Hårtrender:

Slik blir vårens hårtrender

– Etter nedgangs- og krisetider har vi ofte sett at farger som er klare, rene og lyse blir gjeldende.

HÅRTRENDER: Våren og sommerens største hårtrender handler om farge, frisyre og form. FOTO: NTB
HÅRTRENDER: Våren og sommerens største hårtrender handler om farge, frisyre og form. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lysere, lengre dager og bedre utsikter når det gjelder korona gjør at det endelig frister å pynte seg litt igjen. For mange innebærer det ikke bare å bytte ut joggedressen, men det føles kanskje også like nødvendig å fikse på sveisen!

Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva og eier av Adam og Eva-salongene Grensen og Grünerløkka, har en klar formening om vårens hårtrender. Tenk klipp, farge, styling og naturlig tekstur.

For deg som vil ha ny frisyre

Har du langt hår og ønsker å beholde det, er det lange lag som gjelder, forteller Thorsen til KK.

– Selv om man vil ha lengde på håret kan man klippe det opp litt for å få letthet og form på det. Og husk: kur, kur, kur, for langt hår skal være sunt og blankt!

HÅRTRENDER: Eirik Thorsen er Creative Director i Adam og Eva. Foto: Adam og Eva
HÅRTRENDER: Eirik Thorsen er Creative Director i Adam og Eva. Foto: Adam og Eva Vis mer

Thorsen anbefaler også å kombinere en langhåret look med lugg – som også er trendy for tiden.

– Lugg kan kombineres med flere av sesongens hårtrender, og her er det helt opp til hver enkelt. Safer du med en 70-talls gardinlugg, går du for en mer klassisk lengde rett ved brynene, eller er en kort lugg ala 90-tallet det rette for deg?

Ifølge Thorsen er noe av det viktigste å finne en flink frisør som kan tilpasse looken til din stil, hårtekstur og ansiktsform.

LANGE LAG OG LUGG: Heidi Klum med to av sesongens hårtrender, lange lag kombinert med lugg. FOTO: NTB
LANGE LAG OG LUGG: Heidi Klum med to av sesongens hårtrender, lange lag kombinert med lugg. FOTO: NTB Vis mer

Videre trekker han frem frisyrene Shag og Mullet. Disse refererer til 70- og 80-tallet, og har blitt sett mer og mer av de siste sesongene.

– Stikkord er korte lag, tekstur og bevegelse. Hvor klassisk eller edgy looken skal være avgjør lengdeforskjellene mellom det korteste og det lengste håret.

En klipp som har funnet veien tilbake inn i trendbildet denne sesongen, er Pixie-cutten. Tenk kjendisene og supermodellenes korte hår på 90- og 2000-tallet, som for eksempel Linda Evangelista og Winona Ryder.

– Gjennomgående for sesongens Pixie cuts er at de ikke er superkorte, men har litt lengder og en myk ytterkant, slik at de er feminine selv om de er korte, forklarer Thorsen.

KJØR KORT: Zoë Kravitz ser fresh ut med kort frisyre. FOTO: NTB
KJØR KORT: Zoë Kravitz ser fresh ut med kort frisyre. FOTO: NTB Vis mer

Den velkjente boben er heller ikke feil nå. Og alle variantene av den er lov, sier Thorsen. Finn din favoritt!

– Det vi vil se mest av fremover er en myk avslutning, men er du av typen som liker det stramt og rett avklippet; go for it.

Sist, men ikke minst, er krøller og tekstur virkelig i vinden.

– Krøllete og teksturert hår er vel egentlig den viktigste trenden av alle. Fremhev den naturlige teksturen du har enten håret er kort eller langt, sier Thorsen og understreker at en god klipp og pleie, samt riktige stylingprodukter, er et must.

– Det som er gøy å se er at flere curlygirls velger å gå for en kortere eller mellomlang frisyre hvor man lar håret være rundt og voluminøst og virkelig et statement.

NATURLIG TEKSTUR: Eirik Thorsen kaller krøller og teksturert hår for den viktigste trenden av alle akkurat nå! Her på Viola Davis som går for et naturlig statement. FOTO: NTB
NATURLIG TEKSTUR: Eirik Thorsen kaller krøller og teksturert hår for den viktigste trenden av alle akkurat nå! Her på Viola Davis som går for et naturlig statement. FOTO: NTB Vis mer

For deg som vil gjøre noe med fargen

Denne våren og sommeren er lysere toner trendy. Og å lysne håret er selvfølgelig ikke forbeholdt bare blondiner.

Ifølge Thorsen er det flere grunner til at ulike former for blondering trender nå. Først og fremst har vi nordmenn en tendens til å ville lysne på håret samtidig som det blir lysere ute, men denne gangen handler det også om hva vi har vært gjennom det siste året.

– Etter nedgangs- og krisetider har vi ofte sett at farger som er klare, rene og lyse blir gjeldende, fordi vi får en trang til å rense oss fra det som har vært og få en ny begynnelse. Og det kan vi vel med sikkerhet si at er tilfellet nå.

Det er mange varianter av blondering å velge mellom. For eksempel gir balayage eller babylights, altså tynne foliestriper, et naturlig uttrykk. Om man vil ha noe som er mer dramatisk, er helbleking eller lysningsfarge et godt alternativ.

LYSERE TONER: Rihanna har tidligere rocket en balayage. FOTO: NTB
LYSERE TONER: Rihanna har tidligere rocket en balayage. FOTO: NTB Vis mer

– For dem som vil være litt mer edgy og ha en markant look, kan man hente inspirasjon fra 90-tallet og trender som Chunky Highligts og Moneypiece.

Thorsen beskriver blondfarge som veldig versatilt fordi det åpner opp for utallige nyanser. Gå for kjølige toner, mer nøytrale beige-nyanser eller noe varmere – alt etter hva du liker og kler.

Thorsen kan også fortelle at rødt hår har blitt mer og mer trendy de siste sesongene. Fargemessig strekker det seg fra en naturlig kobber til kraftig, poppende rødt.

– For vår og sommer vil jeg holde en knapp på en gylden kobberfarge da det er den som er lettest å holde fin og fresh med tanke på solbleking. Men når det er sagt krever alle rødfarger vedlikehold mellom frisørbesøkene, og man må ha gode fargebevarende produkter og gjerne en conditioner eller kur med fargepigmenter slik at en motvirker at fargen blir blass og kjedelig.

TRENDY: Rødt hår er trendy - her på Nicole Kidman i The Undoing. FOTO: NTB
TRENDY: Rødt hår er trendy - her på Nicole Kidman i The Undoing. FOTO: NTB Vis mer

Er du brunette, bør du satse på å få frem rikelig med dimensjon og spill i håret ditt.

– Ved hjelp av å kombinere dybder og varme og kalde nyanser om hverandre, kan man enkelt lage et et flott fargespill på brunettene.

Sunnhet og blankhet er viktige stikkord for en slik look, så Thorsen understreker viktigheten av jevnlige frisørbesøk og riktige pleiende produkter.

I tillegg er det den perfekte tiden for å leke seg med de mer utradisjonelle hårfargene. Thorsen ber de som liker såkalt Fantasy-hår om å kose seg nå.

– Alt fra myke pasteller til intense neon-nyanser er lov, og her kan en leke seg med skjulte effekter eller kreative plasseringer, forteller han.

LEK MED FARGER: La deg inspirere av Billie Eilish og gå for en fargerik frisyre. FOTO: NTB
LEK MED FARGER: La deg inspirere av Billie Eilish og gå for en fargerik frisyre. FOTO: NTB Vis mer

I tillegg er det trendy som aldri før å omfavne sitt naturlige grå hår. Going gray- eller #Grombre-trenden handler om å spare ut det grå håret sitt og kjøre en naturlig look.

– Dette kan jo være en lang og lite flatterende prosess, men det finnes måter å gjøre transformasjonen enklere på. Striper er en enkel og bra måte å mykgjøre overgangen, men resultatet vil ikke bli optimalt etter første behandling, forklarer han.

Thorsen forklarer at han og hans kolleger kan skape en finere overgang til grått hår i én lang og stor behandling.

For deg som vil satse på styling

Mye spennende kan gjøres med håret uten å involvere klipping eller farging. Det er ingen hemmelighet! Dessuten har det kanskje blitt litt lite variasjon i hårstylingen på hjemmekontoret en god stund nå?

Det første Thorsen trekker frem her, er den pågående debatten om midtskill versus sideskill. På Tik Tok har det vist seg at meningene om dette er svært delte blant Generasjon Z og Millenials. Dagens unge er tydelige i sin sak: sideskill er ikke bare ut, det får den som sverger til det til å se gammel ut.

– Fakta er at flere av de toneangivende designerne har sendt modellene ned catwalken med sideskill, og vi mener at begge deler er lov. Føler du deg vel med det, gjør det, lyder dommen fra Thorsen.

SKILL: Debatten om midt- eller sideskill har tatt helt av på sosiale medier i det siste. FOTO: NTB
SKILL: Debatten om midt- eller sideskill har tatt helt av på sosiale medier i det siste. FOTO: NTB Vis mer

Ellers er det tydelig at «natural hair» er i vinden. Du skal omfavne din naturlige tekstur fullt ut. Bruk lette og definerende produktene for å fremheve bevegelsen du har i håret.

– Kurer og leave in produkter med fuktighet eller proteiner, alt etter hva håret ditt trenger, er viktig. Håret kan både få tørke naturlig eller en kan tørke det med føner med diffusor på.

Med dette er det naturlig nok også stort fokus på at håret skal både være og se sunt og blankt ut.

– Regelmessig stuss, gloss og kurbehandlinger er det du kan gjøre for at håret ditt skal skinne. Men sunt hår begynner med en sunn hodebunn, så lurt å kombinere en kur med en stimulerende hodebunnsmassasje.

NATURLIG LOOK: Blake Lively er kjent for å omfavne sitt naturlige hår. FOTO: NTB
NATURLIG LOOK: Blake Lively er kjent for å omfavne sitt naturlige hår. FOTO: NTB Vis mer

Thorsen kan fortelle at kurbehandling er noe av det som etterspørres mest i salong hos dem.

– Kundene er blitt mer og mer bevisste på at håret må pleies for å være optimalt. Og de elsker den ekstra hodebunnsmassasjen de får ved kurbehandlingen!

Disse trendene inviterer altså til minimal bruk av varmeverktøy, men de gangene du tyr til dem, ikke glem å bruke varmebeskytter. Håret skal tas godt vare på. Pleiende og gjenoppbyggende produkter er også i vinden som aldri før.

I tillegg er våtlooken trendy – noe som jo tross alt er både ekstra oppnåelig, naturlig og praktisk om sommeren.

– Wetlooken blir vi aldri ferdige med, og her ser vi varianter fra helt vått til duggfriskt. Dette er uansett en fresh og enkel look på sommeren, og produktvalget er nøkkelen for å oppnå det resultatet du ønsker, sier Thorsen.

IKONISK: En god wet look slår aldri feil! Her på Shay Mitchell. FOTO: NTB
IKONISK: En god wet look slår aldri feil! Her på Shay Mitchell. FOTO: NTB Vis mer

Fremdeles vanskelig å vite hvilken hårtrend du bør gå for? Thorsen kommer med følgende tips:

– Finn en dyktig frisør som du kan kommunisere godt med slik at dere sammen kan finne utav hva som blir det perfekte vår- og sommerhåret for deg. Og ikke glem å spørre frisøren hvilke produkter og rutiner du bør ha hjemme for å holde håret ved like!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer