Sokker

Slik blir han hunk

Har typen din sure sokker i sandalene? Går buksene langt opp i rumpa? Fortvil ikke, det er nerdehjelp å få.

EN ELSKET NERD: Josh Meyers er hysterisk morsom i filmen Napoleon Dynamite fra 2006.
EN ELSKET NERD: Josh Meyers er hysterisk morsom i filmen Napoleon Dynamite fra 2006. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Übergeek, dweeb eller bebrillet datahacker med lange tånegler. Kjært barn har mange navn. I 80-tallsfilmen «Revenge of the nerds» har herremennene plaster på brillestangen, pipete pubertalske stemmer og høyvannsbukser.

Her er nerden

I Wikipedia forklares nerde-fenomenet på følgende måte: «En nerd er en person med et snevert interesseområde eller en sær hobby, men som har uvanlig god kunnskap og forståelse på dette området. Ordet brukes også ofte generelt nedsettende om en person som er intelligent eller skoleflink, men som er dårligere utrustet sosialt eller utseendemessig.»

Tar nerden på alvor

Men det er hjelp å få. Nettsiden Fashion4nerds tar nerder på fullt alvor, spesielt på klesfronten. Smykket med bilder av klamme føtter med sokker og sandaler på, og skrekkbilder av speedo-truser og rumpetasker, guider og oppdrar nettsiden nerder til å bli heite hotte hunks. Med upåklagelig klesstil og kjølig nonchalant væremåte.Siden bruker ulike sitater til å piske opp stemningen, blant annet dette fra en fortvilet kvinne: - Det er ingenting som er verre enn å komme på en fest der det bare er en gjeng med svette gutter.For så å supplere med William Shakespeare:- Sjelen til denne mannen er hans klær.

Ni bud til hvordan man jazzer opp en nerd

Fashion4nerds lister opp tips på systematisk vis fra bruk av bukser og shorts til sko, skjorter og tilbehør. Under hver kategori er det også en oversikt over hva som er fullstendig tabu. Nettsiden baserer seg blant annet på en spørreundersøkelse av 30 damer i alderen 18-32 om hva de liker aller minst med nerder.

1. Bud: Bruk ALDRI sokker i sandalene

Selv om det kan være aldri så fristende, fordi det både varmer og er praktisk. Det er ingenting damer hater mer enn dette. I hvert fall hvis sokkene er i frottè og ikke har blitt vasket på en stund. Er det for kaldt til å gå i sandaler uten sokker er det bare å ta på seg et annet par sko, rett og slett.

2. Bud: Joggesko brukes KUN på trening

Slitte, seige og utgått. Hva er vel mer usexy enn joggesko til all slags bruk. Rett fra bandytrening på fest er uaktuelt. Det var greit så lenge man var liten gutt, men ikke nå lenger. Unntaket er skatesko og til nød ett og annet par i basketstil. Det kan være kult.

3. Bud: Bruk aldri disse plaggene

Stramme speedo-truser, høyvannsbukser, hullete singletter, såkalte «wife-beaters», blomstrete og muntre Hawaii-skjorter, trange høyhalsere i tynt, syntetisk stoff samt allværsjakker over dressen. Elleville slips er heller ikke å anbefale.

4. Bud: Kast dine stramme jeans

Det er mulig Chuck Norris kommer unna med det, men påklistrede bukser som viser deg i all din prakt er ikke hot. Aller verst er det likevel om buksen går langt oppi rumpa. Er den i tillegg alt for kort, er alt håp ute.

5. Bud: Unngå pålessede tekniske finesser

Selv om den nye duppeditten er aldri så fet så er det ikke spesielt stilig å lasse dem på deg. At det blinker fra ditt siste PDA-vidunder fra buksespennen eller hopper og spretter inni rumpetasken (som er supertabu i seg selv) er ikke helt heldig. Lek fra deg mens du sitter foran computeren eller er hjemme på gutterommet - frigjør deg så når du skal ut på vift.

6. Bud: Klipp håret

Med mindre du er rockestjerne er langt tjafsete ustelt hår en uting. Begynner du å bli skallet kan det også være en ide å trimme det ned. En gyllen regel er også å vaske håret med såpe innimellom.

7. Bud: Ikke la mor kle på deg lenger

I alle år har hun trofast lagt fram klærne du skal ha på deg neste dag. Søte collegegensere med jordbær på, kanskje, eller fornuftige kordfløybukser med press. Nå er tiden inne for å ta grep selv, og komme seg ut i butikkene. Voksenavdelingen er da å foretrekke. Spør du om hjelp hos en av de ansatte er mye gjort.

8. Bud: Trim ansiktshårene

Hår i nese og ører er en klassisk nerdeklisjè. Lange uklipte negler også. Selv om det kan være lett å glemme og usigelig kjedelig - sørg for at du alltid ser velstelt ut.

9. Bud: Prøv å kontrollere svettemengden

Vi perspirerer alle sammen, men det finnes noen lure triks til hvordan man slipper store våte flekker under armene på skjorta. En god ide er for eksempel å kle seg lag på lag. Lurt er det også å ha en t-skjorte av god kvalitet innerst, som tar unna det verste. For blank hud anbefales en runde med kaldt vann på toalettet i ny og ne.Kilde: Thomas MoenFashion4nerds

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer