Aw 2012

Slik blir høsten hos Vero Moda

Kleskjeden vil du skal kombinere søte og feminine plagg med røffe detaljer i skinn og metall.

Foto: Tone Ruud Engen
Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når fregnene er sanket og håret solbleket om noen måneder, er det på tide å krype inn i høstplaggene. Hos Vero Moda blir det både glamorøst og rocka til høsten, så her kan du lage din egen personlige vri, enten du befinner deg i det søte hjørnet eller vil slå ut håret litt. KK.no fikk en sniktitt på høstmoten, og her er det mye å glede seg til.

Inspirasjonen

– Hos Very ser vi mye inspirasjon fra 20- og 40-tallet, sier hun. I tillegg fortsetter 50- og 60-tallet å inspirere, gjerne i samspill med elementer fra 90-tallet.– Det blir en kul, feminin, elegant stil med vintageinspirasjon og detaljer fra en mer sporty stil, forklarer Lene Idsøe, selger hos Vero Moda og Very. Undermerket Very bruker litt mer eksklusive materialer enn Vero Moda-merket – det er for eksempel snakk om ekte skinn, ikke skinnimitasjon, forklarer hun. Very-klærne er ikke tilgjengelig i alle landets Vero Moda-butikker. Kontakt din lokale forhandler for å finne ut om de fører Very. I Vero Modas eget sortiment, ser vi mange av de samme elementene og inspirasjonskildene – det blir en blanding av retro og futuristisk glamour.

Feminint fokus

Til høsten er det rygg, nakke, skuldre og midje som står i sentrum, forklarer Idsøe. – Det blir fokus på midje, men på en veldig flatterende måte, sier hun. 20-tallsinspirasjonen betyr en lavere midje på kjoler, mens 40-tallsinspirasjonen synes gjennom feminine kapper (kalt «peplum» på engelsk) på jakker, kjoler, skjørt og topper. Kappen er faktisk svært flatterende for midjen din. – Ryggen kommer i fokus, enten med knapper, blonder eller cutouts, sier Idsøe. Krager i kontrasterende materialer eller med utsmykkinger i form av paljetter eller perler, er også en stor trend i høst. Hun har også stor tro på raglanermer, som trekker oppmerksomheten mot skuldrene.

Miks og match

I høst er det ikke bare lov, men nesten nødvendig å blande det meste av materialer. En del av jobben er nemlig gjort for deg, da mange av plaggene har kontrastdetaljer i seg allerede. – Det er mye som skjer på hvert plagg, sier Lene Idsøe og nevner oversized strikk med paljettdetaljer som eksempel. Bluser i chiffon har gjerne krager eller andre detaljer i materialer som skinn eller velour. Du vil se utsmykkede ermer og krager, transparente materialer som viser hva du har under og mye tekstur i stoffene.

Detaljene blir viktige

Og det er nettopp detaljene som gjør den store forskjellen. Grafiske cutouts, colorblocking og kanting gir de feminine plaggene en sporty vri. Elementer i skinn, grov strikk, bouclé eller velour rocker opp ellers søte plagg. Saken fortsetter under bildet.I tillegg er metalldetaljer, for eksempel i form av glidelåser på anklene på både leggings og bukser, viktige.

Fargene som gjelder

Metall gjør seg også gjeldende som en egen fargekategori. Lurex og metalliske finisher fortsetter å være trend. Det gjør også svart og hvitt i kombinasjon – gjerne i et hundetannsmønster, som du kommer til å se mye av til høsten. Saken fortsetter under bildet.I tillegg er en litt nedtonet korallfarge kjeden kaller «hot sauce» et viktig element i høstgarderoben. Det er også kremhvitt, flaskegrønt, marineblått, vinrødt og lilla. Saken fortsetter under bildet.Se flere bilder av høsttrendene hos Vero Moda her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer