Mardou & Dean

Slik blir høsten hos Mardou & Dean

- Kom dere til Milano med en gang, er moteekspertenes beskjed.

SEXY: Mardou & Dean holdt visning i garasjen på The Thief i Oslo torsdag kveld.  Foto: Mardou & Dean
SEXY: Mardou & Dean holdt visning i garasjen på The Thief i Oslo torsdag kveld. Foto: Mardou & Dean Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK..NO/STYLEMAG.NO: Torsdag kveld viste Mardou & Dean frem sin nye kolleksjon for høst- og vintersesongen 2015 i garasjen til hotellet The Thief.

Fire etasjer under bakken var det stilt ut de lekreste bilene fra Mercedes Benz, samt servering av drinker før visningen begynte.

Mardou & Dean valgte en litt utradisjonell måte å vise frem sin kolleksjon på. Dette var også en trend under New York Fashion Week ,da blant annet Tommy Hilfiger valgte å lage en egen amerikansk fotballbane for å vise sin kolleksjon.

ELEGANT OG KULT: Mardou & Deans visning for høsten/vinteren 2015.  Foto: Mardou & Dean
ELEGANT OG KULT: Mardou & Deans visning for høsten/vinteren 2015. Foto: Mardou & Dean Vis mer

I en mørk, grungeinspirert setting til dunkende elektronikarytmer viste modellene trendene for høsten og vinteren som kommer. Og for dem som er glad i skinnbukser, kjoler med åpen rygg, frynser og lag-på-lag, ja, da er det bare å glede seg.

Sjekk vårtrendene til Mardou & Dean her!

- Den nye kolleksjonen er inspirert av oktagrammet, den åttearmede stjernen som dukker opp i de fleste kulturer, sier Ingrid Bredholt.: 

- Jeg har jobbet rundt ideen om at vi har en felles underbevissthet og prøvd å uttrykke en samlet internasjonal identitet. 

Se video fra visningen:

Stolt over å være norsk

KKs moteekspert og journalist Stine Therese Strand og STYLEmags moteredaktør Nathalie Helgerud var selvsagt på visningen, og begge var veldig begeistret for det de så. 

MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean
MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean Vis mer

- Jeg blir litt stolt over å være norsk når jeg ser denne kolleksjonen fra Mardou & Dean, sier  Helgerud.

Nathalie forelsket seg i plagg hun vil leke seg med til fremtidig styling.

- De korte buksene med sleng, den lange pelsjakken, og de assymetriske toppene og kjolene likte jeg veldig godt, sier moteredaktøren.

Skinnjakker, kaper og kåper

KKs Stine Therese synes den nye kolleksjonen var elegant, og er imponert over hvordan designerduoen alltid klarer å fornye seg. 

- Looken var veldig elegant med blant annet ankellange dressbukser med sleng og spagettistroppkjoler. Jeg liker at fargepaletten er holdt såpass nedtonet, det gir kolleksjonen et eksklusivt preg.

Se flere bilder fra visningen her:

- Noen av mine favoritter fra catwalken var skinnjakken med frynser, den beige capen med snøring og den fluffy kåpen. Nå skal det sies at jeg har dilla på jakker, men synes de har blitt veldig sterke på yttertøy, sier Strand:

- Mardou & Dean er veldig flinke til å fornye seg og teste ut nye plagg , samtidig som de holder på egenidentiteten til merket og viderefører tradisjonen med jeans og skinnjakker.

Internasjonal kvalitet

Både Strand og Helgerud synes denne visningen holdt et meget høyt nivå - på samme vis som visningene under moteukene i utlandet. 

- Visningen besto både av stilrene plagg og mer maksimalistiske, folklore-inspirerte elementer. Denne kombinasjonen gjør kolleksjonen veldig internasjonal, og kontrasten mellom det moderne og det tradisjonelle er veldig effektfull, sier Strand. 

MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean
MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean Vis mer

MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean
MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean Vis mer

Helgerud er glad hun fikk se kolleksjonen live, for hun mener bildene ikke rettferdiggjør plaggene helt.

- Dette er den sterkeste kolleksjonen jeg har sett fra Mardou & Dean noen gang! Og når det gjelder herrekolleksjonen har jeg bare én ting å si: Kom dere til Milano med en gang! Det er for trist å vise frem en så sterk og fin herrekolleksjon alene i en kjeller i Oslo.

MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean
MARDOU & DEAN: Fra høst/vinter-kolleksjonen. Foto: Mardou & Dean Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer