekker de mørke ringene under øynene så godt som du skulle ønske? Ifølge skjønnhetseksperter handler det nemlig om å utnytte det som heter komplementærfarger. Komplementærfarger er farger som står direkte overfor hverandre i den såkalte fargesirkelen. Det vil si at disse to fargene utfyller hverandre til en helhet. Så, dersom du har en blåaktig farge under øynene, vil en oransje concealer nøytralisere det blå.

- Det skal ikke mye produkt til før du får den ønskede effekten, så bruk ekstremt lite og kun på områdene hvor det er blått, har Tone vid Skipá, skjønnhetsblogger for KK.no, tidligere fortalt.

LES OGSÅ: Gladnyhet: Ja du kan spise deg til bedre hud

Massér øynene

Dersom concealer ikke skulle være noe for deg, kan du alltids prøve dette trikset. Denne metoden har muligens ingen umiddelbar effekt, men det er noe vi absolutt kan begynne å gjøre om morgenen hvis vi faktisk kan massere øynene yngre!

Når huden masseres settes nemlig blodsirkulasjonen i kroppen i gang. Det positive med det er at væskene i kroppen får fart på seg slik at avfallsstoffer som er lagret i kroppen, ja, kanskje til og med har hopet seg opp litt, flyter lettere slik at kroppen kan skille det ut.
Når avfallsstoffene blir borte får huden en annen glød og den blir glattere. Huden får også mer glød når blodsirkulasjon settes i gang. Faktisk kan du fjerne poser under øyene med riktig massasje.

Slik gjør du det
Gjenta alle øvelsene tre ganger, og bruk gjerne en øyekrem eller et øyeserum samtidig for maks effekt.

  1. Ta tak i brynet med to fingre. Klyp fra innerst ved neserota og ut til ytterkant av brynet.
  2. Gjør samme øvelse under øynene.
  3. Ta tak i de såkalte kråketærne, og klyp huden tre tak oppover.
  4. Nå skal du rulle fingrene over huden under øyet. Start inne ved øyekroken, og rull fra den ene siden av fingeren til den andre flere ganger bortover huden. Gratis luksus til ansiktet!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer